Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mr. Vintage pokazywał ostatnio na swoim blogu zestaw z podobną marynarką w kratę z jeansami:

MrVintage-pl-Jedna-rzecz-na-cztery-sposo

Ubierz tą marynarkę z jeansami a sam się przekonasz czy pasuje czy nie. Zawsze możesz zrobić zdjęcie do oceny w wątku CMDNS. Nie bój się eksperymentować. Nie wszystko musi od razu wychodzić.

Opublikowano

@Johnny: domyślam się, że pytanie od rozkompletowanie padło w związku z planami zakupu garnituru :)

Skala trudności zgrania tej marynarki z jeansami jest duża, bo wymaga trafienia z pasującymi odcieniami niebieskiego. W mojej ocenie zbyt duże ograniczenie. 

Opublikowano

Mr. Vintage pokazywał ostatnio na swoim blogu zestaw z podobną marynarką w kratę z jeansami:

Zwróć proszę uwagę na materiał. Ta marynarka z Tallindera to bardziej flanela (?) niż gładka wełna z SuSu. Przydałyby się też nakładane kieszenie. 

Opublikowano

Ten model jest wykonany z lnu, więc myślę, że może się udać, szczególe z chinosami. Nie jestem pewien, czy len będzie grał z wełną, ale to pewnie zależy od splotu/faktury konkretnej wełny.

EDYCJA:

Coś źle przeczytałem. Garnitur wykonany jest z mieszanki lnu i wełny. W każdym razie uważam, że zdekompletowanie może się udać.

Opublikowano

Dobry kierunek, niedobry przystanek - te buty są połączeniem boat shoes i driving mocs. Sugeruję mokasynki, mogą być driving mocs, ale trwalsze będą na podeszwie częściowej (nie na koreczkach); mogą być tassel loafers. Budżetowo - Massimo Dutti na wyprzedażach.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeszcze jedna uwaga. Jeżeli dużo chodzisz, to zastanawiam się, czy w ogóle kupno driving mocs to dobry pomysł. Te buty nie należą do wygodnych, głównie ze względu na szczątkową podeszwę. Czuć nierówności pod stopami. Może jednak kierunek loafersów byłby lepszy, są w miarę eleganckie, a jednak lżejsze niż pełne buty sznurowane. Pod kątem wygody, z tego rodzaju butów, dla mnie najlepsze są buty żeglarskie, bo dodatkowo mogą mieć amortyzowaną wkładkę pod piętą, szkoda, że je odrzucasz :).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panowie, zakupowe garnitur w MD, zastanawiam się tylko czy nie jest za duży - od razu widzę nogawki i rękawy do skrócenia, zastanawiam się tylko czy ramiona i talia są dobre? Z góry dziękuje za odpowiedzi :)77a70b415b5309040d25c503b1fa985d.jpg462fdd1911145e1405c1b4f1da299b8a.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Założyć skarpetki +10 sekund, założyć buty +10 sekund. Oczekujesz, że ktoś poświęci na odpowiedź pewnie minutę lub więcej, gdy Tobie nie chciało się nawet poświęcić nawet głupich 20 sekund na lepszą prezentację swojej osoby.

Na plus - pytałeś o marynarkę, ale założyłeś spodnie. Brawo! :)

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Nie wiem, nie byłem w Japonii wiec nie ręczę za Japonki, ale Polki zakładają w 10 sekund.

Również nie byłem i nie wiem, ale wiem, że japonki pisane z małej litery to na pewno nie mieszkanki Japonii tylko rodzaj lekkiego obuwia.