Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo ładne rękawiczki :)

Cena zależy od ocieplenia, w styczniu odbierałem kolejne, tym razem "na podwójnym misiu" i zapłaciłem 180 zł. Rzecz bez znaczenia, bo i tak cena jest śmieszna biorąc pod uwagę sklepowe ceny rękawiczek. Natomiast wybór skór jest dziełem przypadku - p. Jamroziński jedzie do Czech i tam wybiera skóry, których jakość ocenia jako wysoką. Ostatnio np. nie miał nic w ciemnym brązie, czyli kolorze dość podstawowym. Dopasowania trzeba pilnować, u mnie 2. zamówienie było już idealne i przy kolejnych zamówieniach pomijamy mierzenie, wskazuję mu tylko, na której stronie Jego notesu znajduje się moja miara :).

Opublikowano

Skoro jest już taki temat do podepnę się tutaj, tym bardziej, że to wszystko i tak przez maciato ;).

Odebrałem dzisiaj "driving gloves" w wersji z palcami i bezpalcowej.

Piękny materiał i świetne wykonanie. Kompletnie nie pasują do tego co mam na sobie, ale nie mogłem się oprzeć.

post-3633-0-12702300-1425405620_thumb.jp

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

nie chcę się wymądrzać, ale zamszowe driving gloves chyba przeczą samej idei tego typu rękawiczek; zawsze myślałem, że są one po to, żeby ręce nie ślizgały się podczas prowadzenia (a przy tym żeby nie było im za gorąco, stąd liczne perforacje), a zamsz przecież się ślizga znacznie bardziej od nieurękawiczonych dłoni... gdzie się mylę?

Opublikowano

nie chcę się wymądrzać, ale zamszowe driving gloves chyba przeczą samej idei tego typu rękawiczek; zawsze myślałem, że są one po to, żeby ręce nie ślizgały się podczas prowadzenia (a przy tym żeby nie było im za gorąco, stąd liczne perforacje), a zamsz przecież się ślizga znacznie bardziej od nieurękawiczonych dłoni... gdzie się mylę?

Widziałem podobne u Pana Czesława gdzie od wewnętrznej strony była jednak skóra licowa, ciekawe jak tutaj ;)

Opublikowano

Driving gloves są przede wszystkim dla lansu:) Sam sobie własnie sprawiłem (licowe, nie zamszowe), wkrótce wrzuce fotkę.

Opublikowano

Driving gloves są przede wszystkim dla lansu:) Sam sobie własnie sprawiłem (licowe, nie zamszowe), wkrótce wrzuce fotkę.

Jakby to ujął pewien mój znajomy: do wypełnienia schowka na rękawiczki w Jaguarze?

Ja tam nie wiem, nie prowadzę. Prawdziwemu elegantowi prowadzić wszak nie wypada - wyjątkiem w dawnej etykiecie były chyba samochody sportowe.

PS: Żartuję.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jakby to ujął pewien mój znajomy: do wypełnienia schowka na rękawiczki w Jaguarze?

Ja tam nie wiem, nie prowadzę. Prawdziwemu elegantowi prowadzić wszak nie wypada - wyjątkiem w dawnej etykiecie były chyba samochody sportowe.

PS: Żartuję.

Żarty, żartami, ale prowadzi sie w nich rewelacyjnie. Może dlatego, ze XJR jest trochę sportowy, a przy moim wzroście to nawet coupé ;), a może dzięki drewnianej kierownicy, ktorej miękki zamsz trzyma sie rewelacyjnie. Tak całkiem serio, to przecież nie o aspekt praktyczny w nich chodzi. Wyglądają świetnie i to jest ich największy atut.

Wersję palczastą postaram sie pokazać jutro, dzisiaj zostały w schowku na rękawiczki.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Skóra licowa, zapięcie na zatrzask, podszewki brak. Wreszcie mam rękawiczki na moje długie palce. O ile z gitarą się lubią, to z kupnymi rękawiczkami nie. Czas oczekiwania- 2 tygodnie. To nie jest moje ostatnie zamówienie, na pewno.

3f5e8183f3e995921743cc7b7d35554b.jpge1beaab7d4ce3c493483f07fbc3c2b93.jpgfb46e44e3c6757421906510c940a8911.jpg

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Marcin - ta zmarszczki na wierzchniej stronie rękawiczek to kwestia ułożenia ręki czy też faktycznie to tak tak wygląda ?

To kwestia jedynie ułożenia ręki. Jak położyłem dłoń na stole, nadgarstek był wygięty w drugą stronę. Jak ręka jest swobodna, nie ma tego efektu. 

Opublikowano

Dzięki, skóra dobrana pod kolor wnętrza i foli, którą pokryty jest lakier.

Wersja z zakrytymi palcami jest beznadziejna do obsługi telefonu, to fakt.

Jakoś daję radę obsłużyć Yanosika i tyle musi mi wystarczyć :)

post-3261-0-11018400-1425998526_thumb.jp

• 1 miesiąc temu...