Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.08.2023 o 19:52, JakubAnderwald napisał:

Spróbuję dać w takim razie jedną sztukę do przeróbki w talii zostawiając ramiona i zobaczymy co wyjdzie

Przerobiłem jedną koszulkę polo w poprawkach na alejach Jerozolimskich i jestem zadowolony. W takim razie kupuję zapas i dam do przeróbki :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej , 

taka sytuacja - spodnie garniturowe za lużne o 3 max 4 cm w pasie - jak je zmniejsze o tyle będą leżały idealnie (nie będę potrzebował paska )

Czy taki luz jest w porządku w przypadku chęci noszenia z szelkami ? ?

Opublikowano
10 godzin temu, Szydlowsky napisał:

Hej , 

taka sytuacja - spodnie garniturowe za lużne o 3 max 4 cm w pasie - jak je zmniejsze o tyle będą leżały idealnie (nie będę potrzebował paska )

Czy taki luz jest w porządku w przypadku chęci noszenia z szelkami ? ?

Jak najbardziej. Ja mam chyba 4 cm w większości swoich spodni na szelki. Minus jest taki, że potem ciężko się przestawić na spodnie z paskiem, bo nagle coś cię uciska w pasie, spada i w ogóle ogranicza ruchomość ;).

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Hej , 
Czy taki luz jest w porządku w przypadku chęci noszenia z szelkami ?

Moim zdaniem jak najbardziej. Nawet jest wskazany. Wtedy spodnie prawidłowo sid układają przy chodzeniu.
  • Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Po raz kolejny polecam Apposta. Jest wybór materiałów oxford w przedziale 50-60% ceny koszul PS, jest kod na minus 20% i robisz koszulę na miarę, z kieszonką jeśli chcesz, monogramem itd.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Aksamitny smoking (cały) nadaje się najwyżej na imprezę z dziewczynami o uszach i ogonkach króliczków, a nie na oficjalne wyjścia. Aksamitna marynarka (tylko jeśli ma szalowy kołnierz, z jedwabnymi wykończeniami- klapy, guziki, lamówka kieszeni) do smokingowych spodni jeszcze ujdzie na elegancką, acz nieoficjalną, kolację w rodzinnym gronie. Kamizelka nie nadaje się na żadną z tych okazji.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Ta ze  zdjęcia z 31 marca 2023 r.. Wybrałem skórę, zamek i podesłałem zdjęcie do teczki z Bentley's. Jonatan skontaktował się z Bentley's. Uzgodnił szczegóły teczki (nie ma problemu z proporcjami i funkcjonalnością np. bez problemu zapina się zamek co nie jest tak oczywiste jak by się mogło wydawać, co potwierdzają niektóre zamówienia u uznanych rzemieślników.  Zaproponował lepsze rozwiązanie z wykończenie wnętrza (szew). Mam zamiar zamówić kolejne w innym kolorze. Polecam uwadze skóry sedgwick traditional bridle

• Like 2