Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Branża: klimatyzacja, wentylacja, chłodnictwo.

Głowna specjalizacja: centrale wentylacyjne, serwis, okablowanie, podłączenie automatyki, uruchomienia.

O, widzę kolega z branży:)

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie,

Zbieram dane do doktoratu. Temat kwestionariusza: "Elastyczność zasobów w zarządzaniu ryzykiem małych i średnich przedsiębiorstw". Jak sama nazwa wskazuje, badanie jest prowadzone w MiŚiach. Jakby ktoś był gotowy poświęcić trochę czasu na uzupełnienie kwestionariusza byłbym zobowiązany i proszę o kontakt na priv.

Dzięki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo dobry temat.

Osobiście jestem prawnikiem, specjalistą od prawa IT, ochrony danych osobowych i własności intelektualnej w Internecie, licencji publicznych i wszelkiego rodzaju kwestii związanych z prawnymi akceptami badań i rozwoju (w tym w zakresie medycyny) głównie w prawie francuskim i niemieckim, ale również polskim i angielskim. Mam doświadczenie jako lobbysta (KE, WIPO). Udzielam szkoleń z zakresu ochrony własności intelektualnej i stosowania licencji publicznych (CC, GNU GPL, Apache i innych). Uczę prawniczego angielskiego i francuskiego. Pracuję m.in. w firmie zajmującej się data miningiem i budową sieci semantycznych.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

swordfishtrombonemoze wymienione na końcu profile działalności jakimi zajmuję Twoja firma kompletnie nic mi nie mówią; brzmnią jak zawody z filmy Science Fiction, aż wstyd się przyznać czym się zajmuję :)

Opublikowano

Heh, ale ja nie jako główny mózg tam siedzę, tylko jako pomagajka od kwestii prawnych (też bardzo ciekawych, swoją drogą), a sam data mining i semantic web ogarniam tylko na tyle, na ile nie-informatyk ogarnąć może. Ale przyznać muszę, że obie technologie dość przełomowe, i w dodatku naprawdę są już gotowe do szerokiego zastosowania (bo big data jest na wyciągnięcia ręki, i to coraz bardziej big). Wielkich kokosów póki co z tego nie ma (głównie mówi się o tych technologiach w kontekście badań i rozwoju, niż w kontekście konkretnych zastosowań), ale w firmie wszyscy liczą, że już za chwileczkę, już za momencik - a wtedy "since 2012" będzie robić wrażenie w branży. Dla zainteresowanych - w UK w połowie maja wszedł już ustawowy wyjątek od praw autorskich (czyli wg. polskiej terminologii "dozwolony użytek") do celów data miningu (statystycznej analizy danych, jak mówi angielska ustawa). Będzie się działo.

• 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Pomyślałem, że przedstawię i przy okazji "zareklamuję" się tutaj.

Z wykształcenia jestem filologiem angielskim (skończyłem Uniwersytet Łódzki) i dotychczas pracowałem w łódzkich liceach oraz prowadziłem kursy dla dorosłych. Tydzień temu przeprowadziliśmy się z żoną do Gdańska by szukać swojego miejsca na ziemi i w związku z przeprowadzką szukam pracy. Szukam głównie w branżach związanych z reklamą i marketingiem (np. copywriting) oraz hotelarstwem (np. sales/banquet managing) - przeprowadzka motywuje mnie do wyjścia poza ramy szkolnictwa :) 

Gdyby ktoś coś wiedział, szukał, to proszę o kontakt.

Pozdrawiam!

• Like 1
Opublikowano

Z wykształcenia i zawodu - programista. Ukończyłem Politechnikę Łódzką, mam za sobą ponad 10 lat doświadczenia komercyjnego. W prowadzonej przez siebie wraz z przyjaciółmi spółce zajmujemy się dedykowanymi aplikacjami dla firm, aplikacjami internetowymi, mobilnymi (iOS, Android, Windows Phone, smartwatches), serwisami i stronami internetowymi. Pracujemy i dla dużych i dla małych, starając się czynić rzeczy niemożliwe możliwymi. Software house do zadań specjalnych. :) Z racji wykonywanego zawodu, współpracujemy z grafikami i fotografami - wspólnie realizując produktowe sesje fotograficzne, sesje plenerowe, projekty drukowane (wizytówki, plakaty, katalogi) - w tej dziedzinie również możemy pomóc.

Z pasji #1 - miłośnik wina i bloger winiarski (Winne Przygody), raczej łatwy do spotkania na dużych przekrojowych degustacjach w Warszawie

Z pasji #2 - miłośnik piwa i piwowar domowy (Browar Matysiowo), członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Z pasji #3 - miłośnik muzyki - skrzypek (słaby) i pianista (lepszy) amator

Jeśli z którąś z dziedzin mogę być pomocny, śmiało piszcie :)

Pozdrawiam!

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

.. starając się czynić rzeczy możliwe niemożliwymi...

Nieładnie, oj nieładnie :)

Edit:

Żeby też wnieść coś do tematu ... controlling jednej z fabryk przemysłu tytoniowego.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Prawo, papuga bez togi jeszcze :) sprawy rodzinne wszelakie, karne, ubezpieczenia (trochę rzadziej) 

Faktycznie trochę nas jest, może założymy na forum własną Izbę? :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tancerz-sportowiec, z najwyższą klasą krajową w sportowym (turniejowym) tańcu towarzyskim, styl standardowy (walc angielski, tango, walc wiedeński, foxtrot, quickstep). 

od paru lat tanguero. 

:)

• Oceniam pozytywnie 2