Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to mówią, fret not, już spieszę by Cię zaopatrzyć w link z radami, które od kanonu są tak dalekie, jak to tylko możliwe: 

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/modny-pan-mlody-nie-tylko-w-czerni,90199.html

;)

Mam wrażenie, że dzięki takim pomysłom, coraz trudniej jest być eleganckim i "normalnym"....adidasy do ślubu...to nie awangarda, to chyba jednak brak szacunku do samego siebie.

Opublikowano

Z wzorami wg mnie nie przesadziłeś. Bardzo ładnie układa się kołnierzyk koszuli. Dobór kolorów zestawu jest jednak tak poprawny, że aż trudno coś o nim powiedzieć więcej niż to że jest poprawny :-)

Opublikowano

Panowie, co myślicie? Nie przesadziłem z wzorami? Dla rozjaśnienia - marynarka w jodełkę.

43Fr8H.jpg

Dla mnie git, choć raczej, jak to kolega Awopiotr zauważył, do bólu poprawny. Kolorystyka i wzory kolorystyką i wzorami, ale popracuj nad łezką.

Opublikowano
Proszę Was o radę.

Zamówiłem garnitur w rozmiarze takim, jaki podpowiadał mi size advisor.

Skrócić tylko rękawy oraz spodnie i będzie dobry, czy potrzebuje jeszcze jakiś przeróbek ?

Czy może odesłać i w przyszłości zamienić na rozmiar mniejszy ?

Z góry przepraszam za jakość zdjęć, jeśli będzie potrzeba to pożyczę lepszy aparat.

post-4333-0-44663100-1410963276_thumb.jp

post-4333-0-83850300-1410963293_thumb.jp

post-4333-0-96003000-1410963514_thumb.jp

Opublikowano

SS ma rozmiar S (short); oprócz mniejszego rozmiaru warto rozważyć tę wersję, będzie krótsza.

PS. Co do uwag, że jest zbyt obszerna w ramionach i klacie, to koledzy mają chyba rentgen w oku, może kolega jest po prostu odpowiednio zbudowany (sylwetka V)?

Opublikowano

koledzy mają chyba rentgen w oku

Zawsze chciałem o tym napisać. Pomijam sytuacje oczywiste, gdzie marynarka zwisa z jednego ramienia, ale takie na szczęście już nam się prawie nie zdarzają. Ileż razy już widziałem na forum zdjęcie, gdzie według mnie wszystko jest OK, a pod nim osiem postów, że za duża w barkach, w klatce i za luźna 0,8 cm nad czwartym prawym żebrem. Skąd Wy to wiecie z pozowanych zdjęć nieznanych Wam osób w różnych warunkach oświetleniowych? Jak sobie przypomnę, że mój krawiec, fachowiec który na tym zęby zjadł, musi popatrzeć, dotknąć, przesunąć zanim się wypowie, czy według niego za duża i o ile... Wczoraj w telewizji widziałem jakiegoś amerykańskiego generała, który na oko miał mundur za szeroki w barkach o osiem rozmiarów w stosunku do głowy, a on pewnie po prostu takie bary miał...

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

PS. Co do uwag, że jest zbyt obszerna w ramionach i klacie, to koledzy mają chyba rentgen w oku, może kolega jest po prostu odpowiednio zbudowany (sylwetka V)?

Akurat w tym przypadku przy każdej z wypowiedzi jest dodane "moim zdaniem", więc nikt z kolegów nie jest swoich osądów 100% pewny.

Tak jak kolega Mosze, proponuję wymienić na rozmiar 23 lub 24.

Opublikowano

Wzrostu tak jak wcześniej pisałem mam około 167, w klatce 85, w talii 73. Więc jestem raczej drobnej postury :)

Ogólnie to gdy przeglądałem się w lustrze to wydawało mi się że marynarka jest dobra w ramionach, nigdzie nie tworzyły się zagniecienia, tylko prosta linia. Spodnie to standardowo były na mnie za szerokie.

Jest to mój pierwszy poważniejszy garnitur, więc nie mam za dużego doświadczenia w tej kwestii.

Na razie zamówiłem kuriera do zwrotu, w przyszłości gdy znów bedą mieli wszystkie rozmiary to zamówię inny, krótszy.