Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja prawie od dekady strzygę się "na jeża" i nie narzekam. Jedyne, co muszę zrobić po prysznicu, to użyć suszarki, żeby mi "grzywka" nie opadała, et voila!

Od pięciu lat noszę półdługie lub długie włosy i powoli już mam dosyć, coraz bardziej kusi mnie powrót do jeża :-)

Nieeeeeeeeeeeeeeeeee .... nie jeza ....................... peeeeeeeeeeeeeease!!! 80% Polakow posrzeganych przeze mnie na ulicach wygladaja jak zolnierze syberyjskiej dywizjii gwardii spod Stalingradu. Jakas dziwna moda na fryzury a la dom poprawczy.
Opublikowano

Ja prawie od dekady strzygę się "na jeża" i nie narzekam. Jedyne, co muszę zrobić po prysznicu, to użyć suszarki, żeby mi "grzywka" nie opadała, et voila!

Od pięciu lat noszę półdługie lub długie włosy i powoli już mam dosyć, coraz bardziej kusi mnie powrót do jeża :-)

Nieeeeeeeeeeeeeeeeee .... nie jeza ....................... peeeeeeeeeeeeeease!!! 80% Polakow posrzeganych przeze mnie na ulicach wygladaja jak zolnierze syberyjskiej dywizjii gwardii spod Stalingradu. Jakas dziwna moda na fryzury a la dom poprawczy.
Fajny jeż to nie dom poprawczy. Czy to towarzysz Edward Gierek, wyglądał na git-człowieka z domu poprawczego. Nie, tow. Gierek wyglądał jak z KC.

PS. A tak poważnie to fajny klasyczny język.

post-400-1365891978974_thumb.jpeg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Tow gierek byl chyba najlepiej ubranym facetem (owego czasu) w Polsce. Pierwszy I Sekretarz, ktory wystapil w burzuazyjnym smokingu

Dołączona grafika

Opublikowano

Czy my mówimy o tej samej fryzurze? Dla mnie fryzura na jeża wygląda mniej więcej podobnie, jak u tego pana:

Dołączona grafika

Kiedyś próbowałem z innymi fryzurami, ale i znajomi, i znajome, i fryzjerzy byli zgodni, że w moim wypadku jeż wygląda najlepiej i powinienem się go trzymać.

Fryzurę, o której mówisz (3mm na maszynce i jazda!) miałem bodaj dwa razy w życiu i nie był to najlepszy pomysł. Niemniej, jeśli będę kiedyś realizował swoje marzenie i pojadę motorem do Chin, to zapewne jeszcze raz się tak zetnę.

Opublikowano

Czy my mówimy o tej samej fryzurze? Dla mnie fryzura na jeża wygląda mniej więcej podobnie, jak u tego pana:

Kiedyś próbowałem z innymi fryzurami, ale i znajomi, i znajome, i fryzjerzy byli zgodni, że w moim wypadku jeż wygląda najlepiej i powinienem się go trzymać.

Fryzurę, o której mówisz (3mm na maszynce i jazda!) miałem bodaj dwa razy w życiu i nie był to najlepszy pomysł. Niemniej, jeśli będę kiedyś realizował swoje marzenie i pojadę motorem do Chin, to zapewne jeszcze raz się tak zetnę.

Dziadek miał jeża. To prawda. Kiedyś nosiłem jeża (podobnego) przez parę lat i chwalę sobie tę fryzurę. Nigdy natomiast nie goliłem głowy jak zek i mnie się ten styl bardzo nie podoba.

Opublikowano

@Łukasz_ "Czeszę się z przedziałkiem z lewej strony (czasami z prawej - zależny od humoru)."

Łukaszu, Panowie: męski przedziałek znajduje się nad lewym okiem, by można go było prawą ręką poprawiać/zarzucać. My, mężczyźni, prawą ręką zapinamy koszule, rozporki, płaszcze. Kobiety - na odwrót (czyli lewą) - porównajcie męskie i kobiece koszule czy płaszcze; dlatego przedziałek nad prawym okiem (poprawianie lewą ręką) powinny nosić kobiety. Pytającym: "co to z różnica?" przypomnę, że wykonywanie prac lewą ręką aktywizuje prawą półkulę mózgową, odpowiedzialną za cechy przypisywane zwyczajowo kobiecie...

W zakładzie na Poznańskiej do klasycznych fryzur polecam Andrzeja - ma chyba najlepsze wyczucie proporcji. Michał podcina krócej. Adam w ogóle nie przypadł mi do gustu.

Opublikowano

My, mężczyźni, prawą ręką zapinamy koszule, rozporki, płaszcze. Kobiety - na odwrót (czyli lewą) - porównajcie męskie i kobiece koszule czy płaszcze; dlatego przedziałek nad prawym okiem (poprawianie lewą ręką) powinny nosić kobiety. Pytającym: "co to z różnica?" przypomnę, że wykonywanie prac lewą ręką aktywizuje prawą półkulę mózgową, odpowiedzialną za cechy przypisywane zwyczajowo kobiecie...

To nie do końca tak. Historycznie rzecz biorąc, mężczyźni ubierali się sami, a kobiety były ubierane przez swoje służące. Dlatego guziki w kobiecych strojach umieszczano tak, by służąca mogła wygodnie użyć prawej ręki. Służących już prawie nie ma, a guziki w damskich strojach zostały po staremu - dlatego teraz kobiety mają niewygodnie (chyba że są leworęczne).

Opublikowano

To nie do końca tak. Historycznie rzecz biorąc, mężczyźni ubierali się sami, a kobiety były ubierane przez swoje służące. Dlatego guziki w kobiecych strojach umieszczano tak, by służąca mogła wygodnie użyć prawej ręki. Służących już prawie nie ma, a guziki w damskich strojach zostały po staremu - dlatego teraz kobiety mają niewygodnie (chyba że są leworęczne).

Też wydaje mi się to bardziej prawdopodobne :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gdzie to kupić, bo właśnie zamierzam iść do fryzjera ze zdjęciem Dona?

http://www.feelunique.com/p/American-Crew-Pomade

10.65 funta i darmowa przesyłka. Z ilością nie ma co przesadzać, bo celnicy mogą oclić i przeciąga to dostarczenie przesyłki, więc ja zamawiam max 2 rzeczy (firma mieście się na wyspie Jersey). Jeśli tak się stanie feelunique.com zwraca koszta opłaty celnej. Raz tego doświadczyłem ale zamawiając produkty ze strony do Irlandii :)

Opublikowano

eye_lip, moja fryzjerka też mi poleciła produkt firmy Le Cher (żel do włosów) i nie ma porównania między nim a tymi dostępnymi normalnie w sklepach/supermarketach. Cena wyższa, ale jaka jakość :) Kończę z pianką i przerzucam się na produkty Le Cher.