Pan Matty Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 No nie wiem, jak dla mnie marynarka powinna być jak dobry prawnik - kryć d*pę. Wszystkie marynarki jakie mam w szafie sięgają połowy od nasady do "zgięcia" kciuka i nie widzę problemu z tym wykorzystując je w zestawach koordynowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Mateusz, nie musi być krótsza, chociaż oczywiście może. Może również mieć klasyczny krój i guziki(zakładam, że poprzez klasyczne rozumiesz rogowe/z imitacji rogu). Wg mnie największą rolę odgrywa tkanina, tak jak już powiedzieli koledzy wyżej, a takie rzeczy jak kieszenie czy guziki to już tylko szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Dzięki za wszystkie porady Poczytam jeszcze, pooglądam zdjęcia stylizacji w "zaufanych" miejscach, i w końcu się na coś zdecyduję. Nie ma co liczyć, że pierwsza próba poprawienia swojej garderoby będzie strzałem w punkt - najważniejsze, żeby była krokiem w dobrym kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Man with Harmonica Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Co sądzicie Panowie o tego typu połączeniu skóry czarnej licowej z brązowym zamszem? https://secure-i2.ztat.net//large/BK/51/2A/01/AQ/11/BK512A01A-Q11@12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Moim zdaniem dość paskudne. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Poza tym, czarna licówka i brązowy zamsz to dwa przeciwległe bieguny jeżeli chodzi o formalność skóry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Nie są wcale złe te Barkery… Nie wiem czemu niektórzy mają taką awersję do czarnej skóry w nieformalnym obuwiu i takichże stylizacjach Przy dobrze dobranych pozostałych elementach te buty będą wyglądać dobrze. Choć zdecydowanie lepiej byłoby, gdyby wstawki były ciemnobrązowe, niż czarne. Grafitowy i brązowy tweed i mogłoby się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 zwykle nosze dluzsze marynarki, ta lezy dobrze wszedzie, tylko zastanawia mnie dlugosc. jest krotka - pytanie, czy "za krotka", czy wciaz w skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Wydaje się za krótka, ale mam też wrażenie, że jesteś bardzo szczupły i masz długie ręce. Nie wygląda to źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Jeżeli Panu się podoba, to proszę nosić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Według mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Nie są wcale złe te Barkery… Nie wiem czemu niektórzy mają taką awersję do czarnej skóry w nieformalnym obuwiu i takichże stylizacjach Przy dobrze dobranych pozostałych elementach te buty będą wyglądać dobrze. Choć zdecydowanie lepiej byłoby, gdyby wstawki były ciemnobrązowe, niż czarne. Grafitowy i brązowy tweed i mogłoby się udać. Nie chodzi o awersję do czarnej skóry w nieformalnym obuwiu, tylko o paskudnie wyglądające połączenie czarnego lica z brązowym zamszem. A co do nieformalnej czerni, to u Filipa na blogu jej piękny przykład. http://www.wdrugiejskorze.pl/tadeusz-januszkiewicz-final-zamowienia-czarnych-oksfordow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Nie chodzi o awersję do czarnej skóry w nieformalnym obuwiu, tylko o paskudnie wyglądające połączenie czarnego lica z brązowym zamszem. A co do nieformalnej czerni, to u Filipa na blogu jej piękny przykład. http://www.wdrugiejskorze.pl/tadeusz-januszkiewicz-final-zamowienia-czarnych-oksfordow/ Ogólnie czarny z brązowym to średnie połączenie IMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Jak myślicie, co lepsze na odd jacket? Bardziej granat czy bardziej niebieski? http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-navy-plain/C795.html?start=37&cgid=Jackets&start=29&sz=29&srule=PriceAsc http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C794.html?start=52&cgid=Jackets&start=29&sz=29&srule=PriceAsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Granatowy zdecydowanie bezpieczniejszy, ale jakiś taki garniturowy Wybrałbym niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Dla mnie granat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Panowie proszę o radę, a mianowicie z jakimi kolorami najlepiej łączyć taki kolor garnituru http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-bd2-02-39a-177-k-2844-14246-p(pod linkiem jest tylko marynakra ale ja posiadam kompletny garnitur). Proszę również o głos doradczy w zakresie obuwia (nogawka spodni wąska 19 cm + mankiety 2 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 @Muniek Biel, błękit, granat, zieleń; odważniej - bordo, fiolet. Buty ciemnobrązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Jak myślicie, co lepsze na odd jacket? Bardziej granat czy bardziej niebieski? http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-navy-plain/C795.html?start=37&cgid=Jackets&start=29&sz=29&srule=PriceAsc http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C794.html?start=52&cgid=Jackets&start=29&sz=29&srule=PriceAsc Nie wiem, którą bym wybrał - chciałbym obydwie , ale jako pierwszą wziąłbym granatową. Przy okazji tych marynarek mam pytanie. Czy ta granatowa pasowałaby do spodni z takiego materiału? http://eu.suitsupply.com/en/suits/havana-light-grey-plain/P3875.html?start=143&cgid=Suits&start=100&sz=100 Chodzi, mi o to, że marynarka ma wyraźną fakturę. Ciągle mam problem z dopasowaniem nieformalnej marynarki do spodni, nie jestem pewien, czy spodnie mogą być po prostu od garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Nie nosiłbym samych spodni garniturowych. I tak niszczą się szybciej od marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 @Servetch Zgadzam się, podałem ten garnitur tylko jako przykład. Oczywiście do zestawu klubowego kupię obydwa elementy dedykowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Pamiątka sprzed kilku lat z szikago. Coś z tego będzie czy zasilić kontener? Wiem że to typowy casual (dzisiaj odkryłem że wisi to coś w szafie ) Przepraszam za konieczność wygięcia, ale telefonie nie wiem jak to zmienić Zbliżenie na wzór i guziki, a właściwie zatrzaski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 Hmm koszula w różyczki? Ja bym zasilił kontener - troszkę zbyt "awangardowe" jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi