jabbero Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 OK, dzięki, Misza, czyli koszula w kratę odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 OK, dzięki, Misza, czyli koszula w kratę odpada To zalezy od kratki i reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Postaram się coś dobrać z szafy i wrzucę foto w weekend. Dziękuje raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudiusz Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Witam ponownie. Masters, bardzo dziękuje za odpowiedź. Aktywisto - bardzo proszę o wytłumaczenie co to znaczy 'koszule button - down" - wybacz, ale jestem kompletnie "zielony" w tych kwestiach. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Witam ponownie. Masters, bardzo dziękuje za odpowiedź. Aktywisto - bardzo proszę o wytłumaczenie co to znaczy 'koszule button - down" - wybacz, ale jestem kompletnie "zielony" w tych kwestiach. Z góry dzięki! To koszula z takim: kołnierzykiem. Uważanym za mniej formalny, sportowy. Chyba właśnie złamałem ACTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Witam ponownie. Masters, bardzo dziękuje za odpowiedź. Aktywisto - bardzo proszę o wytłumaczenie co to znaczy 'koszule button - down" - wybacz, ale jestem kompletnie "zielony" w tych kwestiach. Z góry dzięki! To koszula z takim: http://www.woodsofshropshire.co.uk/uplo ... 604_04.jpg kołnierzykiem. Uważanym za mniej formalny, sportowy. Chyba właśnie złamałem ACTA najwyżej będziesz miał piękny garnitur w paseczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 najwyżej będziesz miał piękny garnitur w paseczki Już rozumiem, czemu paski są uważane za wzór biznesowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Co sadzicie o połączeniu tej koszuli http://wolczanka.com.pl/data/gfx/pictures/large/2/6/2062_1.jpg z tym krawatem http://wolczanka.com.pl/data/gfx/pictures/large/7/3/2337_1.jpg i grafitowym garniturem ? linki z powodu rozmiaru zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Pomijając fakt, że krawat wydaje się koszmarkiem, to nie pasuje do tej koszuli - paski są w zimnym i matowym fiolecie, tymczasem krawat ma bardzo żywy filolet. O ile granat współgra z koszulą o tyle doradzam inny krawat, np zielony. Tak w ogóle to polecam niezastąpioną ściągę, która tak naprawdę powinna być w ulubionych każdego, kto nie ma x lat doświadczenia w doborze kolorów: viewtopic.php?f=1&t=1593&hilit=kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Chyba właśnie złamałem ACTA Dlaczego ignorancja prawna jest dla Ciebie tak istotnym powodem do dumy, że chwalisz się tym na forum o szmatkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 http://wolczanka.com.pl/data/gfx/pictures/large/2/6/2062_1.jpgSkróciłbym trochę pasek, wymienił spodnie i ogolił się porządnie. BTW Wydaje mi się że takie paski jak na tej na koszuli lepiej by współgrały z krawatem również w paski, (może jest to mało wysublimowane ale jednak bezpieczne rozwiązanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Napisz do Wólczanki, może wezmą pod uwagę robiąc kolejną sesję zdjęciową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Chyba właśnie złamałem ACTA Dlaczego ignorancja prawna jest dla Ciebie tak istotnym powodem do dumy, że chwalisz się tym na forum o szmatkach?Myślę, że Velahr'owi chodziło o to, że w tym wypadku wklejenie zdjęcia jest jak pokazanie palcem koszuli na wystawie i ten konteks pokazuje absurd niektórych sytuacji. Czuję się jakbym psuł dowcip przez jego tłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Chyba właśnie złamałem ACTA Dlaczego ignorancja prawna jest dla Ciebie tak istotnym powodem do dumy, że chwalisz się tym na forum o szmatkach? meqoq, ten hejting w nocy to na trzeźwo uprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Chyba właśnie złamałem ACTA Dlaczego ignorancja prawna jest dla Ciebie tak istotnym powodem do dumy, że chwalisz się tym na forum o szmatkach?Myślę, że Velahr'owi chodziło o to, że w tym wypadku wklejenie zdjęcia jest jak pokazanie palcem koszuli na wystawie i ten konteks pokazuje absurd niektórych sytuacji. Czuję się jakbym psuł dowcip przez jego tłumaczenie. Myślę, że Verlahn nie ma zielonego pojęcia o prawie, a o prawie autorskim w szczególności, ale mimo to poczuł się zobowiązany zająć stanowisko w tej sprawie na forum. Jego tekst jest idiotyczny na tak wielu poziomach, że nie sposób przejść obok niego obojętnie. Przede wszystkim, zamieszczone zdjęcie nie jest utworem (brak mu indywidualnego charakteru), więc żadne ograniczenia w korzystaniu z niego nie znajdą tutaj zastosowania. Poza tym, korzystający z utworów nie może "złamać" ACTA, bo ta umowa go nie wiąże. To porozumienie międzypaństwowe. Wreszcie ACTA nie jest jeszcze obowiązującym prawem, bo nie weszła jeszcze w życie, ani tym bardziej nie jest prawem obowiązującym w PL, bo nie została ratyfikowana. O innych absurdach nie piszę z braku miejsca. Kolega nie pokazuje więc żadnego "absurdu niektórych sytuacji", chyba że chodzi Ci o absurdalność pisania o rzeczach o których nie ma się zielonego pojęcia. Nie prowadzimy na tym forum pseudo dysput o medycynie ani o fizyce kwantowej. Dlaczego więc w wątku "Forumowa poradnia stylistyczna" pojawiają się zajawki tego typu dysput o prawie? meqoq, ten hejting w nocy to na trzeźwo uprawiasz?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Myślę, że Verlahn nie ma zielonego pojęcia o prawie, a o prawie autorskim w szczególności, ale mimo to poczuł się zobowiązany zająć stanowisko w tej sprawie na forum. Jego tekst jest idiotyczny na tak wielu poziomach, że nie sposób przejść obok niego obojętnie (...) Tekst Velahrna był jedynie wtrętem sytuacyjnym nawiązującym (zresztą całkowicie pobocznym w poście) do gorącego tematu z ostatnich dni, a nie próbą interpretacji czy też stanowiskiem w sprawie ACTA, więc naprawdę nie ma powodu aby się rozpisywać i tłumaczyć, a tym bardziej pisać złośliwe komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Tekst Velahrna był jedynie wtrętem sytuacyjnym nawiązującym (zresztą całkowicie pobocznym w poście) do gorącego tematu z ostatnich dni, a nie próbą interpretacji czy też stanowiskiem w sprawie ACTA, więc naprawdę nie ma powodu aby się rozpisywać i tłumaczyć, a tym bardziej pisać złośliwe komentarze.Tekst "Chyba właśnie złamałem ACTA" jest "wtrętem" zawierającym próbę interpretacji podkręcającą i tak już absurdalny FUD dotyczący ACTA. Warto z nim walczyć, choćby po to, żeby uświadamiać użytkownikom granice, w jakich mogą się poruszać. To zwiększa nie tylko bezpieczeństwo (ich samych i odpowiedzialnych za forum), ale w ostatecznym rezultacie również wartość samego forum, które niewątpliwie straciłoby, gdyby trzeba było usunąć z niego nielegalne materiały, ale i gdyby materiały dopuszczalne nie były tutaj umieszczane ze strachu przed ACTA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Warto z nim walczyć (...) Zgadzam się z eye-lipem: warto walczyć, ale Twoja wypowiedź była zbyt ostra. To był tylko żart; być może niefortunny, ale nie zasługujący na ostrzał z grubej rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 A mówią, że prawnicy nie mają poczucia humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Dyskusja poszła całkiem w innym kierunku, a ja dalej nie wiem jaki krawat dopasować do tej koszuli i grafitowego garnituru. Przewina się jedynie motyw z krawatem zielonym i krawatem w paski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 Odcienie poszczególnych kolorów, faktury tkanin itd mogą być tak różne, że naprawdę ryzykowne było by formułowanie jakiś reguł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 hmm jednak poszukam jakiegoś ciemno zielonego w groszki albo w ostateczności granatowy w groszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2012 hmm jednak poszukam jakiegoś ciemno zielonego w groszki albo w ostateczności granatowy w groszki. Na Twoim miejscu przejrzałbym ten watek http://www.styleforum.net/t/234255/hof- ... -iii/21630. Można się z niego dużo nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abishai Napisano 28 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2012 Dyskusja poszła całkiem w innym kierunku, a ja dalej nie wiem jaki krawat dopasować do tej koszuli i grafitowego garnituru. Przewina się jedynie motyw z krawatem zielonym i krawatem w paski.Niestety ze swojej strony nie mogę doradzić nic więcej, nie chodzi tu nawet o moje ewidentne braki w "wykształceniu", tylko raczej o zbyt małą ilość informacji. Mówiąc obrazowo: jeżeli (czysto teoretycznie) założymy że jestem ekspertem ds. ubioru, to bez znajomości szczegółów takich jak dokładny kolor i budowa garnituru, dodatki czy wreszcie typ karnacji, kolor oczu i budowa ciała, musiałbym być jasnowidzem i/lub bucem aby (przykładowo) powiedzieć wybierz krawat numer 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Koledzy, nadal się zastanawiam w co się ubrać na to spotkanie biznesowe w piątek. Najwięcej kłopotów sprawiają buty. Trzewików nie mam. Pozostają półbuty w których musiał bym jednocześnie podróżować. Czy możecie mi doradzić które? Garnitur grafitowy, gładki, jednorzędowy. Nr 1 : Nr 2 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi