lubo69 Napisano 24 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2018 11 godzin temu, dziko napisał: Coś w tym stylu: Swobodne linie garnituru płynnie przechodzą w adynamiczne kopyto obuwia w uniwersalnym kolorze black polished. Wysoko położony środek ciężkości znakomicie równoważy strategicznie umieszczona metka na rękawie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 27 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2018 RATUNKU, NIE MAM SIĘ W CO UBRAĆ!!!Przyznaję szczerze, czasami stojąc przed pełna szafą powtarzam sobie to w myślach jak baba;) wiec pomyślałem czemu by nie zaprząc zbiorowej mądrości forum do pomocy?Do pracy chodzę zwykle ubrany nieformalnie, w chinosach + koszuli. Czasami dochodzi do tego marynarka. No i oto koszule:Spodnie:Przechodzac do meritum, oto i pytanie: co zestawiać z czym? Czego nie zestawiać? Czego brakuje? Czego pozbyć się bez żalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 27 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2018 @ciasteczkowy Noś wszystko ze wszystkim jasna góra = ciemny dół i vice versa. Ogólnie bardzo uniwersalna garderoba. Pozbyć się możesz nr 2 i lit. c - ale to tylko, jeśli stwierdzisz że koniecznie musisz coś wyrzucić. Zaznaczam, że to moje subiektywne zdanie, nie lubię takiej faktury jak w tej koszuli i koloru turkusowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 27 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2018 Pełna zgoda z wallym, ja akurat lubię drobne wzory na koszuli, fajnie 2 będzie wyglądać np z beżowymi spodniami. Turkusu też bym nie nosił. Ale to też moja opinia. Zrób sobie sesję zdjęciową z różnymi kombinacjami i oceń, tak zrobiłem z moim nastoletnim synem, który też twierdził, że nic nie pasuje. Okazało się, że dało się zrobić kilkanaście fajnych kombinacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 27 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2018 Największy problem mam ze spodniami f oraz g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 27 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2018 @ciasteczkowy Spodnie F muszą być noszone z czymś białym lub niebieskim, jeżeli ubierzesz je z czerwonym to będzie to wyglądać ciut.... nie wiem jak to opisać.... prześmiewczo? Nie, inaczej - jakbyś starał się za bardzo być modny czerwony to taki ostry kolor, że żaden inny element garderoby nie powinien być tej samej barwy. Nr 5 pasuje najlepiej. Co do G - skoro to sztruks to powinieneś dobierać cięższe, flanelowe koszule, bardziej na zimę. Nr 1 i 9 by mi najbardziej pasował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 27 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2018 Do spodni bordowych wg mnie pasują wszystkie koszule za wyjątkiem 1, 2, 3, 9. Ale tak jak przedmówcy, warto ubrać na siebie, stanąć przed lustrem i wyrobić sobie własne subiektywne zdanie. Wg nas może to wyglądać dobrze, natomiast ty nie będziesz się w tym czuł, a to jest właściwie najważniejsze. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katullus Napisano 27 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2018 Wiem, że biała koszula w granatowy prążek ma bardzo biznesowy, miejski charakter, ale czy pasowałaby do trochę luźniejszego zestawu, np. granatowego swetra w serek i szarych spodni? Chodzi mi o mniej więcej taką:https://shopmiler.com/pl/koszule-meskie/koszula-z-kolnierzem-wloskim-w-granatowy-prazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2018 Ja do takich zestawów wolę bengal stripe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 30 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2018 Nie jestem pewny co do tej marynarki. Bytom lniano-bawełniany z półpodszewką: https://www.bytom.com.pl/marynarka-giovanni. Co do klatki nie mam obiekcji (chyba że coś wypatrzycie), to ramiona mnie niepokoją. O ile w przedniej części jest ok to tył ramion jakby odstawał. Pan Sprzedawca mówił że może się ułoży. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 30 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2018 14 minut temu, Ekscelencja napisał: Pan Sprzedawca mówił że może się ułoży. Nie ułoży się. Albo: ułoży się, jak będziesz wciągał dziennie po 150-200 gramów białka i cisnął barki 3 razy w tygodniu przez najbliższe dwa lata. Bo jak niby miałoby się ułożyć? Przecież poduszka nie skróci się nagle o 2 cm. Też nad tym boleję, bo oprócz barków rozmiarówka Bytomia idealnie mi pasuje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 30 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2018 Czyli to lekkie wypełnienie ramion jak w opisie można włożyć między bajki? W Bytomiu po staremu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2018 45 minut temu, Ekscelencja napisał: Pan Sprzedawca mówił że może się ułoży. Co Wy na to? Niezłe Sam byłem świadkiem, jak w podobnej sytuacji sprzedawca w salonie Vistuli tłumaczył klientowi, że tak trochę to może wystawać, a poza tym krawiec może poprawić. Ale - że się ułoży? Śliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 30 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2018 Ramiona marynarki czuć, zwłaszcza gdy się unosi ręce (a marynarka wraz z nimi). Lekkim wypełnieniem bym tego nie nazwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 30 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2018 36 minut temu, pi_senny napisał: Czyli to lekkie wypełnienie ramion jak w opisie można włożyć między bajki? W Bytomiu po staremu. Czasem trafiają się takie z "lekkim wypełnieniem". Ale wtedy mają kompletnie odjechaną rozmiarówkę. Normalnie noszę 104, w takiej z "lekkim wypełnieniem" w 112 miałem ciasno w barkach 25 minut temu, mosze napisał: Sam byłem świadkiem, jak w podobnej sytuacji sprzedawca w salonie Vistuli tłumaczył klientowi, że tak trochę to może wystawać, a poza tym krawiec może poprawić. Dla mnie w tej konkurencji pierwsze miejsce zajęła pani w Bytomiu mówiąca klientowi który nie był w stanie zapiąć marynarki, że przecież ślub ma latem i byłby w rozpiętej, a taka to nawet lepiej będzie się układać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 30 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2018 Bardziej rozbawiło mnie coś innego. Spodnie w moim rozmiarze były za bardzo slim, tzn. zbyt opinały mi łydki i uda. Żeby w udach było luźniej, pan zasugerował większy rozmiar w pasie (bo przecież i tak założę pasek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 14 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2018 Czy te spodnie po skróceniu nogawek, ale bez ich zwężania będą leżeć poprawnie? Jakich jeszcze poprawek wymagają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katullus Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 Spodobał mi się ostatni wpis Outdersena. http://www.outdersen.com/2018/04/znoszona-bawena.html#more Zacząłem się zastanawiać, czy nie kupić sobie czarnych loafersów, ale penny, nie tassel. Myślicie, że to dobry wybór do ciemnogranatowych dżinsów, burgundowych chinosów albo szarych wełnianych spodni, czy raczej powinienem wybrać brązowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 Nie wiem jak z bordo i szarością (przynajmniej tą jaśniejszą), ale ostatnio coraz bardziej przekonuje mnie połączenie klasycznego granatowego dżinsu i czarnych butów ze skóry licowej, oczywiście nie takich najbardziej formalnych. Lotniki i oksfordy może nie zagrają, ale monki/brogsy/loafersy w czerni wg mnie z dżinsem (granat, bez przetarć) się polubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 20 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2018 Koledzy proszę o pomoc w doborze krawata do zestawu ślubnego. Garnitur ma kolor ciemnogranatowy, natomiast kamizelka jest w kratę Księcia Walii: https://zackroman.com/kamizelka-w-krate-ksiecia-walii-dwurzedowa zastanawiam się na doborem krawata, myślałem o granatowym lub granatowym w kropki: https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-jedwabiu/777 https://www.poszetka.com/product-pol-4572-KRAWAT-z-jedwabiu-macclesfield.html https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-jedwabiu-w-kropki/783 co Wy na to? Edit: Ewentualnie ta kamizelka: https://www.poszetka.com/product-pol-4513-Kamizelka-jednorzedowa-Krata-Ksiecia-Walii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katullus Napisano 20 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2018 To już tylko rzecz gustu, wszystkie te krawaty na pewno będą dobre, tak samo obie kamizelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2018 Może ta propozycja Ci coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2018 Panowie,Koszula chambray Brooks Brothers po kilkunastu praniach wygląda w strategicznych miejscach (szwy, kołnierzyk) następująco:Splot widać. Koszula jest lekka, nie ciężka jeansowa. Kołnierzyk button down. Przetarć nie ma, tylko odbarwienia.1. Nosić casualowo bez krawata?2. Ufarbować Simplicolem?3. Zdeponować w kontenerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 27 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2018 Jak dla mnie tylko opcja nr 1 (swoją drogą, bardzo ładny kolor i zakładki przy mankietach). Z ciekawości - prasowałeś ją na lewej czy prawej stronie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 27 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2018 Ja bym spróbował kilka razy założyć casualowo. Jakby mi nie pasowało w takim wydaniu to dwójka bo co szkodzi zaryzykować kilka-kilkanaście PLNów i jedno pranie Jeśli to co na zdjęciach to największe ślady zużycia oczywiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi