swordfishtrombone Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Dobrze kombinujesz :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rydzo Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Szukam garnituru weselnego, podobały mi się zawsze ze SuitSupply. Wg rozmiarówek na stronie wyliczałem sobie 106 dla modelu Napoli. Sam mam 198cm wzrostu, waga niby tego nie widać ale ponad 110kg, trochę w tyłku jest za dużo Byłem akurat ostatnio w Amsterdamie i miałem chwilkę aby wpaść do ich sklepu. Zrobiłem szybkie przymiarki i jednak 110 rozmiar był ciekawszy, także wg sprzedawczyni. Dzisiaj doszedł jeden garnitur i zrobiłem przymiarkę. I cóż, nie jest zbyt ciekawie. Proszę o jakieś opinie, co tu najbardziej do wymiany itp. Spodnie w pasie są OK, długość to jednak będę musiał lekko skrócić. Czy 106 jednak będzie dużo lepsze? Trochę się obawiam czy spodnie nie zrobią się zbyt opięte u góry. Kwestia też co tu można poprawić u krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 110 i tak masz w pasie za wąską marynarkę - jest z czego puścić? Bo przydałoby się około 4-5cm. Ramiona są za szerokie - więc nie wiem czy ten model jest na pewno dla Ciebie. Spodniami się nie przejmuj - zwężenie w pasie / nogawkach / skrócenie to około 50zł u bardziej utalentowanej osiedlowej krawcowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Będąc przypadkiem przelotem w galerii handlowej zaniosło mnie do salonu Bytomia. O dziwo trafiłem tam na fajną marynarkę z mieszanki lnu i wełny. Bez podszewki na plecach i z małym jak na Bytom wypełnieniem ramion. Generalnie podoba mi się, ale chciałem się upewnić czy za bardzo mnie nie poniósł entuzjazm Jak to wygląda w waszej ocenie? Moim zdaniem rękaw do skrócenia o 1 -2 cm. Dodatkowo w ramionach jest za szeroka, ale to kwestia znacznego obwodu pasa i konieczności brania większego rozmiaru marynarki. (inaczej bym się nie zapiął) Czy nie jest trochę za długa? Przepraszam za te poprzecierane jeansy akurat miałem małą wycieczkę rowerową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 @White Haven Tylko mi się wydaje, że jest za krótka, czy to kwestia kąta pod jakim zostało zrobione zdjęcie? Ale chyba się nie mylę, patrząc po tym, gdzie masz pośladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Za krótka? Na tych zdjęciach robionych z boku i przez ramię podwinął się trochę tył do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Poniósł Cię entuzjazm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blues Tasty Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Proszę o opinię ponieważ stoję przed wyborem garnituru na ślub i niestety z racji nietypowej sylwetki (krótki tułów, długie nogi, szerokie uda) ciężko jest dobrać garnitur RTM. W każdym garniturze będą poprawki to wiem, ale w którym najmniej?1) Bytom Florence 7 - faworytMarynarka 176/100Spodnie 182/96 2) Vistula Cheyenne Standard Marynarka 176/100 Spodnie 182/90 3) Próchnik (w spodniach się nie dopiąłem, ale ponoć dla ich krawca to nie problem, inny kolor ale taki będzie krój) Marynarka roz 50 4) Suitsupply Lazio - 2 miejsce Rozmiar 50 5) Suitsupply Napoli - niestety marynarka za duża,a spodnie za małe ale załączam jako porównanie) Rozmiar 50 Co do Suitsupply to sklep podpowiada, żeby zostawić Lazio bo, wg nich, jest dobra marynarka w ramionach i spodnie trochę popuścić. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Wszystkie wyglądają mi na za ciasne w talii i może też zbyt obszerne w klatce piersiowej. Najlepiej wygląda Napoli, rękawy do skrócenia, może coś jeszcze da się w nim poprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Napoli wygląda ogólnie ok (z przodu), ale ramiona są nieakceptowalne. Można wziąć garnitur do krawca i poeksperymentować z poduszkami - niewielkie wkłady powinny wyrównać załamujące się linie - oraz poradzić się w kwestii wygładzenia pleców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Model Lazio powinien leżeć podobnie jak Napoli. Zdjęcie Lazio jest zrobione z dołu, inaczej niż zdjęcie Napoli. Jeżeli jest problem z ramionami w Napoli (przyznaję, że nie wiem w czym mają pomóc poduszki), to model Lazio jest węższy w tym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Ja bym poszukał gdzie indziej, ale na upartego to Lazio. Marynarki źle leżą w ramionach i w klatce, czyli w miejscach które nie można skorygować, bądź jest to ryzykowane. Skoro kolega stawia Bytom jako lidera to wydaje mi się, że kieruje się głównie marszczeniem pleców. Ja bym tego nie demonizował, bo z pleców można zebrać materiał bez większego problemu. Radzę spróbować również z Sienną; ten model jest trochę węższy w punktach z którymi masz problem: ramiona, klatka. EDIT: W Susu puść fastrygę - nie robią z tego problemów; ona też może mieć wpływ na na niekorzystne układanie się pleców w ich dolnej partii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blues Tasty Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Dziękuję wszystkim za opinie. Bytom był faworytem zanim przyszły garnitury z Susu. Spędziłem tam sporo czasu, żeby dobrać odpowiednie rozmiary. Górna część pleców wygląda dobrze, jednak dolna jest trochę przyciasna. Problemem też są spodnie (w sumie we wszystkich garniturach) gdzie tyłek odstaje i marszczy je z tyłu. Do ślubu jednak ważny wygląd z tyłu bo z przodu to tylko Panna Młoda będzie mnie oglądać większość czasu Myślicie, że ogarnięcie przez krawca spodni, aby dobrze leżały to trudne zadanie? Napoli to największa marynarka (klatka aż 112,4 cm) i najciaśniejsze spodnie z przymierzanych (ledwo się dopiąłem) i nie wiem czy warto tutaj mieszać, chyba Lazio lepiej się na mnie układa. W marynarce Lazio rozmiar 50 (111cm klatka) wygląda, że z przodu jest ok, a poprawki wymaga tylna część w postaci karczku i ramion. Spodnie najlepiej się układają, ale też nie leżą luźno - są za długie ale myślę, że z tym sobie krawiec poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Wydaje mi się, że raczej dobrze trafiłem z rozmiarem. 54 SuSu. 106 byłaby zdecydowanie za długa w rękawach. Chociaż nie wiem czy lekko nie zaobszerny w talii. Pod plaszczem: podkoszulek, koszula i marynarka, więc to wypełnia luz w klatce dostatecznie. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 To płaszcz czy marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 @flozbi Płaszcz, przecież napisałem. Ach, jakby tu się o długość rozbijało. 3/4 - 4/5 uda siega, więc nieco do kolana brakuje. Wydaje mi się, że długość jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Trudno ocenić długość, bo nie widać całej sylwetki. Same rękawy dłuższe być nie powinny. Moim zdaniem mogą być krótsze. Płaszcz wygląda na zbyt obszerny, ale może to tylko kwestia zdjęcia. Zastanawia mnie też szew na plecach, bo na zdjęciu wygląda na krzywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 @Wessling O, zwrócę uwagę na ten szew. Właśnie też mi chodzi po głowie, czy lekko nie za obszerny. SuSu nie podaje wymiarów klatki, więc pozostało mi się kierować rozstawem ramion (bodajże 4 mm więcej niż w marynarce) oraz talią (1 cm mniej niż dla 106). Coś mi cały czas ta talia nie daje spokoju. Chociaż, popatrzyłem po modelach, zasadniczo tutaj SuSu ma spore rozjazdy w wymiarach między poszczególnymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Moim zdaniem albo zdjęcie przekłamuje, albo płaszcz leży źle. Coś jest nie tak z ramionami, poza tym figura przyjmuje kształt klepsydry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Rzeknę jak baba - ten płaszcz Cię pogrubia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Ok, czyli trochę potwierdzacie wszyscy moje przypuszczenia. @pi_senny @Servetch @Wessling A macie tu dwa filmy jeszcze, trochę w ruchu to pewnie więcej powie. Pod płaszczem: koszulka i marynarka. A z tym szalikiem na twarzy to trochę jak terrorysta się czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sushi Napisano 8 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2017 Czy wielką gafą będzie założenie na własny ślub do muchy koszuli bez krytej plisy? Obawiam się, że ta z krytą plisą będzie bardzo mało uniwersalna i nie będę miał okazji z niej korzystać zbyt często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2017 Czy wielką gafą będzie założenie na własny ślub do muchy koszuli bez krytej plisy? Obawiam się, że ta z krytą plisą będzie bardzo mało uniwersalna i nie będę miał okazji z niej korzystać zbyt często. Będzie wielką gafą. Koszula z zakrytymi guzikami nie jest mało uniwersalna, można nosić do garnituru z krawatem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2017 Oraz o wiele lepiej całość wygląda kiedy nie mamy nic pod szyja, kiedy koszula jest z kryta plisa, ja mam praktycznie wszystkie koszule takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blues Tasty Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 On 7.03.2017 at 10:57 AM, bodzixon said: Ja bym poszukał gdzie indziej, ale na upartego to Lazio. Marynarki źle leżą w ramionach i w klatce, czyli w miejscach które nie można skorygować, bądź jest to ryzykowane. Skoro kolega stawia Bytom jako lidera to wydaje mi się, że kieruje się głównie marszczeniem pleców. Ja bym tego nie demonizował, bo z pleców można zebrać materiał bez większego problemu. Radzę spróbować również z Sienną; ten model jest trochę węższy w punktach z którymi masz problem: ramiona, klatka. EDIT: W Susu puść fastrygę - nie robią z tego problemów; ona też może mieć wpływ na na niekorzystne układanie się pleców w ich dolnej partii. Zamówiłem Siennę i teraz na placu boju pozostały tylko te dwa garnitury Sienna faktycznie węższa w ramionach, ale za to wydaje się dłuższa. No i kolor Navy był tylko w S130 Red Line i garnitur ma czerwoną podszewkę, która średnio mi odpowiada... Pozostanę chyba przy Lazio z odpowiednimi przeróbkami, pozostanie znaleźć krawca który dobrze mi to zrobi w Warszawie. Co sądzicie? Rękaw prawy przy lazio zmarszczył się przypadkowo, normalnie leży w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi