Brzydalllo Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Ta ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Kolego Brzydallo! Przywołuję do porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Kolego Brzydallo! Przywołuję do porządku.Czy to na pewno tyczyło się powyższego zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Rozumiem w takim razie moderatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amili Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Może i ja się wypowiem, jak to wygląda z punktu widzenia kobiety Klasykę utożsamiam z ubraniami, które przywodzą na myśl kobietę, które są nieodłącznie z nią związane. Fakt, że my praktycznie teraz nosimy wszystko, także to, co kiedyś było zarezerwowane tylko dla mężczyzn (vide spodnie). Jednak to, co jest klasyczne - przynajmniej w mojej opinii - to sukienki i spódnice. A wśród nich z pewnością mała czarna, która jest - powiedziałabym - uniwersalna. I to od doboru dodatków do niej zależy, co z niej stworzymy. Szpilki również są bardzo kobiece, aczkolwiek prawdą jest, że są dużym wyzwaniem dla naszych stóp. Teraz pytanie, czy obowiązują jakieś zasady, których trzeba przestrzegać... Pewnie, że tak, o ile chcemy dobrze wyglądać. A muszę powiedzieć, że w przeważającej mierze tak jest, choćby po to, aby wam się podobać (choć jeśli chodzi o mnie, ja po prosu lepiej się czuję, kiedy dobrze i starannie się ubiorę, poza tym to dodaje też pewności siebie). To co tutaj napiszę to pewnie truizmy, ale warto o tym wspominać.. Elegancja kobiety w dużej mierze polega na tym, aby dobrała odpowiednio ubranie do figury - tzn. podkreśliła tym samym swoje atuty, a ukryła wady. Widziałam kiedyś taki koszmarek w programie o metamorfozach "Jak się nie ubierać" (swoją drogą, tak poza tym, ten program spełnia swoją funkcję). Kobieta miała naprawdę krótkie i grube nogi, poza tym była raczej niska. A dobrano jej botki na szpilce. Efekt był taki, że jej łydki wyglądały jak dwa balerony. Kluczową sprawą jest podkreślenie talii, wtedy mamy właściwe proporcje. Ja zauważyłam, że jak robię zakupy, to chyba instynktownie podobają mi się ubrania, które podkreślają talię. Jeśli chodzi o mnie, uwielbiam różnego rodzaju żakiety, które również można zestawić z wieloma rzeczami. Wydaje mi się, że nie potrzeba wielu ubrań - również u nas - aby stworzyć fajne zestawy na różne okazje. Np. biała bluzka - kolejny uniwersalny element garderoby,więc nie tylko na egzaminy Choć to prawda, że jako kobieta często stoję przed dylematem, w co się ubrać. A szafa pełna ubrań, w dodatku jeszcze nie wszystkie noszę. Bywa i tak, że naprawdę ładnej sukienki nie założę po raz kolejny (szczególnie w bliskim odstępie czasu), no bo prostu nie wypada. Tak chyba też kobiety często podchodzą, dlatego kiedy zbliża się jakaś impreza, wesele itp., chodzimy na zakupy, aby znaleźć coś, co by nam pasowało i żeby wyglądać najlepiej ze wszystkich innych kobiet Inną sprawą jest pokazywanie ciała. W mojej opinii, jako kobiety wierzącej, nie należy być przede wszystkim wyzywającą (a propos, samo spojrzenie pożądliwe na kobietę jest już grzechem). Poza tym pokazanie zbyt wiele nie zostawia już pola do wyobraźni. A co Wy o tym myślicie, Panowie? Nie należy też przesadzać i chodzić w byle workach po ziemniakach. Po prostu trzeba być kobiecą, seksowną (kiedy trzeba), nie wyglądając jak - nie przymierzając - "szczęśliwa córa Koryntu". Tylko, że w takim przypadku o elegancji już nie ma mowy, bo zostaje sama wulgarność i staranie się na siłę - a i tak nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Elegancja kobiety w dużej mierze polega na tym, aby dobrała odpowiednio ubranie do figury - tzn. podkreśliła tym samym swoje atuty, a ukryła wady. To jest właśnie główny cel szycia na miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 [...]Pic or it didn't happen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 W mojej opinii, jako kobiety wierzącej, nie należy być przede wszystkim wyzywającą (a propos, samo spojrzenie pożądliwe na kobietę jest już grzechem). Poza tym pokazanie zbyt wiele nie zostawia już pola do wyobraźni. A co Wy o tym myślicie, Panowie? Nie należy też przesadzać i chodzić w byle workach po ziemniakach. Po prostu trzeba być kobiecą, seksowną (kiedy trzeba), Jak się ma ubieranie tak by było seksownie do grzeszenia samym pożądliwym spojrzeniem? Czy wyglądanie seksownie nie oznacza czasem, by własnie wzbudzać pożądanie? Czyli ubierać się by wodzić na pokuszenie? Ach te kobiety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Co do prowokowania - to jest trudna sprawa, bo często robimy to nieświadomie Ha dobre sobie to troche jak z tym gdy panie stroja sie na wieczorne spotkania taneczne (czyt. impreza), a pozniej narzekaja, ze mezczyzni je 'mecza' caly wieczor, podczas gdy wiadomy jest cel tego strojenia. Aha i to klasyczne stwierdzenie o strojeniu sie dla siebie 'zeby dobrze sie poczuc';) z czego to dobre samopoczucie plynie, w przypadku ubioru to juz nie bede wspominal:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Klasyka strojów kobiecych zawiera się w sukniach, sukienkach i spódnicach. Jeśli chcemy być konsekwentni (zakładam, że nie chcemy, ale mimo wszystko), to marynarka + spodnie, czy trzyczęściowy garnitur nie jest klasycznym ubiorem kobiecym. Klasyka zakłada wyraźny rozdział tego co jest strojem męskim, a co damskim. Nie mówię, że oczekuję od otoczających mnie kobiet iż będą bezwzględnie przestrzegać kanonów klasyki, ale temat nazywa się "kobieca klasyczna elegancja", a nie "współczesne zestawienia kobiet w strojach inspirowanych męską klasyką". Na takiej okazji jak ta (tylko, że wieczorowej), kobieta we fraku (którą ktoś wyżej dał za przykład klasycznie-kobieco wystrojonej (!)), by się nie mogła pojawić. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Ostatnio natrafiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Pod spodem z pewnością gorset. Ciekawe dlaczego wyszedł z mody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 7 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2012 Całkiem ciekawy zbiór zdjęć na temat, w sensie że sporo fajnych zdjęć z kobietami: http://www.filmweb.pl/user/Aglaea/blog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amili Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Pod spodem z pewnością gorset. Ciekawe dlaczego wyszedł z mody... Pewnie dlatego, że na co dzień stał się niepraktyczny (tak jak i długie suknie). Jak się tak mocno ścisnęło, to trudno było zapewne oddychać. Oczywiście talia jak u osy, ale i teraz są sposoby na jej podkreślenie, znacznie wygodniejsze niż gorset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Teraz się wszystko robi aby tylko było wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Tym razem ciekawe ilustracje, znalezione na stronie http://www.kajani.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Te obrazki świadczą o tym, że chora propaganda była zawsze, nie tylko dzisiaj. Rysownicy albo rysowali chude anorektyczki, albo przypakowanych rosyjskich panów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 10 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2012 Kradnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2012 Nice http://undressyourlifestyle.tumblr.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Moim zdaniem kobieco i klasycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 To taki styl z przełomu lat 40 i 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 Pamiętajmy o prostej regule: mężczyzna zawsze wkłada do dziurki. Reguła ta działa i w drugą stronę. Damom nie przystoi wkładanie do dziurek jakiś przedmiotów, dlatego damskie żakiety zwyczajowo nie mają butonierek. Jeśli męska marynarka nie ma dziurki w rewersie, to najwidoczniej była szyta przez damskiego krawca. Dodajmy, że panie przypinają sobie korsaż do lewej (a nie do prawej) klapy. Co z tego że Paniom nie przystoi i jeszcze klapy w szpic w SB czyli sartorial crime, istna recydywa http://giantbeard.tumblr.com/post/30028 ... sther-quek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 Jeśli mowa o mnie, to po prostu zmieniłem zdanie i nie chciałem wałkować tego, co już przerobiliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba C. Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Ostatnio natrafiłem na zdjęcie z nowej kolekcji marki Bialcon: Widać, że poszetka jest dostrzegana również w modzie damskiej. Także przez polskie marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi