mercer Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 No to chyba, możemy sobie już tylko powzdychać http://www.repozytorium.fn.org.pl/?q=pl/node/5708 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Ciekawe ile lat ma chłopaczek w drugiej scenie? 14? Nie wiem czy usiadłbym w jego fotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercer Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Ja bym nie usiadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Masz rację! U mnie (śląsk), znalazłem jednego, jedynego fryzjera który jeszcze praktykuje golenie brzytwą. Jeżeli chodzi o golenie to zawsze ma tych samych klientów od lat, bardzo mało nowych osób o to pyta, bo i skąd mają wiedzieć.... Możesz napisać gdzie jest ten fryzjer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Racibórz; zakład fryzjerski Pana Jana Galego. Pewnie jest jeszcze kilka takich fryzjerów tylko, żeby trafić to najlepiej pytać w regionalnej izbie rzemieślniczej i pytać o najstarszego żyjącego fryzjera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Ciekawe ile lat ma chłopaczek w drugiej scenie? 14? Nie wiem czy usiadłbym w jego fotelu Kiedyś było się mężczyzną po okresie pokwitania. Przecież bierzmowanie/bartnictwa to właśnie symboliczne wejście w dorosłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Racibórz; zakład fryzjerski Pana Jana Galego. Pewnie jest jeszcze kilka takich fryzjerów tylko, żeby trafić to najlepiej pytać w regionalnej izbie rzemieślniczej i pytać o najstarszego żyjącego fryzjera Pan Jan poinformował mnie telefonicznie iż już od dawna nie wykonuje usługi golenia brzytwą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Pochwalę się, że takie cudeńko mi sprezentowano Muhle R89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Śliczny zestaw , pochwal się co jeszcze masz w zestawie . Ja na codzień taki zestaw używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 A to mój zestaw do golenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavo Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 To ja tak bardziej w klimacie tytułu wątku S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Śliczny zestaw , pochwal się co jeszcze masz w zestawie . Zestaw uzupełnia pędzel z włosiem borsuka wyprodukowany w nieistniejącym już zakładzie oraz sztyft Palmolive, który nie chce się zużyć choć kolejny już został kupiony;) Alternatywnie mam jeszcze krem Nivea. A niedługo dostanę kremy indyjskie:) Nic tylko się golić A tu Gillette Nacet od którego zacząłem przygodę z żyletkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Mam pytanie do osób, które używały kremów z trochę wyższej półki - czy faktycznie jest różnica w porównaniu do polskich produktów (używam naprzemiennie Lidera i Warsa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Tak jest lecz należy brać pod uwagę indywidualne upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 . A niedługo dostanę kremy indyjskie:) Nic tylko się golić Bardzo jestem ciekaw tych kremów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 Mam pytanie do osób, które używały kremów z trochę wyższej półki - czy faktycznie jest różnica w porównaniu do polskich produktów (używam naprzemiennie Lidera i Warsa)? Od swiat uzywam mydla do golenia Osma (wczesniej podobnie Warsy i tego typu produkty) i roznica jest wyraznie odczuwalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 Mam pytanie do osób, które używały kremów z trochę wyższej półki - czy faktycznie jest różnica w porównaniu do polskich produktów (używam naprzemiennie Lidera i Warsa)? W moim przypadku różnica pomiędzy proraso a truefitt+hill sprowadza się do zapachu, milszego uczucia na skórze i niezapychania maszynki. Warsa, lidera itd. nigdy nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Jak wyżej. Wars, Lider => Proraso - różnica jest znacząca. Proraso => Osma, Taylor of Old Bond Street - nie widzę większej różnicy. Raz goliłem się z Dovo i to było mistrzostwo świata. Jak dla mnie jest to jednak produkt odrobinę za drogi, nawet jak na tak wielką odczuwalną różnicę w jakości golenia (różnica pomiedzy Proraso, a Dovo to ok. 30-krotnie niższa cena za 1g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 Miałem niedawno okazję skorzystać z kremu do golenia Trafalgar firmy Truefitt & Hill. (kolega dostał w prezencie i łaskawie użyczył na jedno golenie ) Powiem szczerze, że w porównaniu do tych moich Warsów/Liderów jakiegoś szczególnego szału nie ma. (zwłaszcza biorąc pod uwagę 10-krotną różnicę w cenie) Być może przy dłuższym okresie użytkowania bym je bardziej docenił, ale jak na jeden raz to komfort golenia (tworzenie piany, zmiękczanie zarostu i poślizg maszynki) był porównywalny. Różnica była bardziej na poziomie wrażeń węchowych - Trafalgar ma delikatniejszy i trochę trwalszy zapach. A tak z innej beczki nie miałem jeszcze okazji korzystać z mydła do golenia - czy ciężej je rozrobić (wytworzyć pianę) niż krem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 A ja z kolei korzystam wyłącznie z mydła i bardzo polecam -konkretnie Crabtree and Evelyn. Łatwo daje gęstą pianę i jest bardzo wydajne. Koszt 100g w drewnianej misce (potem można dokupić jeszcze taniej samo mydło) to ok. 11 funtów (brytyjski Amazon); taka porcja potrafi wystarczyć nawet na blisko rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej007 Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 A tak z innej beczki nie miałem jeszcze okazji korzystać z mydła do golenia - czy ciężej je rozrobić (wytworzyć pianę) niż krem? Witam wszystkich pierwszy wpis i mam szanse na odpowiedź . Ok Mydło bardzo podobnie do kremu jedynie według mnie szybciej zanika. Co do jakości różnych kremów , przy goleniu maszynką strata pieniędzy efekt podobny. Przy brzytwie można bardzo szybko wyczuć różnicę.Tańsze kremy = to twarz delikatnie mówiąc mocno czerwona się robi , brzytwa stawia zauważalny opór i "drapie" skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek Napisano 4 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 A tak z innej beczki nie miałem jeszcze okazji korzystać z mydła do golenia - czy ciężej je rozrobić (wytworzyć pianę) niż krem? Witam wszystkich pierwszy wpis i mam szanse na odpowiedź . Ok Mydło bardzo podobnie do kremu jedynie według mnie szybciej zanika. Co do jakości różnych kremów , przy goleniu maszynką strata pieniędzy efekt podobny. Przy brzytwie można bardzo szybko wyczuć różnicę.Tańsze kremy = to twarz delikatnie mówiąc mocno czerwona się robi , brzytwa stawia zauważalny opór i "drapie" skórę. Czy szybciej znika to bym polemizował. Mydło 100g starcza na rok używania. A to ile ta przyjemność kosztuje to już indywidualne podejście każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 Mydło 100g starcza na rok używania.Dokładnie to samo napisałem dwa posty wyżej. A koledze chodziło pewnie o to, że piana na twarzy utrzymuje się krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 Dlatego napisał zanika, a nie znika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej007 Napisano 5 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2013 Dlatego napisał zanika, a nie znika .Tak napisałem zanika , znaczy na twarzy nie w tygielku Producenci tacy jak Truefitt & Hill podają że ich mydełka 99g starczają nawet na 6 miesięcy używania. Niestety ja zużywam je przez 4-5 miesięcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi