alabuz Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Chciałbym wypróbować krój Washington w SuSu i trudno mi zdecydować, który model jest bardziej podatny na rozkompletowanie. 1. z jednej strony kratka, więc powinna się lepiej komponować z gładkimi rzeczami; 2. z drugiej strony nakładane kieszenie i brak podszewki, ale niestety delikatny prążek. Proszę o radę. 1. http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-jasnoniebieski-kratka/P3847.html?vpid=P384714 2. http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-half-lined-szary-paski/P3845.html?vpid=P384514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Wybrałbym chyba ten niebieski. Spodni można użyć oddzielnie bez problemu. Myślę, że marynarka też będzie pasowała do innych lnianych spodni, albo bawełnianych chino z kantem. Ten drugi garnitur za bardzo mi się nie podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Skusiłem się na promocje na garnitury w Bytomiu i zakupiłem model Florence-4. Nie doczytałem jednak, że marynarka ma jeden szlic z tyłu. Jak w waszej ocenie to wygląda? Da radę poprawić u krawca tak żeby wyglądało to w miarę, czy lepiej odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Spodnie do skrocenia ale to looz. Marynarka do poprawy: Rekawy do przekrecenia, prawe ramie do wyrownania ( albo lewe w dol, albo prawe w gore poduchami:) ) Wtedy zniknie zwichrowanie. Jeden szlic to nie problem, zawsze mozna przerobic na dwa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 O pierdółki typu długość nogawek czy rękawów to się nie boję, bo to zawsze zlecam do poprawki. Mnie najbardziej się rozchodzi o jeden szlic. Bo mam dość sterczący tyłek i dla tego zawsze kierowałem się dwoma, bo to lepiej wyglądało. Jeden zawsze mi się tak rozchodzi. Nawet nie myślałem o tym, że da się jeden na dwa przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Tylek akurat, przy tych plecach, to pikus:) Nikt go nie zauwazy, bo wszyscy zwroca uwage na plecy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 A przypadkiem nie jest o rozmiar za duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Nie ma szans na mniejszy. W barkach faktycznie to tak wygląda, ale taki już jest Bytom. Są bardzo mocno nabite. Ale idę jutro wymienić spodnie na większe bo te mnie cisną w biodrach bardzo, to bym sprawdził marynarkę rozmiar mniejszą ale sylwetkę standardową. Ta jest 182/100 wyszczuplona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Eee nie, do wymiany na mniejszy rozmiar lub inny producent... serio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Ale chodzi o ramiona? Bo chodziło mi po głowie, żeby zlecić krawcowi poprawienie tych ramion, żeby nadał im bardziej naturalną linie. Już raz coś takiego zlecałem (też ramiona były bardzo kwadratowe) i efekt był bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 11 godzin temu, Caporegime napisał: Eee nie, do wymiany na mniejszy rozmiar lub inny producent... serio... Ale wtedy nie wyjdzie ze szlicem:) A kolega chce dwa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 11 godzin temu, MarcinJarosz napisał: Ale chodzi o ramiona? Bo chodziło mi po głowie, żeby zlecić krawcowi poprawienie tych ramion, żeby nadał im bardziej naturalną linie. Już raz coś takiego zlecałem (też ramiona były bardzo kwadratowe) i efekt był bardzo dobry. Masz za szerokie ramiona i musisz niestety wypruc je cale, bo i tak masz do przestawienia. Zwezenie w ramionach podniesie delikatnie rekawy co nada efektu skrocenia;) Lewe ramie masz bardziej do gory i tam trzeba usunac watowke, zeby wygladzic plecy. od talii w dol jest znosnie szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Panowie, jak na RTW marynarka chyba leży na mnie bardzo dobrze (oczywiście rękawy do skrócenia), czy może nie dostrzegam jakichś mankamentów? Tradycyjnie przepraszam za kiepską jakość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Tylko rękawy, reszta gra 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Dzięki za odpowiedź. Chyba znalazłem drugi po SS Havana "mój" krój edycja: gdyby kogoś to interesowało, to marynarka to Ralph Lauren, "Custom Fit", w rozmiarze 50 ( to bardzo małe 50, zazwyczaj noszę rozmiar 48). Kupiona na Zalando, teraz jest tam sporo fajnych lnianych marynarek PRL przecenionych o 40-60%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Koszula Charles Tyrwhitt za 79 w tk maxx Czeladz oznaczona jako "druga jakość", choć nie wiem dokońca dlaczego. Proszę o podpowiedź, bo jestem zdziwiony, że się zmieściłem w extra slim : planuję zamówić 4 koszule za 90 funtów i zastanawiam się nad rozmiarem długości rękawa: 33 czy 34 (biorąc pod uwagę, że koszula powyżej na zdjęciach to 35)? No i czy clasic fit, slim fit czy extra slim fit? Sent from my m2 note using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2016 17 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Panowie, jak na RTW marynarka chyba leży na mnie bardzo dobrze (oczywiście rękawy do skrócenia), czy może nie dostrzegam jakichś mankamentów? Tradycyjnie przepraszam za kiepską jakość zdjęć. Być może to kwestia pozy, ale mnie się bardzo nie podoba. Na górze jest ok (nie idealnie, ale wystarczjąco ładnie), ale na dole robi się straszna sukienka. Dolny "trapez" (biodra) wyraźnie dominuje nad górnym (klata), co daje w efekcie kobiecą sylwetkę. Częściowo jest to spowodowane wysoko umieszczonym zapięciem, częściowo - zapewne - budową modela Miałem podobny, ale chyba nie tak znaczny, problem w jednej z marynarek, zwężałem w biodrach i częściowo zaszywałem rozporki. Trochę pomogło, a teraz chyba już w niej nie chodzę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2016 @mosze to raczej kwestia pozy i ustawienia aparatu. Też ten "efekt sukienki" zauważyłem na zdjęciach, ale kiedy stoję w normalnej pozie przed lustrem - nie dostrzegam tego problemu. Tym niemniej dzięki za cenne uwagi, przyjrzę się temu dokładniej jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2016 taki niespodziewany zakup, pierwszy konkretny w tkmaxx do jakich butów nosić takie spodnie? czy nogawki nie są za szerokie? (na pewno są za długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2016 Lniane Hiltl? Dla mnie były za szerokie, ale na tym zdjęciu nie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2016 Przepraszam za jakość zdjęć i dziwne pozy. Ramiona o 1 cm szersze niż powinny. Plecy raz z fałdkami, raz ładniejsze. Podobnie z rękawami. Coś można by było skorygować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2016 'Zdjęcia' (a właściwie serie poruszonych zdjęć) robiła starsza osoba. Wybacz, nie ma dyplomu ASP, że o niemożności swobodnego machania rękoma nie wspomnę. Jestem jednak przekonany, że dla obecnych na forum specjalistów takie fotki to żadne utrudnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2016 Te ,,dziwne pozy'' utrudniają stwierdzenie czy marynarka źle leży czy po prostu tak stanąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2016 2 godziny temu, lubo69 napisał: Lniane Hiltl? Dla mnie były za szerokie, ale na tym zdjęciu nie wyglądają. bawełniane, przyjemny materiał i bardzo fajne wykonanie. mam problem z dobraniem butów.... ciemnobrązowe monki chyba średnio pasują?! mokasyny czy loafersy mogą być za delikatne do takich nogawek?! co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2016 2 godziny temu, kronenberg napisał: Przepraszam za jakość zdjęć i dziwne pozy. Ramiona o 1 cm szersze niż powinny. Plecy raz z fałdkami, raz ładniejsze. Podobnie z rękawami. Coś można by było skorygować? Producenta albo model. Bez złośliwości, po prostu poszukaj czegoś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi