Koval Napisano 29 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2015 Composition 55% linen, 45% cotton Jacket lining- 100% polyester A dodatkowo połączenie 'lniano-bawełniany garnitur + poliestrowa podszewka' skutkuje wszelkimi wadami chodzenia w plastikowym worku; i nie ważne czy to ślub czy poprawiny... ...Ja bym go zostawił w sklepie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2015 Czy jest aż tak źle jak pisaliście wczoraj czy dzisiejsze zdjęcie rzucają jakieś jaśniejsze światło na przydatność tego garnituru? Dzięki Panowie za rady Moim zdaniem tragedii nie ma, super też nie jest. Wydaje mi się nieco za szeroki w ramionach, ale to kwestia gustu. Problemem jest lewe ramię - tutaj linia wyraźnie się załamuje (ja mam podobny efekt w niektórych marynarkach - przyczyną jest mniej rozbudowane lewe ramię). Pamiętaj, że nie jest pewne, czy rękaw da się wydłużyć (tak, aby nie pozostał ślad) - sprawna krawcowa powinna umieć ocenić materiał. Podsumowując - zatrzymałbym ten garnitur jak długo można i szukał jednak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Dziękuję za opinię. Rozumiem, że w dalszym ciągu uważasz, że problemem nie jest długość rękawów koszuli tylko marynarki? W takim razie wszystkie pozostałe moje koszule mają za krótki rękaw? Ja osobiście się lepiej czuję w tych krótszych rękawach koszuli i myślę, że jeśli miałbym ruszać rękawy w marynarce to o max 1cm. W kwestii ramion - jestem zadowolony, na tyle marynarek ile przymierzałem te wyglądają najrozsądniej. Mogę Cię, mosze, prosić o wskazanie tego załamania, o którym wspominasz? W kwestii pleców - którym szwem powinny pójść poprawki i zebranie materiału aby marynarka leżała lepiej? Bocznymi pod paczą czy wzdłużnym z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Marynarka ma ewidentnie za krótki rękaw. A to, że mankiet w białej wystaje bardziej, to już inna sprawa. Być może 1 cm wystarczy, o ile nie będzie śladów po przeróbce. Lewe ramię (na zdjęciu po prawej stronie) opada skośnie, po czym linia staje się pozioma. Porównaj linię w obu ramionach. Np. tutaj to widać wyraźnie: http://images68.fotosik.pl/1009/2d89aac925cf1b00gen.jpg > W kwestii pleców - którym szwem powinny pójść poprawki i zebranie materiału aby marynarka leżała lepiej? Bocznymi pod paczą czy wzdłużnym z tyłu? Nie wiem, zdałbym się na krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Pytanie o skrócenie spodni - jaka winna być różnica między przodem a tyłem nogawki skracanej po skosie? Chyba nie ma ścisłych parametrów typu "ma być 2 cm". Zasadniczo, z przodu powinno tworzyć się jedno zagięcie, z tyłu nie powinno być go w ogóle (prosta linia spodni). Co do marynarki, zasadniczo zgadzam się z Mosze, więc nic nowego nie napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Panowie, z racji iż sprawdzam różne wariacje koszulowe (do pracy na jutro) mam pytanie czy nie zbyt kolorowo się zrobiło i jeśli ujdzie to którą koszulę powinienem wybrać ? Czy też może postawić na bezpieczny wybór koszuli - biel/błękit ? Marynarka len, spodnie granatowe chino len/bawełna, koszula niestety bawełna gdyż lnianej nie posiadam jeszcze w dorobku. ps. oczywiście przed wyjściem będzie prasowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Jak dla mnie nr 2, czyli niebieska vichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Wg mnie 2 (bezpieczne), 1 (odważnie); 3 nie z mojej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Wybieram bramkę numer dwa. Te paski to za dużo dobra, a połączenie zieleni i czerwieni bardzo rzadko wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Ja bym nie wybrał żadnego z tych zestawów. Czerwona marynarka jest wystarczająco mocnym akcentem. Gładka, niebieska koszula, najlepiej button down, byłaby moim zdaniem optimum. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Dwójka wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Mi też najbardziej 2. Pozostałe dwie to już trochę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Zdecydowanie, niebieska krata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalinho Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Jestem ciekaw Panów opinii o pomyśle zamiany guzików w tej marynarce: http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-68800 ... na metalowe, klubowe. Moim celem jest "ucałorocznienie" marynarki, z białymi guzikami kojarzy się stricte z latem. Zamierzam ją nosić w zestawach koordynowanych i a la klubowych - szare spodnie, beżowe chinosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Ja zamienilem na brązowe- niby rogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Fakt ,wygladaja na bardzo bieliźniane.Poszukał bym czegoś w tym stylu aby zachować kontrast. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Druga próba z różowym krawatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Druga próba z różowym krawatem Mi się nie podoba. Spróbuj, z takim zielonym (takim jak mają mężczyźni w reklamie banku BGŻ BNP Paribas ) Pozdrawiam PS. Do tego zestawu pasuje również jasno niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Jakbym miał taki zielony to nie byłoby tematu Chodzi o to, że mam właśnie różowy (amarantowy?) i w zasadzie mi się podoba, tylko szukam z czym by go zestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Do granatu pasuje - mogą być wątpliwości, czy np. nie jest zbyt wąski, ale kolorystycznie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Generalnie co do całości trudno się czepiać, ale guziki do klubowej marynarki (mosiężne?) w dzianinowej (jak się domyślam sportowej) wskazują na solidną aberację projektanta. Wąskość krawata możesz spróbować podratować wyłożeniem węższej końcówki, choć osobiście zakopałbym go na dnie szafy (nie moja bajka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Tak. Z marynarki nie jestem dumny, ale to jedyny taki kolor i faktura w szafie z baaaardzo wczesnego okresu. Pozostaje mi znaleźć podobny kolor i fakturę w bardziej koszernej formie. Co do bajki ... według mnie jest nieco bajkowy (ten kolor trudno oddać na zdjęciu) i za to go lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Sama marynarka może być (chyba, nie widać całej) - ale guziki zawsze możesz wymienić na bardziej oddające jej charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalinho Napisano 2 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2015 Ja zamienilem na brązowe- niby rogowe. Fakt ,wygladaja na bardzo bieliźniane.Poszukał bym czegoś w tym stylu aby zachować kontrast. Pozdrawiam Dzięki Panowie, a metalowe? Równolegle toczy się dyskusja o marynarce, do której metalowe nie pasują. A do tej? Charakterem wydaje mi się być pasująca do stylu klubowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi