Hargin Napisano 12 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Panowie, czy przy zamowieniach dosc standardowych (przykladowo kolor braz) mozna z czegos wybierac jesli chodzi o skory, czy raczej jest sredni wybor? pytam, bo mam jedna pare rekawiczek od CJ, zamawiana na odleglosc i skora jest bardzo papierowa i mowiac szczerze sredniej jakosci. Chetnie skusze sie na nowa pare, ale chcialbym tym razem uzyc skory wyzszej jakosci (nie chodzi tutaj o grubosc) tylko nie za bardzo wiem, gdzie takowa nabyc. Jesli wlasciciel zakladu ma mozliwosc sciagniecia materialu na zamowienie z dobrego zrodla, to chetnie pofatyguje sie do zakladu przy okazji nastepnej wizyty w Warszawie. 1. Ma sporo brązowych skór - dziś wybrałem jedną i wyglądała bardzo fajne... tak fajnie, że nie jestem pewien jaki zwierzak został dawcą. Moim usprwiedliwiebiem jest reszta rodziny, która obstalowywała rękawiczki i robiła zamęt. 2. Jest możliwość ściągnięcia, ale chyba lepiej przyjść ze swoją. 3. Obecny czas realizacji - 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 22 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Sezon na driving gloves można uznać za otwarty 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 panowie chciałbym zamówić swoje pierwsze driving gloves, pierwszy bespoke w życiu. coś powinienem wiedzieć na ten temat czy pan Czesław będzie wiedział wszystko i jakoś dojdziemy do porozumienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Dasz radę. Jedynie jak nie poprosisz o bardziej dopasowane to otrzymasz luźniejsze. Na miejscu są też gotowe rękawiczki na których możesz się wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Whitesnake, co masz od środka? @faber, w przypadku Pana Czesława musisz tylko wiedzieć jakiego typu chcesz rękawiczki i w jakim kolorze i tak jak zaznaczył maciato, ważne abyś zaznaczył, ze potrzebujesz dopasowanych, które się nie rozejdą. Od 3 dni Pan Czesław ma nową dostawę skórek (jak to dobrze mieć blisko ) więc z pewnością wybierzesz coś dla siebie Jeszcze jedna sprawa - przygotuj gotówkę, Pan Czesław zawsze pobiera zaliczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Obok zakładu jest bankomat, więc nie ma problemu z nieplanowanymi zakupami. Dzięki @paparazzo za info o dostawie surowca, bo czekałem na info od p.Czesława. Pomęczę go "z wyprzedzeniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Z tego co pamiętam, pan Jamroziński przyjmuje tez zaliczkę kartą (ma terminal). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Jaki jest mniej więcej koszt uszycia rękawiczek u Pana Czesława? Wiem, że to pewnie zależy od wybranej skóry, ale chodzi mi o przedział cenowy. EDIT: Jak długo czeka się na realizację zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Whitesnake, co masz od środka? . W rękawiczkach? Chyba nic… muszę sprawdzić . Serio, nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Jaki jest mniej więcej koszt uszycia rękawiczek u Pana Czesława? Wiem, że to pewnie zależy od wybranej skóry, ale chodzi mi o przedział cenowy. EDIT: Jak długo czeka się na realizację zamówienia? 1. standardowo 150-180 zł, 2. we wrześniu czekałem 1,5 tyg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 W rękawiczkach? Chyba nic… muszę sprawdzić . Serio, nie mam pojęcia. Przepraszam, że odpowiadam za ciebie, ale nawet na podstawie zdjęcia widać, że nic, tzn. są to rękawiczki bez podszewki. Pan Jamroziński robi zarówno rękawiczki bez podszewki (sama skóra - najlepiej dopasowane), jak i takie z podszewką wełnianą (grubsze, moim zdaniem uniwersalne) oraz grube ze "sztucznym misiem" wewnątrz (na naprawdę ostre mrozy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Teraz czas oczekiwania był 2 tygodnie . Za Rekawiczki dopasowane , szyte bez podszewki koszt 160 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensz Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 Zamówilem rok temu specjalnie przedłużone (nie znoszę kiedy mi podwiewa pod rękaw i ocieplane z koziej skóry (b. delikatne). Wlasnie je wyciagnalem z szafy żeby przygotować się na sezon, piekna sprawa i szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Zamówilem rok temu specjalnie przedłużone (nie znoszę kiedy mi podwiewa pod rękaw i ocieplane z koziej skóry (b. delikatne). Wlasnie je wyciagnalem z szafy żeby przygotować się na sezon, piekna sprawa i szczerze polecam. Jakbyś pokazał zdjęcie w uzupełnieniu powyższego, to dałbyś szansę posmakować "pięknej sprawy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Do mnie niedawno dotarły zamówione u Pana Jamrozińskiego rękawiczki, od wewnętrznej części skóra licowa, na zewnętrznej części zamsz, ocieplenie wełniane. Zdjęcie niestety nie oddaje dobrze kolorów, co widać zresztą po kolorze podkładki, normalnie jest czarna, a same rękawiczki ciemniejsze Pomysł na rękawiczki podkradłem Velahrnowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Do mnie niedawno dotarły zamówione u Pana Jamrozińskiego rękawiczki, od wewnętrznej części skóra licowa, na zewnętrznej części zamsz, ocieplenie wełniane. Zdjęcie niestety nie oddaje dobrze kolorów, co widać zresztą po kolorze podkładki, normalnie jest czarna, a same rękawiczki ciemniejsze Pomysł na rękawiczki podkradłem Velahrnowi No właśnie jak zobaczyłem zdjęcie, to się zdziwiłem, że ktoś wrzucił moje rękawiczki . A na poważnie - zamszowe są bardzo fajne, choć w moich czubki na kciukach trochę się wytarły i przyciemniły - chyba tam skóra najmocniej się rozciąga... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 26 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2015 Na razie nosiłem je tylko kilka razy bo są dosyć ciepłe, raczej na mrozy niż na jesienny chłód, ale na prawdę jestem nimi zauroczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarsson Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Ile w tym sezonie Pan Jamroziński liczy sobie za uszycie rękawiczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 No nie wygłupiaj się. Nie chce Ci się nawet przeczytać tej strony tego wątku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Ile w tym sezonie Pan Jamroziński liczy sobie za uszycie rękawiczek ? Z tego co sie zorientowalem w ofercie to od 120 do 220zł, zależnie od modelu. Wiekszosć w okolicy 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 27 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2015 Kilka dni temu odbierałem swoje rękawiczki i zamawiałem następne, bardziej zimowe. Za skórę licową bez dodatkowego ocieplenia płaciłem 150 (opcja z ociepleniem 180). Grubsze z irchy P. Jamroziński wycenił na 250. W skrócie nic tylko brać, tyle zapłacisz za rękawiczki w jakiejś lepszej sieciówce a dopasowanie i jakość wykonania nieporównywalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 A dla mnie Pan Czesław 'wykopał' jelenia Skóra jest gruba i mimo braku ocieplenia są bardzo ciepłe - sprawdziłem wczoraj bezpośrednio po zakupie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Zielony ostatnio na tapecie . Bardzo fajne; z tym wykopaniem to w przypadku p. Czesława wcale nie taka przenośnia. Kiedyś dla mnie też chciał wykopać jelenia z "tysiąca" siatek ale mu się niestety nie udało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Było dokładnie tak jak piszesz i użyłem tego słowa w pełni świadomie Zarówno w pierwszym momencie jak i po chwili zastanowienia, p. Czesław twierdził, że nie ma nic, co spełniałoby moje oczekiwania. Jednak po dłuższej rozmowie na zupełnie inne tematy i próbie pożegnania z mojej strony poprosił mnie o chwilę cierpliwości i (wcale długo nie szukając) wyjął powyższego 'jelenia'; po przymiarce i dalszej pogawędce, przyniósł jeszcze drugie rękawiczki, które również wypełniały założone przeze mnie kryteria (tym razem był to jeleń nowozelandzki - zresztą świetna skóra, ale sporo przekraczały założony budżet). Ktoś już o tym pisał na forum - od Pana Jamrozińskiego nie należy wychodzić po pierwszej odmowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi