Miler Spirits&Style Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Pogłębiony serek jest również widoczny na tym zdjęciu, na innej sylwetce: Uważamy, że ta wielkość jest optymalna - pozwala na ładne wyeksponowanie krawata, jednocześnie nie wyglądając śmiesznie w przypadku noszenia rozpiętego kołnierzyka koszuli. Jeżeli chodzi o długość swetra, to tak sweter prezentuje się na jednym z gości w trakcie Wiosennej Renowacji Obuwia: Producentem przędzy jest firma Raumer Imagine. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 I tutaj już wcale tak krótko nie wygląda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoljon Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 @Miler Spirits&Style Dzień dobry, kiedy zostanie uzupełniona rozmiarówka koszul z kolekcji klasycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 @Miler Spirits&Style Dzień dobry, kiedy zostanie uzupełniona rozmiarówka koszul z kolekcji klasycznej? Odszycie zaplanowane jest na 22 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapser Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Czy marcowy preorder butów Berwick oznacza, że sklep Miler zamierza jakoś sensownie poszerzyć ofertę obuwia, czy to był taki jednorazowy wyskok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Odszycie zaplanowane jest na 22 kwietnia. Okazało się, że połączymy przeszycie nowych modeli koszul z doszyciem już istniejących i wszystko będzie gotowe 27 kwietnia. Mamy nadzieję, że nie będzie to problemem. Czy marcowy preorder butów Berwick oznacza, że sklep Miler zamierza jakoś sensownie poszerzyć ofertę obuwia, czy to był taki jednorazowy wyskok? Poszerzyliśmy już ofertę butów marki Berwick o modele, które cieszyły się największym zainteresowaniem. W najbliższych tygodniach nie planujemy wprowadzenia nowych modeli tej marki. Nie dotyczy to jednak innych marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Po otrzymaniu od forumowiczów BWB niezwykle cennego feedbacku w odniesieniu do kołnierzyka lnianych koszul MLS zdecydowaliśmy się w końcu na wprowadzenie krytego kołnierza BD ztj. "concealed button-down". Osoby zainteresowane zachęcamy do szybkiego złożenia zamówień ponieważ koszule lniane pojawią się w krótkich seriach (planowana data odszycia koszul to 27 kwietnia) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Okazało się, że połączymy przeszycie nowych modeli koszul z doszyciem już istniejących ... (planowana data odszycia koszul to 27 kwietnia) Tak z ciekawości: czym się różni przeszycie od doszycia od odszycia? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Mały ten kołnierzyk... Planujecie jakieś modele z włoskim/półwłoskim? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Tak z ciekawości: czym się różni przeszycie od doszycia od odszycia? Oczywiście chodzi o to, że będą nowe koszule 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Mały ten kołnierzyk... Planujecie jakieś modele z włoskim/półwłoskim? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Wcześniej prezentowaliśmy już prototyp z kołnierzykiem półwłoskim, ale nie prezentował się on zbyt korzystnie z uwagi na brak kontroli nad jego kształtem przy miękkim i nieprzytwierdzonym (luźnym) wkładzie. Z kolei kołnierzyka włoskiego w koszuli lnianej po prostu nie mamy w tej chwili w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Dużo dzieje się także w Manufakturze Miler. Prace nad poszerzeniem asortymentu są już bardzo daleko posunięte i testujemy właśnie niemal ostateczne wersje nowych produktów. Ostateczny kształt nowego portfolio produktów wygląda następująco: 1. folio na tablet do 10'' 2. folio na laptopa do 13'' 3. teczka jednokomorowa na laptopa do 13'' 4. teczka dwukomorowa na laptopa do 14'' 5. podróżna teczka trzykomorowa na laptopa do 15'' (widoczna na zdjęciu powyżej) Wszystkie produkty szyte są w naszej manufakturze w Poznaniu z roslinnie garbowanej skóry z niekorygowanym licem. Oto jak prezentuje się folio: Dopracowaliśmy już kształt przybornika, który w mniejszych produktach pomieści wizytówki i długopisy, a w większych także telefon oraz power bank/flakon perfum/daily wallet MM. ------------------ Ostateczne dwa zagadnienie, przed którymi stoimy to mocowanie paska i wybór okuć. Z tej okazji mamy do forumowiczów kilka pytań i będziemy bardzo wdzięczni za odpowiedzi 1. Czy częściej nosisz teczkę na pasku czy na ramieniu? 2. Czy wolisz, aby pasek był umocowany do klapy teczki czy do jej boków? 3. Czy masz jakieś negatywne/pozytywne doświadczenia z którymś z wymienionych w pytaniu 2 rozwiązań, a jeśli tak to jakie? 4. Czy jesteś gotów zaakceptować wyższą cenę teczki w zamian za mosiężne okucia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Wcześniej prezentowaliśmy już prototyp z kołnierzykiem półwłoskim, ale nie prezentował się on zbyt korzystnie z uwagi na brak kontroli nad jego kształtem przy miękkim i nieprzytwierdzonym (luźnym) wkładzie. Z kolei kołnierzyka włoskiego w koszuli lnianej po prostu nie mamy w tej chwili w planach.Tylko taka wersja moim zdaniem słabo wygląda w komplecie z marynarką i krawatem z uwagi na krótkie wyłogi. Cóż, będę musiał dalej szukać idealnych lnianych koszul 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Tylko taka wersja moim zdaniem słabo wygląda w komplecie z marynarką i krawatem z uwagi na krótkie wyłogi. Cóż, będę musiał dalej szukać idealnych lnianych koszul Była mowa i prośba o BD z dużymi ładnymi wyłogami , taki kołnierzyk jaki zaprezentowaliście nie jest niczym nowym na rynku i z pewnością nie skłoni do zakupu .Za to folio na tablet 10 cali kupię bardzo chętnie , czy możecie sprawdzić czy zmieści się Lenovo Yoga B8000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Tylko taka wersja moim zdaniem słabo wygląda w komplecie z marynarką i krawatem z uwagi na krótkie wyłogi. Cóż, będę musiał dalej szukać idealnych lnianych koszul Oczywiście każdy ma swoje upodobania. Natomiast kształt kołnierza BD w koszuli lnianej jest identyczny jak w OCBD i Vichy, które regularnie widujemy z krawatem u naszych klientów. Warto także dodać, ze nie celujemy w uszycie koszul lnianych stworzonych do noszenia z krawatem, chcemy raczej żeby możliwość założenia krawata byłą opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Oczywiście każdy ma swoje upodobania. Natomiast kształt kołnierza BD w koszuli lnianej jest identyczny jak w OCBD i Vichy, które regularnie widujemy z krawatem u naszych klientów. Warto także dodać, ze nie celujemy w uszycie koszul lnianych stworzonych do noszenia z krawatem, chcemy raczej żeby możliwość założenia krawata byłą opcją. Sam mam dwie OCBD, które nosze z krawatem w bardziej casualowych stylizacjach. Tam przyjmuję niechowające się wyłogi jako część konwencji. W przypadku koszul lnianych szukam jednak modeli, które mają być przede wszystkim noszone z krawatem i pod marynarką. Kwestia potrzeb - taki kołnierz jak ten będzie się bardzo dobrze sprawdzał w typowo casualowych, letnich zestawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Moim zdaniem najbardziej uniwersalny byłby kołnierz button down z dłuższymi wyłogami. Dobrze prezentuje się z krawatem i bez. Chociaż opcja z kołnierzem półwłoskim, do krawatu też była by ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mr.vintage Napisano 13 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Ostateczny kształt nowego portfolio produktów wygląda następująco: 1. folio na tablet do 10'' 2. folio na laptopa do 13'' - Dzień dobry, macie jakieś fajne folio na tablet? - Dział z foliami ochronnymi jest dwie alejki dalej, tu są tylko pokrowce i etui. PS. Polskiego słowa nie było? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 1. Czy częściej nosisz teczkę na pasku czy na ramieniu?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 - Dzień dobry, macie jakieś fajne folio na tablet? - Dział z foliami ochronnymi jest dwie alejki dalej, tu są tylko pokrowce i etui. PS. Polskiego słowa nie było? Folio to straszna choroba, na szczęście są obowiązkowe szczepienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 - Dzień dobry, macie jakieś fajne folio na tablet? - Dział z foliami ochronnymi jest dwie alejki dalej, tu są tylko pokrowce i etui. Etui jakiś czas temu również pojawiło się w języku polskim (z języka francuskiego) jak obecne propaguje MS&S słowo folio Folio to straszna choroba, na szczęście są obowiązkowe szczepienia! a nie chodzi przypadkiem o polio? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 - Dzień dobry, macie jakieś fajne folio na tablet? - Dział z foliami ochronnymi jest dwie alejki dalej, tu są tylko pokrowce i etui. PS. Polskiego słowa nie było? M uszyjemy Ci folio i przed wysłaniem owiniemy folio żeby się nie zniszczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 a nie chodzi przypadkiem o polio? Obstawiam, że @swordfishtrombone o tym wie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Była mowa i prośba o BD z dużymi ładnymi wyłogami , taki kołnierzyk jaki zaprezentowaliście nie jest niczym nowym na rynku i z pewnością nie skłoni do zakupu . Za to folio na tablet 10 cali kupię bardzo chętnie , czy możecie sprawdzić czy zmieści się Lenovo Yoga B8000 ? Z czystej czystej ciekawości - jakiego etui na ten tablet używasz? Bo przez tą baterię chyba tylko te od Lenovo wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. WrAtH Napisano 14 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Dzień dobry Chciałbym podzielić się wrażeniami z wizyty w tym sklepie. Jakiś czas temu naszło mnie aby kupić sobie dobre buty (bo lubię dobre buty;) Jako, że z zasady nie ufam zakupom przez Internet i bardzo ich nie lubię, przypadkowo trafiłem na forum na informacje o istnieniu sklepu sprzedającego dobre buty w Poznaniu. Postanowiłem sobie zrobić prywatny test tego sklepu pod względem jakości obsługi i wiedzy o butach osoby sprzedającej – szczególnie, że niedawno miałem okazje spotkać się ze sprzedawcami w ekskluzywnych sklepach typu CCC i inne. Wrażenia miałem straszne….dość powiedzieć, że każda z tych osób powinna przymusowo poczytać to forum. Chociażby same tematy. Ad rem – stwierdziłem (jako, że mam złośliwe poczucie humoru), że przetestuję reakcję obsługi sklepu handlującego dobrami luksusowymi na klienta, który na pierwszy rzut oka nie wróży zarobku. Odpuściłem pomysł wybrania się w etnicznym stroju ludowym mieszkańca Wildy (kto był ten wie – śliwkowy dres rozdarty pod pachą), głównie z powodu braku takowego, niemniej hmmm jeansy w wieku wskazującym na rychły zgon, za duża marynarka, kompletnie nie pasująca koszula, wszystko niedoprasowane i brudnawe. Po dotarciu pod sklep spojrzałem na elegancką witrynę i przez myśl mi przemknęło – oj nie będzie lekko, ale będzie szybko. Sklep sprawia wrażenie bardzo luksusowego, więc podświadomie spodziewałem się, że dadzą mi 2 zł na piwo i grzecznie wyproszą. Tu mała uwaga osobista – serdecznie nie cierpię ludzi nadętych i zadzierających nosa,a już szczególnie napuszonych sklepów z nieprzyjemną obsługą. Po wejściu za jakimś blatem siedziała Pani – na moje nieśmiałe pytanie czy kupię tu buty miło się uśmiechnęła i wskazała wejście na piętro. Nie wiem czy ja miałem takie szczęście czy to norma ale trafiłem na przemiłą Panią (taka drobna brunetka) która w uroczy i nienachalny sposób wypytała mnie o to czego szukam. Odpowiedziałem w sposób tak nieskoordynowany, że wyszło, iż sam nie wiem, ale paluchem wskazałem co mi się podoba. Pani ta, z nieskończoną cierpliwością przeprowadziła mnie przez ofertę sklepu tłumacząc podstawy. Im dłużej trwała rozmowa, tym więcej pytań zadawałem, skończywszy na szczegółowych pytaniach o rodzaje kopyt i ich numeracje w katalogu producenta. Co bardzo ważne z mojego punktu widzenia – gdy czegoś nie wiedziała, nie rzucała marketingowym bełkotem tylko po prostu sprawdzała w katalogach. Widać dużą dbałość o rzetelność przekazywanej wiedzy, brak podejścia „ja wiem więcej” i jakiegokolwiek patrzenia z góry. Niestety już nie pamiętam dlaczego, ale buty, które chciałem kupić nie pasowały mi na stopę. Tutaj zaczynam argumentację dlaczego NIE WARTO IŚĆ NA ZAKUPY DO TEGO SKLEPU. Otóż pomimo tego, że wiedziałem po co idę, nie było tego w ofercie( tzn producent chyba takich rozmiarów nie produkuje), to kupiłem buty, których wcześniej nie chciałem kupić, i co gorsza JESTEM Z TEGO ZAKUPU ZADOWOLONY. Otóż Pani sprzedająca rzeczowo i nienachalnie przekonała mnie do zakupu czegoś czego bym sam nie wziął nawet pod uwagę. Uważam wizytę w tym sklepie za odświeżające doświadczenie. Możecie mi wierzyć (lub nie;)) ale mam za sobą wizyty chyba w większości sklepów z luksusowymi dobrami w Poznaniu, i żadne w mojej ocenie nie dorównuje jakością obsługi temu miejscu. Żeby nie było za słodko kilka minusów: - nie zaoferowano mi zakupu czegoś innego ( chociaż pewnie bym kupił pasek i coś z alkoholi ) - przy zejściu ze schodów ostatni schodek chyba jest ruchomy – ja nabrałem takiego pędu, że dotarłem za drzwi z prędkością prawie pozwalającą opuścić planetę Po przemyśleniu – w sumie nie wiem czy bym się nie wkurzył gdyby mi zaoferowano dalsze zakupy – nie lubię nachalności. Reasumując – jeśli nie lubisz miejsc nadętych, z pracownikami napuszonymi, chcesz, żeby Cie traktowali jak człowieka mimo że akurat masz na sobie jeansy za 50 zł, a lubisz dobre rzeczy – to miejsce w Poznaniu mogę polecić. EDIT: Gratuluję właścicielowi - jako pracodawca sam wiem jak trudno jest o dobrego pracownika. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi