Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Dapi napisał:

Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć.

Bezpieczne spodnie: biały, mleczny biały,

Kolory powinny być o podobnym nasyceniu i odcieniu barwowym - ciepłe: zielony, brąz, granat, żółty, burgund

To samo dotyczy marynarek casualowych

Myślę, że odpowiednie odcienie szarości również będą pasowały :) 

Opublikowano

Tak. Tylko nie ołówkowo szary ani stalowoszary tylko białoszary jak na to nazywam ;-)

Mam koszulę bawelna-len melanż w podobnie intensywnym kolorze. Super się układa z białymi spodniami z lnu plus brązowa-biala melaż marynarka lniana, z burgundową marynarka i także z kamizelką z bawełny, burgundowymi spodniami z bawełny (twill z czarnym). Dla mnie pierwszym wyborem jest właśnie burgund i biały

Opublikowano

Jak myślicie, czy wypada iść jako gość na ślub i wesele w szarym dwurzędowym SuSu Soho i koniakowych Monkach Yanko, czy może lepiej do tego garnituru ubrać klasyczne oksfordy? A może w ogóle wybrać ciemny granatowy garnitur? 

suitsupply-soho-light-grey-plain.jpg

Opublikowano

Osobiście słabo widzę na weselu dwurzędówkę w kontekście siedzenia, jedzenia, plam wentylacji itd.

Z praktycznego punktu widzenia dla mnie impreza "stojąca" jest lepszym wyborem dla dwurzędowej marynarki - lepiej się także prezentuje

Na ślub super bym tak poszedł.

Opublikowano
Osobiście słabo widzę na weselu dwurzędówkę w kontekście siedzenia, jedzenia, plam wentylacji itd.

Z praktycznego punktu widzenia dla mnie impreza "stojąca" jest lepszym wyborem dla dwurzędowej marynarki - lepiej się także prezentuje

Na ślub super bym tak poszedł.

Co masz na myśli mówiąc o siedzeniu, jedzeniu i plamach?

Jak chodzi o siedzenie to można ja rozpiąć.

Wysłane za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Spędziłem już z 4 wesela w dwurzedowce, nigdy jej nie rozpinajac nawet na chwilę i nie potwierdzam. 

Właśnie np. Nie trzeba się martwić o wylazenie koszuli w tańcu. 

Tylko dwa razy je czymś poplamilem, ale tak samo jak jednorzedowki, ale i tak marynarki po weselu są do odświeżenia że względu na pot 

Opublikowano

A jeśli chodzi o moje pytanie dotyczące koloru butów? ;), raczej pójdę w dwurzędowce tylko nie wiem czy mogę ubrać koniakowe monki. P

Opublikowano
Ja mam zasadę, że na oficjalne spotkania i imprezy, tylko czarne oxfordy i lotniki. Są to takie okazje że ubierać się trzeba elegancko, a nie stroic 

Dzięki, wezmę Oxfordy ;)

Opublikowano

W sumie - bardzo wiele pasuje, szczególnie kolory zbliżone jasnością - granat, bordo, ciemna zieleń. Czerń i ciemny brąz też. Unikałbym podobnych szarości.

Dobrze będzie też działać np. z spodniami w kratę, uspokoi je trochę :-D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Zauważyłem dzisiaj, że moja ulubiona marynarka zaczyna się mechacić na łokciach (na obu rękawach). Zastanawiam się czy można coś sensownego z tym zrobić? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to doszycie łat, mimo mojej antypatii do nich :? No ale jak i tak marynarka niedługo dokona żywota...

Jeżeli to kogoś interesuje, to mowa o tym modelu: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html

Chciałem jakieś zdjęcia porobić, ale to dopiero początek mechacenia się i na razie niewiele widać.

Opublikowano
14 godzin temu, farsz napisał:

Zauważyłem dzisiaj, że moja ulubiona marynarka zaczyna się mechacić na łokciach (na obu rękawach). Zastanawiam się czy można coś sensownego z tym zrobić? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to doszycie łat, mimo mojej antypatii do nich :? No ale jak i tak marynarka niedługo dokona żywota...

Jeżeli to kogoś interesuje, to mowa o tym modelu: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html

Chciałem jakieś zdjęcia porobić, ale to dopiero początek mechacenia się i na razie niewiele widać.

Może wykorzystaj łaty z podobnej kolorystycznie tkaniny/ skóry, nie będą się tak rzucały w oczy skoro nie lubisz kontrastu, to dobry model, szkoda by się go było pozbywać przed pełnym zużyciem. 

Opublikowano

McQueen ostatecznie zdecydowałem się na szare sztuczkowe spodnie (pozostaje mi je teraz uszyć :) ). Tu załączam zdjęcie samej marynarki (kolor niestety przekłamany). Co o niej sądzicie?

13537806_1030597680350739_6718753636700355786_n.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

1. Do wełnianych spodni zakładamy tylko wełnanie marynarki?

2. Do wełnianych marynarek (o nieślubnej gramaturze, splocie itd. czyt. wyglądzie) można założyć chinosy (oczywiście założyć tak, żeby wyglądało to dobrze:))?

Opublikowano

Wełna wełnie nie równa, poszczególne materiały wełniane mogą różnie wyglądać. Trudno więc zgeneralizować.

Ad 1. Do wełnianych (wełna gładka) spodni zakładam zawsze wełniane marynarki. Głównie z tego względu, że nie mam delikatnych bawełnianych.

Ad 2. Tak można. W tą stronę jakoś jest mi łatwiej "pomieszać" materiały.

• Oceniam pozytywnie 1