Szego Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Moim zdaniem gryzie się. Lepszy byłby jakiś dziergany i lepiej zawiązany Skąd są spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Moim zdaniem gryzie się. Lepszy byłby jakiś dziergany i lepiej zawiązany Skąd są spodnie? hehe z tym wiązaniem to pełna racja, nie dość że związałem go na szybko to ogólnie przede mną jeszcze długa nauka poprawnego (i ładnego) wiązania zwisów męskich aha też mi się wydaje że jakiś knit byłby tu idealny, muszę zintensyfikować swoje poszukiwania w tym zakresie. Granatowy dał by radę ? Spodnie to PT05 (five pocket), jak się okazało dzięki Stylemanowi kryje się za tym Pantaloni Torino. Spodnie wyrwane z SH jako nówki za 40 zł piękny deal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Krawat to najmniejsze zło. Mam wrazenie, ze wszystko sie ze sobą gryzie. Mniej by sie gryzło gdybys założył brązowe buty, ale i tak każdy element jest z innej bajki. Biała lub zimna kolorystycznie koszula i granatowy kardigan przy czarnych butach - to chyba jedyny ratunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Tak jak powiedział Whitesnake - wszystko ze wszystkim się gryzie. A ten różowy krawat i podwinięte nogawki od spodni zniszczyły system. Do takiego zestawu buty proponuje zmienić na brązowe, a krawat na granat lub inny odcień beżu/brązu niż sweterek. W przypadku zachowania czarnych butów - sweterek grantowy/szary bądź czarny, plus krawat w jakimś stonowanym kolorze. Ogólnie mówiąc, to tego różowego krawata bym się pozbył, albo schował bardzo głęboko do szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 tego różowego krawata bym się pozbył, albo schował bardzo głęboko do szafy. zostaw na wierzchu, przyda się do ćwiczeń wiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 hmm rozumiem że zdjęcia nie są najlepszej jakości (muszę zainwestować w lepszy aparat albo w kurs fotografii) więc od razu wytłumaczę że : 1. buty są wiśniowe (lakierowane) 2. krawat jest fioletowy (wchodzący w wiśnię) w małe granatowe kropeczki. 3. kardigan jest brązowy, 4. koszula jasnoniebieska w brązową kratę 5. krata w spodniach ma m.in. ciemną brązową nic. Tylko że nie wiem czy to coś zmienia Następnym razem bardziej postaram się powalczyć z aparatem, mea culpa. ps. "fabryczne" zdjęcia tych butów i krawata oraz spróbowałem zrobić zbliżenie na wszystkie rzeczy na raz żeby przekłamań było jak najmniej Pytanie tylko czy to coś zmienia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Dotarł do mnie dzisiaj mój pierwszy garnitur z suitsupply, bardzo proszę o uwagi dotyczące dopasowania i ewentualnych poprawek. Na pewno do skrócenia będą nogawki. Przepraszam za komórkową jakość zdjęć. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Na pewno spodnie, fałda na plecach (poznańska). Co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Ogólnie leży bardzo fajnie już na samym początku, oprócz modelu możesz kolego napisać, czy rozmiar zamówiłeś zgodnie z podpowiedziami na stronie, czy według swoich pomiarów ? To rozmiarówka klasyczna, long ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 To model Lazio Blue Plain, rozmiar 42. Wziąłem o rozmiar mniejszy niż podpowiadał size advisor, po porównaniu wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Możesz wkleić link albo podać kod produktu, bo widzę na stronie 2 odcienie i chciałbym porównać mniej więcej zdjęcia z ich strony ze zdjęciami otrzymanych garniturów ? Wstępne wrażenia co do wykonania, materiału, dopasowania jak wyglądają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 http://eu.suitsupply.com/en_PL/suits/lazio-blue-plain/P3963.html?start=2&cgid=Suits To dokładnie ten model. Materiał jest świetny. Zupełnie matowy o delikatnej fakturze, przyjemnie szorstkawy w dotyku. Wykonanie nie jest idealne ale stoi na bardzo wysokim poziomie. Główny guzik w marynarce po kilkukrotnym zapięciu i rozpięciu zaczął się luzować, w jednym miejscu wychodzi kilka luźnych nitek, poza tym bomba. Jak na rozmiar regural ma fajnie krótkie rękawy - zazwyczaj noszę na rozmiar niski lub skracam. Po paru wcześniejszych przymiarkach Vistul itp. jestem super zadowolony - żaden nie leżał tak dobrze. Na duży plus należy zaliczyś szerokie klapy i brustaszę wyciętą w łódeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Dzięki.Na Twoich zdjęciach jest sporo jaśniejszy, ale to pewnie kwestia warunków, w jakich było robione. Muszę przebrnąć przez ich rozmiarówkę i wybrać odpowiedni dla siebie - tylko to mnie spowalnia w zakupie, bo z tym doborem rozmiaru mam zawsze problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 (edytowane) Znów proszę o poradę Potrzebuję dobrać jakiś krawat lub muchę do wełnianego garnituru w kratę, siedzę od rana szukając inspiracji i nic więc wyszukałem kilka wełnianych krawatów oraz much po czym podoklejałem je w paint`cie do w/w garnituru ale nadal nie wiem czy pasują czy nie. Rzućcie proszę okiem i wspomóżcie, pls Mam jakieś nieodparte wrażenie że "czegoś tu za dużo", swoją drogą nie znalazłem żadnej gładkiej (nie jedwabnej) muchy. Jakieś pomysły ? zdjęcia zarówno garnituru jak i prób "połączenia" przeniosłem do posta poniżej gdyż w końcu zdobiłem właściwe zdjęcia więc te przekłamane są nie potrzebne Edytowane 20 Listopad 2014 przez Federalles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Kilka postów wcześniej pokazywałeś ten garnitur. Jest tam jedno zdjęcie, na którym widać, że jest on szary, a na zdjęciu powyżej wydaje się brązowy. Jak jest w rzeczywistości? Może ta by pasowała http://www.poszetka.com/product-pol-1873-mucha-z-grenadyny.html Jest gładka. Wiem, że grenadyna to jedwab, ale może jednak będzie Ci odpowiadał w takiej formie. Tutaj jest krawat z tej samej grenadyny http://www.poszetka.com/product-pol-1617-KRAWAT-z-grenadyny-garza-grossa-.html widać tam, że pasuje do szarego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 (edytowane) Kilka postów wcześniej pokazywałeś ten garnitur. Jest tam jedno zdjęcie, na którym widać, że jest on szary, a na zdjęciu powyżej wydaje się brązowy. Jak jest w rzeczywistości? Może ta by pasowała http://www.poszetka.com/product-pol-1873-mucha-z-grenadyny.html Jest gładka. Wiem, że grenadyna to jedwab, ale może jednak będzie Ci odpowiadał w takiej formie. Tutaj jest krawat z tej samej grenadyny http://www.poszetka.com/product-pol-1617-KRAWAT-z-grenadyny-garza-grossa-.html widać tam, że pasuje do szarego garnituru. Tak to ten sam, i faktycznie jest bardziej szary niż brązowy , udalo mi się w końcu zrobić zdjęcia bez przekłamań i wkleić Twoje propozycje - wygląda to ciekawie 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Dziękuję Aron za podpowiedzi, dorzuciłem zdjęcia z nimi i poprosiłbym kolegów o taki mały plebiscyt który numer byłby najlepszy do zakupu Edytowane 20 Listopad 2014 przez Federalles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Podtrzymuję, że ta jasno brązowa mucha lub krawat będzie pasować. Mam podobny garnitur, tylko zamiast różowej kraty jest niebieska i trochę mniej wyrazista. Niestety to powoduje, że praktycznie tylko niebieskie koszule i granatowe krawaty do niego pasują, niektóre brązy też dają radę (przynajmniej wg mnie). Dlatego może poszukaj różowych, fioletowych lub właśnie brązowych dodatków. Nie wiem, czy granatowe elementy będą pasowały, mimo, że róż z granatem zazwyczaj dobrze się komponują. Może jeszcze ten http://www.poszetka.com/product-pol-1618-KRAWAT-z-grenadyny-garza-fina-.html Czasami mam tak, że w teorii powinno pasować, a jak założę wszystko razem, to nie pasuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 http://eu.suitsupply.com/en_PL/suits/lazio-blue-plain/P3963.html?start=2&cgid=Suits To dokładnie ten model. @Orphan czy byłbyś tak uprzejmy i mógłbyś wypowiedzieć się w kwestii tego na ile zdjęcia producenta oddają realny kolor garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Tak to ten sam, i faktycznie jest bardziej szary niż brązowy , udalo mi się w końcu zrobić zdjęcia bez przekłamań i wkleić Twoje propozycje - wygląda to ciekawie Dziękuję Aron za podpowiedzi, dorzuciłem zdjęcia z nimi i poprosiłbym kolegów o taki mały plebiscyt który numer byłby najlepszy do zakupu Jeśli rzadko nosisz krawaty, to odpuść na razie muchy. Przyzwyczajaj otoczenie do spokojniejszej zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 21 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2014 Jeśli rzadko nosisz krawaty, to odpuść na razie muchy. Przyzwyczajaj otoczenie do spokojniejszej zmiany. Hehe, zagraj w totka bo trafiłeś idealnie w tzw. "szóstkę". Parę dni temu poszedłem do pracy w koszuli+krawat+kardigan+wełniane spodnie+brązowe G&B i wywołałem nie lada sensację na cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 @Rascone Kolor garnituru jest identyczny z tym na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 Hej ha to znów Ja Tym razem poprosiłbym Szanownych kolegów o poradę w wyborze najbardziej uniwersalnej poszetki do moich dwóch garniturów jakie posiadam na składzie: 1. to klasyczny granatowy garniaczek na "eleganckie" okazje 2. to przedstawiony kilka postów wyżej wełniany garnitur w kratkę Fajnie by było gdyby udało się zgrać jedną tak abym mógł korzystać z niej naprzemiennie do obydwu garniturów. Przeglądam właśnie poszetka.com oraz eleganckipan.com.pl ale jakoś nie potrafię nic dopasować, pomożecie ?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 @Federalles Biała poszetka będzie najbardziej uniwersalna. Kwestia tylko jak ją ułożysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 @Federalles Biała poszetka będzie najbardziej uniwersalna. Kwestia tylko jak ją ułożysz Dzięki za odp, tak się tylko zastanawiam czy nie będzie zbyt "formalna" na moje potrzeby. Tak teraz sobie myślę że chyba zdecydowanie będzie lepiej jak kupię dwie, po jednej na każdy garnitur żeby nie gryzło się to ze sobą. Czy mogę prosić w takim razie o pomoc w dobraniu poszetki do tego wełniaka w kratkę ? (do tego gładkiego granatowego to sam sobie dojdę gdyż jest dużo łatwiej a z tą kratką to nie wiem jak dobierać kolory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2014 Ja poszetkę dobieram zazwyczaj na końcu. Biała jest najbardziej uniwersalna - mam taką niezawodną z bawełny. Jak się sprawa ma z koszulą i krawatem/muchą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi