4inHand Napisano 25 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 13 minut temu, Wodzu napisał: A czy w dalszej przyszłości przewidujecie usługę MTM, albo jakąś podstawową możliwość personalizacji, np. niestandardową długość rękawów? PS. Swoją drogą, jak długie będą rękawy marynarki w rozmiarze 50? Planuejmy rozmiarowzrosty i każdy romzmiar będzie mieć trzy długości rękawa - dokładną rozmiarówkę opublikujemy niedługo. Chyba na BWB mogę już napisać, że oczywiście planujemy także linię MTM, której w tej chwili nie chcę reklamować publicznie, aby nie wprowadzać zamieszania. W naszym wydaniu umożliwi ona osiągnięcie wysokiej precyzji ponieważ zamawiana będzie z istniejącej rozmiarówki, którą można przymierzyć i dopiero wtedy zdecydować o nanoszonych korektach, a nie w systemie "zdejmuję miarę, odbieram garnitur", który zawsze jest sporą aproksymacją. Dzięki temu klient będzie miał od razu pojęcie o tym jak może leżeć na nim ubranie, który kupuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Na wysłanego kilka dni temu do firmy maila nikt mi nie odpowiedział, więc zapytam tutaj - też o kompatybilność, ale dotyczącą swetrów i koszul. Zastanawiam się, czy niedopasowanie jest zjawiskiem na trochę szerszą skalę, czy to indywidualny przypadek. W każdym razie u mnie - kołnierzyk 38 i sweter S - jest dość duża przerwa między kołnierzykiem a dekoltem i wygląda to średnio. Na pewno odpada noszenie dwóch koszuli Miler ocbd, czego trochę żałuję, bo są nieformalne i bardzo by pasowały właśnie do swetra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 To wynika z tego, że dekolt jest dość głęboki i bynajmniej nie jest to wina koszul. Spróbuj z innym swetrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Też tak pomyślałem, ale to nie wyjaśnia mi, dlaczego na zdjęciach z modelem koszula ocbd pasuje do swetra. Przykłady:http://i1.wp.com/milerszyje.pl/wp-content/uploads/2016/04/DSC_9275_1_1.jpg?resize=1024%2C683http://i0.wp.com/milerszyje.pl/wp-content/uploads/2016/04/DSC_9267_1_1.jpghttp://i1.wp.com/milerszyje.pl/wp-content/uploads/2016/04/DSC_9249_1_1.jpg Dla mnie jest różnica między tymi zdjęciami a tym, jak taki zestaw leży na mnie. A w obu wypadkach jest i koszula, i sweter Miler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 A sweter nie jest ciut przyduży na Ciebie? To też może mieć znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 21 minut temu, Aver napisał: Też tak pomyślałem, ale to nie wyjaśnia mi, dlaczego na zdjęciach z modelem koszula ocbd pasuje do swetra. Przykłady:http://i1.wp.com/milerszyje.pl/wp-content/uploads/2016/04/DSC_9275_1_1.jpg?resize=1024%2C683http://i0.wp.com/milerszyje.pl/wp-content/uploads/2016/04/DSC_9267_1_1.jpghttp://i1.wp.com/milerszyje.pl/wp-content/uploads/2016/04/DSC_9249_1_1.jpg Dla mnie jest różnica między tymi zdjęciami a tym, jak taki zestaw leży na mnie. A w obu wypadkach jest i koszula, i sweter Miler. Na wszystkich zdjęciach model ma rozpiętą koszulę - wtedy oczywiście nie ma przerwy pomiędzy wyłogiem a dekoltem swetra. Kiedy mały kołnierz button-down jest zapięty, jego rozwarcie jest dość małe i wynika to po prostu z konstrukcji takiego kołnierza. Taki kołnierz nie schowa się również pod klapy marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 To mój błąd, że nie zamieściłem zdjęcia z rozpiętym kołnierzykiem, ale to nie moja pierwsza koszula ani sweter i nie zawracałbym nikomu głowy, gdyby chodziło tylko o zapięty kołnierzyk... Po naciągnięciu swetra zaraz znowu odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 23 minuty temu, Aver napisał: To mój błąd, że nie zamieściłem zdjęcia z rozpiętym kołnierzykiem, ale to nie moja pierwsza koszula ani sweter i nie zawracałbym nikomu głowy, gdyby chodziło tylko o zapięty kołnierzyk... Po naciągnięciu swetra zaraz znowu odstaje. Dziękuję za zdjęcia przy rozpiętym kołnierzu. A jak ocenia Pan dopasowanie swetra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Dość dobre. Na górze jest w sam raz, na dole odrobinę luźny - możliwe, że najlepszy byłby dla mnie sweter XS, ale takiego nie ma w ofercie, więc zadowolę się tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Dnia 22.07.2016 o 22:26, 4inHand napisał: Przede wszystkim garnitur zaczyna się od tkaniny dlatego trzeba powiedzieć, że nasz garnitur wykonany zostanie z brytyjskiej wełny merynosowej o skrętności 130s, której producent będzie ujawniony na metce wewnątrz marynarki. Zaręczam, że tkanina pochodzi z jednej z najlepszych tkalni w UK. A gramatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 1 godzinę temu, Aver napisał: To mój błąd, że nie zamieściłem zdjęcia z rozpiętym kołnierzykiem, ale to nie moja pierwsza koszula ani sweter i nie zawracałbym nikomu głowy, gdyby chodziło tylko o zapięty kołnierzyk... Po naciągnięciu swetra zaraz znowu odstaje. To się bierze chyba z tego, że przy głębokim wycięciu sweter (każdy) ciągnie do tyłu, przez co z tyłu robi się luka pomiędzy swetrem a kołnierzem, a z przodu serek się zmniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Nie miałem jeszcze takich dekoltów, więc nie wiedziałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 25 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2016 Ja mam jeden niemilerowy i on się ciągnie do tyłu. Za chwilę (w tym tygodniu) doręczą mi milerowy, to się przekonam na sobie. Jest to moje luźne spostrzeżenie, a nie zasada jak prawo grawitacji (choć może to z tego powodu), czy prawo podaży i popytu. Jak się wypowiedzą użytkownicy tych swetrów, to się dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Panowie, zachęcam Was do sprawdzenia się w Wielki Teście Elegancji, w którym możecie popisać się znajomością elementarnych zasad rządzących klasyczną męską elegancją Uwaga na zabawne tytuły zdobywane zależnie od wyniku - potrzeba odrobiny dystansu Test do wypełnienia tutaj --> http://testelegancji.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 29/30 "Elegancki geniusz" - tak niewiele zabrakło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Czy jako 'Ojciec Chrzestny Mody' mogę zsumować swoje vouchery?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Godzinę temu, 4inHand napisał: Panowie, zachęcam Was do sprawdzenia się w Wielki Teście Elegancji, w którym możecie popisać się znajomością elementarnych zasad rządzących klasyczną męską elegancją Uwaga na zabawne tytuły zdobywane zależnie od wyniku - potrzeba odrobiny dystansu Test do wypełnienia tutaj --> http://testelegancji.pl Fajna nagroda, ale gwoli prawdy to jest błąd w jednym z pytań, bo podeszwę można wymienić w każdych butach, łącznie z klejonymi. Chyba, że test przewidywał, że każda odpowiedź jest prawidłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 27 minut temu, Koval napisał: Czy jako 'Ojciec Chrzestny Mody' mogę zsumować swoje vouchery?... Czyżbyś robił test więcej niż raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 2 godziny temu, 4inHand napisał: Czyżbyś robił test więcej niż raz? Nie, Tomku - korzystając z Waszego zaproszenia, odwiedziłem tę stronę - http://milersuit.com/?utm_source=forum.butwbutonierce.pl&utm_medium=referral&utm_campaign=milersuit&utm_content=forum_bwb i otrzymałem jeden voucher, a teraz rozwiązałem test i otrzymałem drugi... Ps. Pytanie miało oczywiście charakter żartobliwy - nie spodziewam się, ze mi do Waszego garnituru dopłacicie, ani też, że zakupię go za 'symboliczną złotówkę'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 18 minut temu, Koval napisał: Nie, Tomku - korzystając z Waszego zaproszenia, odwiedziłem tę stronę - http://milersuit.com/?utm_source=forum.butwbutonierce.pl&utm_medium=referral&utm_campaign=milersuit&utm_content=forum_bwb i otrzymałem jeden voucher, a teraz rozwiązałem test i otrzymałem drugi... Ps. Pytanie miało oczywiście charakter żartobliwy - nie spodziewam się, ze mi do Waszego garnituru dopłacicie, ani też, że zakupię go za 'symboliczną złotówkę'. To prawda, nie mógłbym tego zrobić... Mogę za to obiecać, że cena garnituru MiMe będzie zdecydowanie niższa niż jego jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Jej mam ojca chrzestnego. Chyba trzeba będzie zamówić dwa garnitury coby vouchery się nie zmarnowały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Czy z okazji premiery linii MTM graniturów jest planowane rozstawienie tymczasowego stoiska gdzieś w Warszawie, z okazji np. jakiegoś eventu modowego albo czegoś w ten deseń? Poznań strasznie daleko od metra jest położony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Już nie przesadzaj, masz super połączenie pkp + autostradę ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Lipiec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 2 godziny temu, Caporegime napisał: Czy z okazji premiery linii MTM graniturów jest planowane rozstawienie tymczasowego stoiska gdzieś w Warszawie, z okazji np. jakiegoś eventu modowego albo czegoś w ten deseń? Poznań strasznie daleko od metra jest położony... Bez przesady, mamy już umówione kilka wizyt z innych krajów, jedną nawet z innego kontynentu! ALE przyznaję, że mamy w planach także Warszawę we wrześniu na jednodniowy event MS&S. .....ale na razie nie mogę ujawnić szczegółów. Natomiast już teraz mogę powiedzieć forumowiczom jak to zrobimy! Otóż cała rozmiarówka garniturów będzie gotowa do mierzenia pod RTW lub MTM już w okolicach 10 VIII. Niestety będzie to w czasie kiedy duża część naszych klientów będzie jeszcze na urlopach więc oficjalny preorder rozpoczniemy w okolicach 5 IX z terminem dostarczenia na przełomie września i października. Oznacza to oczywiście, że przez około miesiąc garniaki będą wisieć w MS&S. Nie chcemy w tym czasie podejmować żadnych mocnych działań promocyjnych, ALE nie oznacza to, że nie zrobimy nic. Dla osób, które gotowe będą zamówić garnitur już w sierpniu opuścimy cenę o dodatkowe 100 zł, czyli o cały 1000 zł od ceny na metce Zainteresowanych zachęcam do zaplanowania zakupu i podrzucam kolejną fotkę garnituru! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2016 Aż chyba do was w końcu zajdę. Tomek, a jak mocno są taliowane marynarki w tych garniturach? Powiedzmy dla rozmiaru 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi