Zajac Poziomka Napisano 26 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2017 Dnia 2017-01-25 o 20:41, Jamjest napisał: Czyli w tłumaczeniu na nasze - jeśli planujesz np ślub i chcesz kupić buty, które prawdopodobnie będziesz mógł zapisać wnukom w testamencie - pisz do R50. Jeśli chcesz kupić naprawdę wysokiej jakości buty, poniżej ceny (grubo) której są warte - pisz do R50. Jeśli masz wątpliwości co do całego procesu zamówienia, bo na przykład jesteś relatywnie nowy na forum - pisz do każdego, który w tym temacie prezentował swoje Vassy, szczególnie jeśli zamawiał je w ostatnim zamówieniu Grupowym MTO (stąd skrót, którego użył R50). Mówię z pierwszej ręki - odpowiedzą Ci życzliwie i szczerze. Co do wszelkich operacji w których bierze udział R50 - a piszę z osobistych doświadczeń - WARTO. Popłynąłeś w tych zachwytach niczym blogerzy promujący garnitury Próchnik ... Co nie zmienia faktu, że zakupy butów Vass w cenie z GMTO to naprawdę niezła okazja. Osobom, które zamawiałyby trzewiki polecam o dopytanie się o możliwość zamówienia trzyczęściowych prawideł. Naprawdę "robią różnicę" w porównaniu do standardowych dwuczęściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 11 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Popłynąłeś w tych zachwytach niczym blogerzy promujący garnitury Próchnik ... Porównanie takie, że nic tylko focha rzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 To kiedy następny GMTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2017 @Steppenwolf Wystarczy spojrzeć stronę wcześniej - lepiej nie mogłeś trafić Dnia 25.01.2017 o 20:26, R50 napisał: Przypominam o GMTO, na początku lutego planujemy złożyć zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Tak, żeby pomóc zamawiającym - nie wiem czy koledzy potwierdzą, ale zamszowe vassy wydają mi się trochę ciaśniejsze niż ze skóry licowej. Obydwa na tym samym kopycie i niby ten sam rozmiar a odczucia inne (rozwarcie też inne;) Sam zamsz mogę porównać tylko do zamszu w loakach i GB. A w sumie nie mogę, bo tego się nie da porównać, nie spodziewałem się aż takiej różnicy, a przecież zamsz w loakach ma dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Akurat ja nie odczułem różnicy, rozwarcie także było podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Nie jest to odczucie jakoś mocnee i buty są wygodne, tylko jakby ...bardziej dopasowane?W taki "dobry" sposób a nie w sposób " wyciśniemy teraz z Ciebie pot krew i łzy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Panowie, pomocy i porady! 1) mam 287mm długości i 110 szerokości. Dla przykładu- noszę 44 (10) w Yanko, ale nie wchodzę w 915- są za wąskie w palcach. Jakie kopyto i rozmiar wybrać w Vassach? Czubek nie musi być ostry, spłaszczony i dynamiczny:) Nie przeszkadza mi kulisty czubek - to nawet zaleta, ale zależy mi na wyciętej talii. 2) planuję trzewiki z cordovanu. Podwójna lub pocieniana do pojedynczej podeszwa, bez otwartej przyszwy. Coś w tym guście (zdjęcie z butem w dłoni- pisze z telefonu i nie wiem, jak sie załączy). Może jednak bardziej klasyczny- przyszwa otwarta? Jak na tych jaśniejszych? Marzy mi sie podwójny kolor- burgund/ciemnoczerwony na dole i navy u góry-jak znajdziecie jakies zdjęcia, to podeslijcie: ja grzebie w necie cały dzień i nie znalazłem (oprócz zdjęć z Yanko z zamszowymi balmoralami). szycie- jaśniejszy sztuper, perełka albo goyser: zobaczymy. Dajcie znac, co sądzicie, bo mnie chce przesadzić:) w założeniu to maja być mean motherfuckery, palące asfalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Sorry @Wuju, ale nie wiem, czy dwukolorowe wingtipy to będą mean motherfuckery. Wingtipy takie gładkie to jeszcze, ale dwukolorowe - nieeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 @Wuj jeżeli austerity boots, to brałbym takie i totalnie nic w nich nie zmieniał (ewentualnie kolor i same metalowe oczka, bez haczyków).: Dwa kolory to już IMO przesada. To chyba jest ten sam model, który wkleiłeś jako zdjęcie nr2, tylko bez kontrastowych przeszyć i w ładniejszym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 1) Na tych zdjęciach to nie są żadne shitkickery, to są eleganckie trzewiki w nieeleganckiej skórze. Shitkickery są tu: 2) Jeśli trzewiki-shitkickery w cordovanie, to moim zdaniem tylko kopyto P2 wchodzi tylko w grę - na węższych kopytach to nie będą shitkickery, a na szerszych Vass nie robi cordovanu. 3) Jeśli zależy Ci na wyciętej talii, to podeszwa podwójna taperowana do pojedynczej, ale to wtedy nie będą shitkickery. Shitkickery tylko na tłustych podwójnych podeszwach skórzanych i z goyserem, albo na traktorze, hej! 4) Tylko derby. 5) Cordovan w dwóch kolorach na jednych trzewikach to dość ekwilibrystyczny pomysł. Widziałem wiele różnych realizacji Vass'a - w tym takich, które normalnemu człowiekowi nie przyszłyby do głowy - ale takiej jeszcze nie. Nie kombinuj i idź cordovanem w jednym kolorze po całości, to jest skóra robocza, robolska, farmerska, a nie dla dandysów na deptaku we Florencji. 6. Trzewiki w dwóch kolorach - tak, ale nie w cordovanie. Tu polecam model Valway, czyli EG Galway dla ubogich. Na cholewkę licówka, a na shaft, dla wygody, skóra miękka - groszek lub zamsz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Godzinę temu, Wuj napisał: Panowie, pomocy i porady! 1) mam 287mm długości i 110 szerokości. Napisz lepiej do Vass'a z prośba o dobrór kopyta. Nie znam żadnego, w które wszedłbyś swobodnie bez zmian, a nie wiem czy zmiana szerokości jest ujęta w ramach MTO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Korespondencja z VASSem pewnie będzie dobrym rozwiązaniem, ale chciałem tylko zaznaczyć, że mam szerszą stopę a mi wygodnie na szerokość. Co innego podbicie - pewnie by nie spełniło Waszych standardów, ale na szerokość jest naprawdę OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Dzięki za pomoc Panowie. Dwukolor mnie kusi, ale jest szansa, że rozsądek zwycięży:) czym jest opcja military shine w bonusach? To po prostu jednorazowa super polerka, czy jakiś inny bajer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 29 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2017 Standardowo to jednorazowa super-polerka po całości, czyli jak w wojsku - ale z pewnością można sobie zażyczyć np. tylko na nosku. Oglądając zdjęcia dość dobrze im to wychodzi. Jest też opcja fabrycznego przyciemnienia noska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 OK, chyba pójdę w tę stronę: nie wiem, czy wyjdą shitkickery, ale to mi się podoba. Kopyto: F lub New Peter (czekam na potwierdzenie rozmiaru) Cholewka: jak na zdjęciu (waham się jeszcze nad Walway ) Podeszwa: podwójna, skórzana Szycie: goyser, jasniejsze, 360 - coś jak to: Kolor: gold museum burnished, burgund, coś wpadającego w czerwień. Zostanę też z haczykami - lubię. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Galway ładniejsze 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Mi podoba się ten model 1188, nazywany w internecie Theresianer (https://vass-shoes.com/en/node/44) W kwestii dwukolorowych: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Dnia 21.12.2016 o 14:55, musa19 napisał: ...Nie wiem, czy napis Atylla wewnątrz butów jest oznaczeniem modelu w ichniejszej nomenklaturze czy może imieniem rzemieślnika odpowiedzialnego za produkcję, ale z całą pewnością nie chodzi o wodza Hunów.. Atylla przy pracy 😉 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Dnia 25.01.2017 o 20:26, R50 napisał: Przypominam o GMTO, na początku lutego planujemy złożyć zamówienie. Jaki jest koszt trzewików u Vassa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Jeszcze pytanie odnośnie rozmiarówki Vass - interesują mnie kopyta P2 i U. Ktoś miał z nimi do czynienia? Jak się mają do kopyta Hiro Meermina? Na Hiro mam monki w rozmiarze 8 i są dość luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Poczekaj na @Zajac Poziomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 3 minuty temu, R50 napisał: Poczekaj na @Zajac Poziomka @Zajac Poziomka nic na ten temat nie ma zamiaru pisać, bo dużo napisał już zawrotne dwie podstrony temu (zamieścił również obszerny materiał zdjęciowy). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 GMTO zamknięte, proszę się już nie zgłaszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi