Machiavelli Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 To już zależy od konkretnego przypadku. Czy osoba w jakiś sposób interesuje się tematem/ wyraziła kiedyś pragnienie zaznajomienia z tematem, czy może po prostu lubi wszelkiej maści książki? Jeśli dasz taką pozycję "gościowi" biegającemu na co dzień w dresach i skejtówce, to może to różnie odebrać (ale niekoniecznie tak jak napisałeś, zależy to w dużej mierze od jego charakteru i waszych relacji). 1 Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Po pierwsze: Nie rozumiem o co jest ta nagonka na mnie, i od razu mianowanie mnie na "hrabiego Jakuba". To, że posiadam szlachectwo wcale nie znaczy, że jestem hrabią. Po drugie: to, że w dziale z rzeczami na sprzedaż chciałem wynegocjować niższą cene, za UŻYWANĄ muszkę nie znaczy że trzeba od razu krytykować moje pytanie. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Opublikowano 4 Lutego 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 @Jakubie herbu Nałęcz - nie ma żadnej nagonki, z wielką sympatią odnosimy się do tak oficjalnej prezentacji swojego rodowodu i herbu naprawdę - to po pierwsze po drugie - szlachetnie urodzonemu (a wnoszę, że posiadane szlachectwo jest stosownie udokumentowane - tak na wiarę, zapewne nikt tu nie oczekuje dowodów) nie wypada się targować o używane rzeczy i to jeszcze w takim stylu 11 Cytuj
Horalbet Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Szarmant,Macaroni Tomato, Van Thorn. Dorzuciłbym jeszcze obowiązkową wycieczkę do Zaremby. O Szarmancie oczywiście słyszałem, brałem to pod uwagę, ale pozostałe pomysły mnie ciekawią. Edit: Chciałem dopytać, co można dostać u Zaremby? Van Thorn i Macaroni Tomato, w ogóle nic mi nie mówią, ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj
TomiW01 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Gdzie kupię koszulę dżinsową, bez kieszeni, z dużym kołnierzykiem? Cytuj
eye_lip Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Dużym znaczy włoski czy długie wyłogi? Cytuj
TomiW01 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Wolałbym długie wyłogi, aczkolwiek kołnierzyk włoski też będzie ok. Na lato, do krawata i lnu... Cytuj
Hargin Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 No to musiałby być bardzo cienki jeans. W grubszym się ugotujesz tak, że przewiewność lnu straci całkowicie znaczenie. Przemyśl może "chambray" http://propercloth.com/reference/chambray-vs-denim/ Cytuj
Marcin_L Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Van Graaf - z serii "Nils Sunstrom". 1 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Gdzie kupię koszulę dżinsową, bez kieszeni, z dużym kołnierzykiem? W internetowym MTM w stylu Luxire lub Bombay zrobisz sobie jaką chcesz. Przy takich specyficznych życzeniach, szczerze polecam. Wystarczy dobrze się pomierzyć. 1 Cytuj
TomiW01 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 W internetowym MTM w stylu Luxire lub Bombay zrobisz sobie jaką chcesz. Przy takich specyficznych życzeniach, szczerze polecam. Wystarczy dobrze się pomierzyć. Myślisz, że to złe połączenie: jeans i len? Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 @TomiW01 - len daje wysoki komfort termalny, a standardowy jeans raczej nie zalicza się do "letnich" tkanin. Jeśli znajdziesz cieniutki i luźniej utkany, to czemu nie? Cytuj
TomiW01 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 @TomiW01 - len daje wysoki komfort termalny, a standardowy jeans raczej nie zalicza się do "letnich" tkanin. Jeśli znajdziesz cieniutki i luźniej utkany, to czemu nie? Właśnie o taki przewiewny denim mi chodzi. Koszula bez "rustykalnych" stricte jeansowych wstawek, z dopasowaną kolorem (nie pomarańczową) nitką, bez kieszonek na piersi, z normalnymi guzikami. Duży kołnierzyk, obojętnie jakiego typu: button-down, włoski, bez znaczenia. W jeansowych koszulach kołnierzyki są "mikroskopijne". Mam taką fajną koszulę, lekką, przewiewną i w lato sprawdza się znakomicie(feler: mały kołnierzyk- mini kent). Lecz może to z wyglądu tylko jeans a faktycznie "chambray"? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Myślisz, że to złe połączenie: jeans i len? Myślę, że na lato, lepsza od koszuli jeansowej będzie taka wyglądająca jak jeans, ale zachowująca cechy koszuli letniej. Warto rozejrzeć się za lnem barwionym na niejednorodny niebieski kolor. W zeszłym sezonie widziałem taki materiał w ofercie OLGA Camiceria. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Ciemno-niebieski len z domieszką białego będzie bardzo podobny, a na pewno lepiej oddychający w lato. Ale jak strasznie chcesz to większość producentów MTM ma w swojej ofercie jeans. U Zaremby jest tego najwięcej Cytuj
Whitesnake Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Pisałem o czymś takim, choć to akurat nie jest len: niby jeans, a jednak two-ply. Cytuj
TomiW01 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Ciemno-niebieski len z domieszką białego będzie bardzo podobny, a na pewno lepiej oddychający w lato. Ale jak strasznie chcesz to większość producentów MTM ma w swojej ofercie jeans. U Zaremby jest tego najwięcej To właśnie w wielu jego stylizacjach widziałem jeansowe ? koszule na lato w zestawieniu z zestawami koordynowanymi. Spodobało mi się to, lecz jeśli twierdzicie, że nie zda to egzaminu nie będę się upierał. Dzięki za radę Cytuj
TomiW01 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Pisałem o czymś takim, choć to akurat nie jest len: niby jeans, a jednak two-ply. casual-3.jpg No i o to mi właśnie chodzi. Jak się sprawdza? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 No i o to mi właśnie chodzi. Jak się sprawdza? Lubie takie koszule. Sprawdzają się świetnie. Bombay to pod kątem jakości materiałów i szycia, zdecydowanie nie jest MTM Zaremba, ale w swojej cenie niewiele można im zarzucić. No i serwis mają zaskakująco pro-kliencki. Na zdjęciu są dwie takie same koszule, bo przy ostatnim zamówieniu nie zdążyłem (mail wpadł mi spamu) odpowiedzieć na pytania uszczegóławiające kwestie mankietu, więc przygotowali dwie wersje w tej samej cenie. Cytuj
kronenberg Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Jaki jest czas realizacji w Bombay? Jeśli chodzi o jakość to Bombay czy Camiceria Olga (w tej najtańszej wersji)? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Jaki jest czas realizacji w Bombay? Jeśli chodzi o jakość to Bombay czy Camiceria Olga (w tej najtańszej wersji)? Jeśli chodzi o jakość materiałów to wybrałbym OLGA Camiceria. Jesli spodoba Ci się jakiś materiał w Bombay, to nie ma to znaczenia. Ostatnie zamówienie z Bombay dostałem 8 dni po złożeniu zamówienia. W Oldze tempo jest trochę bardziej włoskie, czyli będzie jak się uszyje - często ok. 4tyg. Cytuj
Rafix Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam Od jakiegoś czasu poszukuję niedrogiej skórzanej torby. Wpadła mi w oko taka torba: http://allegro.pl/to...807291852.html# Oczywiście cudów w tej cenie nie oczekuję, ale chciałbym spytać co o niej myślicie (wyglądowo i jakościowo). Może ktoś miał doczynienia z torbami skórzanymi GR i wypowie się czy w tej cenie warto ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi