Kobe Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Bardzo ładne rękawiczki Cena zależy od ocieplenia, w styczniu odbierałem kolejne, tym razem "na podwójnym misiu" i zapłaciłem 180 zł. Rzecz bez znaczenia, bo i tak cena jest śmieszna biorąc pod uwagę sklepowe ceny rękawiczek. Natomiast wybór skór jest dziełem przypadku - p. Jamroziński jedzie do Czech i tam wybiera skóry, których jakość ocenia jako wysoką. Ostatnio np. nie miał nic w ciemnym brązie, czyli kolorze dość podstawowym. Dopasowania trzeba pilnować, u mnie 2. zamówienie było już idealne i przy kolejnych zamówieniach pomijamy mierzenie, wskazuję mu tylko, na której stronie Jego notesu znajduje się moja miara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_old Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Czy ktoś wie jak wygląda sprawa ewentualnych poprawek jak np. zwężenie, skrócenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Bywa to możliwe - ja u p. Czesława chciałem zwężać rękawiczki, ale ostatecznie się nie zdecydowałem, choć Mistrz chciał się podjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2015 Skoro jest już taki temat do podepnę się tutaj, tym bardziej, że to wszystko i tak przez maciato . Odebrałem dzisiaj "driving gloves" w wersji z palcami i bezpalcowej. Piękny materiał i świetne wykonanie. Kompletnie nie pasują do tego co mam na sobie, ale nie mogłem się oprzeć. 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Cieszę się, że mogłem się przyczynić do tego zamówienia . Wyszło bardzo fajnie, pokaż jeszcze wersję z palcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 nie chcę się wymądrzać, ale zamszowe driving gloves chyba przeczą samej idei tego typu rękawiczek; zawsze myślałem, że są one po to, żeby ręce nie ślizgały się podczas prowadzenia (a przy tym żeby nie było im za gorąco, stąd liczne perforacje), a zamsz przecież się ślizga znacznie bardziej od nieurękawiczonych dłoni... gdzie się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 nie chcę się wymądrzać, ale zamszowe driving gloves chyba przeczą samej idei tego typu rękawiczek; zawsze myślałem, że są one po to, żeby ręce nie ślizgały się podczas prowadzenia (a przy tym żeby nie było im za gorąco, stąd liczne perforacje), a zamsz przecież się ślizga znacznie bardziej od nieurękawiczonych dłoni... gdzie się mylę? Widziałem podobne u Pana Czesława gdzie od wewnętrznej strony była jednak skóra licowa, ciekawe jak tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 nie chcę się wymądrzać, ale zamszowe driving gloves chyba przeczą samej idei tego typu rękawiczek; zawsze myślałem, że są one po to, żeby ręce nie ślizgały się podczas prowadzenia (a przy tym żeby nie było im za gorąco, stąd liczne perforacje), a zamsz przecież się ślizga znacznie bardziej od nieurękawiczonych dłoni... gdzie się mylę? Driving gloves są przede wszystkim dla lansu:) Sam sobie własnie sprawiłem (licowe, nie zamszowe), wkrótce wrzuce fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Driving gloves są przede wszystkim dla lansu:) Sam sobie własnie sprawiłem (licowe, nie zamszowe), wkrótce wrzuce fotkę. Jakby to ujął pewien mój znajomy: do wypełnienia schowka na rękawiczki w Jaguarze? Ja tam nie wiem, nie prowadzę. Prawdziwemu elegantowi prowadzić wszak nie wypada - wyjątkiem w dawnej etykiecie były chyba samochody sportowe. PS: Żartuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Jakby to ujął pewien mój znajomy: do wypełnienia schowka na rękawiczki w Jaguarze? Ja tam nie wiem, nie prowadzę. Prawdziwemu elegantowi prowadzić wszak nie wypada - wyjątkiem w dawnej etykiecie były chyba samochody sportowe. PS: Żartuję. Żarty, żartami, ale prowadzi sie w nich rewelacyjnie. Może dlatego, ze XJR jest trochę sportowy, a przy moim wzroście to nawet coupé , a może dzięki drewnianej kierownicy, ktorej miękki zamsz trzyma sie rewelacyjnie. Tak całkiem serio, to przecież nie o aspekt praktyczny w nich chodzi. Wyglądają świetnie i to jest ich największy atut. Wersję palczastą postaram sie pokazać jutro, dzisiaj zostały w schowku na rękawiczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 ha, zawsze chciałem mieć XJR, niedaleko mnie jest nawet diler... inspirujesz, kolego, inspirujesz... EDIT: jednak nie, we Francji rząd życzy sobie 8000 EUR haraczu przy zakupie tego modelu ze względu na emisję dwutlenku węgla... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Rękawiczki od p. Jamrozińskiego po półrocznym użytkowaniu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 mam identyczne. Dobry wybór. Bardzo mało noszę, bo zimy u mnie nie ma, ale trochę się niepokoiłem tym wyświecaniem skóry na palcach - na zdjęciu widzę, że nie ma czym, wygląda to całkiem OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_old Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Skóra licowa, zapięcie na zatrzask, podszewki brak. Wreszcie mam rękawiczki na moje długie palce. O ile z gitarą się lubią, to z kupnymi rękawiczkami nie. Czas oczekiwania- 2 tygodnie. To nie jest moje ostatnie zamówienie, na pewno. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Świetnie wyglądają, skóra bardzo ładnie się układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2015 Marcin - ta zmarszczki na wierzchniej stronie rękawiczek to kwestia ułożenia ręki czy też faktycznie to tak tak wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_old Napisano 7 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2015 Marcin - ta zmarszczki na wierzchniej stronie rękawiczek to kwestia ułożenia ręki czy też faktycznie to tak tak wygląda ? To kwestia jedynie ułożenia ręki. Jak położyłem dłoń na stole, nadgarstek był wygięty w drugą stronę. Jak ręka jest swobodna, nie ma tego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 7 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2015 Driving gloves z palcami. 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Mam i ja:) Koleżanka z pracy zobaczyła i od razu pobiegła też sobie zamówić rękawiczki do prowadzenia samochodu:) 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Fajne! Też dobrane pod kolor detali samochodu? Ja po tygodniu używania, szczególnie sobie chwalę wersję bez palców. Bardzo ułatwiają obsługę telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 10 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2015 Dzięki, skóra dobrana pod kolor wnętrza i foli, którą pokryty jest lakier. Wersja z zakrytymi palcami jest beznadziejna do obsługi telefonu, to fakt. Jakoś daję radę obsłużyć Yanosika i tyle musi mi wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2015 spóźnione zamówienie, poczeka do nowego sezonu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 11 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Co to za skóra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Skóra pewnie Exo-tyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi