Madmx Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 1 godzinę temu, eye_lip napisał: Tak, każdy zakład bawiący się w snikersy Ci to zrobi. Samemu tego nie ogarnę? Jest jakiś preparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 1 godzinę temu, Madmx napisał: Cześć. Czy dało by radę takie przetarcie na czubku czymś naprawić? Cześć, na wiele sposobów. Najprościej i najszybciej to odtłuścić, wyrównać powierzchnię, i zastosować np. Renovating Cream lub Juvacuir w kolorze skóry. Można bawić się też farbami akrylowymi, ale to trochę dłuższy proces, więcej produktów i zabawy. Myślę, że opcja 1 spełni Twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 27 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2021 Mam problem ze sneakersami. Na zdjęciu widać odbarwienie, które powstało w wyniki przecierania na mokro szczoteczką w celu usunięcia kreski powstałej w wyniku użytkowania. Nie wiem jaki tego był powód ale proszę o pomoc. Muszę jeszcze dodać, że po całej akcji wpadłem na pomysł aby wyczyścić cały zamsz odplamiaczem do zamszu z saphira i dalej to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 27 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2021 @grzechu26 spróbuj zamsz potraktować chwilę ogniem (zapalniczka), a następnie szorować gąbką do naczyń (zielona szorstka strona), ale nie wiem jak to zadziała po wcześniejszym potraktowaniu przez Ciebie plamy chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 10 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2021 Cześć, mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni wątek. Niedawno zauważyłem, że w moich Berwickach 4170 i 3637 na podeszwie Dainite zaczęły przedzierać się szwy. W 4170 szwy na czubkach zostały już całkowicie zniszczone. Czy jest się czymś martwić? Jakie kroki warto podjąć? Z góry dziękuję za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2021 Nie ma. Żadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 10 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2021 8 godzin temu, Mily napisał: Cześć, mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni wątek. Niedawno zauważyłem, że w moich Berwickach 4170 i 3637 na podeszwie Dainite zaczęły przedzierać się szwy. W 4170 szwy na czubkach zostały już całkowicie zniszczone. Czy jest się czymś martwić? Jakie kroki warto podjąć? Z góry dziękuję za pomoc . Groźnie wygląda, ale można to olać, serio. Szew będzie trzymał - poza tym to nie przetarcie szwu GYW, tylko tego łączącego rant z podeszwą. Przetarcie musi być BARDZO głębokie, żeby buty się rozpadły, poza tym, każde są jeszcze dodatkowo klejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mily Napisano 10 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2021 @pablocitoDziękuję za odpowiedź, nie tylko tu, ale także za pomoc w innych wątkach :). @Velahrn Odetchnąłem z ulgą, dzięki za odpowiedź! Powiem szczerze, że jak zauważyłem zerwany szew, to trochę zgłupiałem, bo pewnie normalnie pobiegłbym do szewca zelować, ale tu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymec Napisano 12 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2021 Cześć, Mam pytanie dotyczące żeglarskich mokasynów timberland 2-eye classic; po 6 latach pękła mi podeszwa, a mówiąc ściślej zelówka, która jest przyklejona do podeszwy. Czy można ją wymienić, czy pozostaje jej klejenie? Zdjęcie w załączniku. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 12 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2021 Wymiana raczej nie będzie opłacalna. Można ewentualnie skleić to i nakleić na to zelówkę np. Topy, ale podejrzewam, że szewc nie da gwarancji, że to będzie bezawaryjnie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 12 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2021 Pęknięcie, co naturalne, jest w miejscu występowania największych naprężeń. Klejenie tego nic nie da, wymiana podeszwy nawet jeżeli możliwa, to zbyt droga do tych butów. Po 6 latach wiernej służby czas na wymianę całości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostryy111 Napisano 13 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2021 W dniu 12.08.2021 o 11:04, rymec napisał: Cześć, Mam pytanie dotyczące żeglarskich mokasynów timberland 2-eye classic; po 6 latach pękła mi podeszwa, a mówiąc ściślej zelówka, która jest przyklejona do podeszwy. Czy można ją wymienić, czy pozostaje jej klejenie? Zdjęcie w załączniku. Dzięki za pomoc. Ja spróbowałbym oddać do zaufanego szewca, myślę, że może coś poradzić. Nowa podeszwa, nawet jeśli wytrzymałaby niedługo to zawsze można sprobować. WIem jak trudno wyrzucić jest świetnie dopasowane buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymec Napisano 16 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudypegaz Napisano 20 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2021 Cześć, chciałbym prosić o poradę odnośnie tego buta, kilka dni temu podczas pracy spadło mi na niego kilka kropel płynu do dezynfekcji, niestety nie zauważyłem tego w porę i powstały takie przebarwienia, jakiego środka, lub jakim sposobem mógłbym to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2021 Najszybciej najtaniej i najprościej oddać do zakładu z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudypegaz Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 Gdyby była taka możliwość to pewnie tak bym zrobił,natomiast jest to niemożliwe z kilku powodów. Więc sprecyzuję pytanie, czy zwykły Kowalski jest w stanie to naprawić w domowych warunkach przy użyciu jakichś specyfików? Saphir creme pommadier o odpowiednim odcieniu przykryje to po kilku warstwach czy nie ma szans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 Alkohol spowodował miejscowe utracenie wykończenia. Osobiście wyczyściłbym je i potem nakremował. Nie zniknie, ale różnica kolorów powinna się trochę zmniejszyć. Jeżeli efekt nie będzie wystarczający to trzeba byłoby sięgnąć po bardziej koloryzujace środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 Ja bym spróbował po całości renomatem a potem krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaann6 Napisano 9 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2022 Cześć, po niecałych dwóch latach użytkowania odkleiła mi się zelówka przyklejona 2020-04-30. Niestety odklejając się wyszły nici łączące podeszwę z butem. Wydaje mi się, że wynika to z błędnego wykonania usługi. Będę wdzięczny jeżeli potwierdzicie lub zanegujecie moje przypuszczenia. Niestety na stronie szewca nie znalazłem żadnych informacji odnośnie gwarancji na usługę. Fakturę za usługę posiadam. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2022 Powodów mogło być wiele, a po prawie dwóch latach to nie ma co robić rabanu tylko zapłacić za nową zelówkę. Poza tym z tego zdjęcia wynika że ta nić wyszła bo była na samym obrzeżu pasa, gdzie nie było skóry od frontu która by ją trzymała, co sugeruje nieprawidłowe wykonanie buta, chyba że zjechałeś idealnie 2mm frontu buta, co wydaje się mało prawdopodobne. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 9 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2022 Kowal zawinił ,Cygana powiesili., Kopnąłeś ,zahaczyłeś butem o jakiś obiekt podeszwa i pas zostały uszkodzone dlatego szycie puściło., 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2022 @mayor - wypraszam sobie! A wracając do meritum - żaden producent/usługodawca nie daje gwarancji na uszkodzenia mechaniczne, a tutaj ewidentnie z takim mamy do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwis Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Zrobiłem sobire takie zarysowanie na butach - gdzies zachaczyłem pewnie o krawężnik 😕 da rade coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Wystarczy odpowiednio dobrana szpachla Wszystko jest wytłumaczone w tym artykule https://multirenowacja.pl/blog/usunac-glebokie-rysy-skorze/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Tak z ciekawości - jest jakaś szansa uratowania takiego czegoś?Nie mam pojęcia co to, skąd i dlaczego.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi