lubo69 Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Gdyby nie dainite (nie lubię), bez wahania wziąłbym Islay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Taki dylemat Cheaney Tweed na podeszwie Commando (skóra almond grain), czy C&J Islay (skóra dark brown grain)? Islay są na pewno na żywo lekko lżejszym wizualnie butem. Nie miałem cheaney ale myślę że ciężko przebić wygodę Islay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 CJ Coniston Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Aron - wszystko zależy od cen. Cheaney zdecydowanie nie ustępuje C&J, jeżeli mówimy o tych trzewikach. Brałbym pod uwagę dopasowanie i cenę. Każdy z powyższych trzewików ma inne zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 28 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2018 https://modesens.com/product/saint-laurent-wyatt-jodhpur-boot-in-smooth-leather-black-263571/ Jak oceniacie jakość butów Saint Laurent? Skóra, klejenie... Jak należy dobierać numerację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 9 godzin temu, Pedant napisał: Jak oceniacie jakość butów Saint Laurent? Skóra, klejenie... Nie to forum kolego. My kolego zajmujemy się butami szytymi nie klejonymi (po za paroma wyjątkami). @Takie pieniądze jakie chcesz przeznaczyć na te buty możesz znacznie lepiej zainwestować. Poczytaj wątek o butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Tematy o butach na tym forum przeczytałem prawie wszystkie. Nie wiem, może te SL są szyte krytopasowo - trudno ocenić na podstawie zdjęć. Również wolę szyte, no może nie po norwesku :), ale krytopasowo. Czy potrafiłbyś wskazać buty (trzewiki, sztyblety lub jodhpurs) na wąskim kopycie i ładnej dynamicznej linii? Carlos Santos już takich nie ma, w Yanko, Vassach i podobnych próżno szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Witam, poszukuje eleganckich trzewików brązowych w cenie do 1500zl i w związku z tym prosiłbym o polecenia Moje pierwsze podejście było z Yanko, których zamówiłem 2 pary Yanko 525YH ( https://patine.pl/yanko-525y-chesnut-niger.html)i 755Y ( https://patine.pl/yanko-755yh-niger-chesnut-marron.html) i chodź ich styl bardzo mi się podobał to miały pewne elementy przez które musiałem z nich zrezygnować - pierwsze były w tęgości G a przez to zdecydowanie za luzne a do drugich chociaż były super dopasowane nie mogłem się przekonać z powodu połączenia skory licowej i ziarnistej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 @Pedant https://www.jfitzpatrickfootwear.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mds Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 @Pedant Nie wiem czy spełniają Twoją definicję wąskiego kopyta i ładnej dynamicznej linii, ale te Vassy poniżej (U-last) w mojej ocenie wyglądają całkiem zacnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 @soooki99 jeżeli nie przeszkadza Ci solidna gumowa podeszwa to możesz przymierzyć CS 8866 https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/boots-price-asc/products/carlos-santos-jumper-boot-in-algarve-patina lub w https://sklep.klasycznebuty.pl/713,carlos-santos-8866-coimbra.html Ale został tylko rozmiar 44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 @Aron - niestety na stronie podanej przez Ciebie teraz nic krytypasowego nie sprzedają. @mds- gdzie je można kupić? Na https://www.vass-shoes.com/en są niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mds Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 @Pedant Oficjalnym sklepem Vassa się nie sugeruj, liczba dostępnych tam modeli jest dosyć ograniczona. Proponuję przejrzeć wątek Vassa na Styleforum, który obecnie dobija do 1500 stron. Możesz tam zobaczyć różne cudeńka jakie wychodzą z tej pracowni, a które najczęściej realizowane są w ramach usługi MTO (w tym również sporo smukłych i dynamicznych boots na kopycie U). Przytoczone przeze mnie zdjęcie pochodzi z instagrama Ascot Shoes Opatrzone jest dwoma interesującymi komentarzami "first ever Vass Chelsea Boots" (w to akurat wierzę) oraz "exclusively through Ascot Shoes" (tu nie wiem czy to nie jest zabieg marketingowy i czy w ramach standardowego MTO z ich pominięciem też można byłoby dostać). Ascot ma sklep na ebayu i akurat mają ten model w rozmiarze 7 UK, jednak w dosyć mało konkurencyjnej jakby nie patrzeć cenie... https://www.ebay.pl/itm/VT1236-Vass-Chelsea-Brown-Musuem-Calf-UK-7-E/401383566249?hash=item5d74532ba9:g:ricAAOSw1VRZkC3B Mimo wszystko są bardzo skłonni do negocjacji więc znaczący rabat nie jest niemożliwy do osiągnięcia Jako alternatywę mogę też wskazać nasze forumowe grupowe MTO u Vassa, które być może niebawem wystartuje z kolejną edycją i gdzie ceny będą jednak bardziej korzystne. Wtedy też możliwa pełna personalizacja rodzaju i koloru skóry, użytego szycia czy też wykończenia pasa. Jest tylko pewne ryzyko, że sformułowanie "exclusively through Ascot Shoes" okaże się prawdziwe i odmówią realizacji takiego zlecenia, ale o to możesz bez problemu dopytać na mailu sklepowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 @mds Dzięki za obszerną odpowiedź. Z doświadczenia wiem, że dobranie odpowiedniego numeru wiązałoby się co najmniej z 2-3 odsyłkami, zatem mamy ok. 600-900 zł (4 lub 6 x 150 zł) za samą pocztę. Ceny na poziomie 3-4 tys. zł za trzewiki, dodając pocztę, dają 4-5 tys. zł. W tej kwocie, myślę, zamknąłbym zamówienie na miarę w Polsce. Nadto, w żadnym z modeli Vassa nie widziałem szycie krytopasowego. Zdjęcia na ebay są wykonane pod takim kątem, by maksymalnie wysmuklić but. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 30 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2018 Podpytam w temacie zimowych czołgów do miasta i od czasu do czasu lekkie tereny zamiejskie. Bez marszy po 6 godzin w górach Pierwszy kandydat. Właściwie chyba nie wiem co tu można więcej pisać. Podwójne szycie, Vibram, pełna skóra bez membran, wyglądają na masywne i dobrze wykonane, firma znana i uznana - wszystko czego mogę chcieć. Ale ciekawią mnie też drugie. Głównie jak sprawuje się "kosmiczna" podeszwa ze szkłem, ale obawiam się czy dodatkowe ocieplenie i izolacja nie będą aż za gorące. Z jednej strony w ostatnią zimę nie marzłem, z drugiej nosiłem grubszą wełnę i akurat tak docierałem na przystanek żeby nie czekać za długo... Ktoś z forumowiczów nosi może Wintery i potrafi podpowiedzieć? Głównie z pierwszym, bo to mniej subiektywna ocena. Fracapy też kuszą, ale rozum jakoś podpowiada że Hanwag będzie praktyczniejszym wyborem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2018 Mam te pierwsze. Pokazywałem już na forum. Zdecydowanie polecam zarówno sklep, jak i buty. Jeśli chcesz obejrzeć i przymierzyć (rozmiar 43), daj znać, nie masz daleko. Męskie buty, mocna rzecz. Na obecne zimy trochę chyba overkill. Z tego powodu skreśliłbym te drugie (Winter) - chociaż znam w naszym mieście chodniki kładzione po wprowadzeniu do organizmów robotników takiej ilości elementu baśniowego, że może rzeczywiście takie ekstra zabezpieczenie przeciwpoślizgowe jest konieczne... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 30 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2018 Za element baśniowy dałbym dwa plusy jakbym mógł Skontaktuję się jeszcze ze sklepem, może będa potrafili lepiej doradzić na jakie temperatury przewidziano te ocieplenie. W sumie jakby pozwalały nosić bawełnę z Pedemeii to tym wygodniej jeśli chodzi o zmianę butów w biurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2018 Jeśli nie przeszkadza Ci użytkowanie butów przez ok. 15 - 20 z 365 dni w roku, rzeczywiście wersja Winter może być lepsza. Dwa plusy oczywiście nie dla mnie, tylko dla Pana Jana Himilsbacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Panowie zakupiłem takie oto koniakowe brogsy model William, Gordon Bros. Rozmiar to 42, sprzedawca pisał iż wkładka ma ok 27 cm . Po założeniu grubej skarpety mam nadal dość spory luz. Nie trafiony rozmiar czy w butach "zimowych" luz powinien być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artski Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Panowie , Chodzą za mną takie brogsy https://www.cheaney.co.uk/mens-c48/cheaney-tweed-c-wingcap-brogue-country-boot-in-almond-grain-leather-p118. Tylko zastanawiam się czy nie są za ciżkie ze względu na podeszwę commando. W sumie chciałem nosić je do jeansów, może jakiś chino i flanelek. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Śmiało bierz i chodź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 @artski - będą OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Czy wprawny szewc bezboleśnie byłby w stanie odjąć te wszystkie cekiny ze skórzanej podeszwy poniższego modelu? https://www.farfetch.com/pl/shopping/men/valentino-valentino-garavani-soul-rockstud-boots-item-12115915.aspx?storeid=10952 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Jeśli można wiedzieć, pytasz z ciekawości rzemieślniczej, czy też chcesz kupić buty w cenie Lobbów aby uzdatnić je do noszenia? Jeśli ktoś się tego podejmie, będziesz miał warte jakieś 400 zł czarne trzewiki z dwoma rzędami małych dziurek dookoła. Nie mów szewcowi ile kosztowały, bo albo policzy za usługę pięć stów, albo będzie się trząsł ze strachu przy każdym cekinie; w każdym razie będzie miał co opowiadać dzieciom;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 5 godzin temu, Pedant napisał: Czy wprawny szewc bezboleśnie byłby w stanie odjąć te wszystkie cekiny ze skórzanej podeszwy Nie sądzę. Na sam ich widok cierpiałby męki piekielne. Poza tym pozbawiałby buty duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi