TYTUS Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Raz widziałem też Marynarki Loro Piany w całkiem niezłej cenie O Grensonach też już była mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Wyglądały jak te na foto. Immune po czym wnosisz, że to nie ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Jedynie kolor mi nie pasował, bo te buty nigdy nie były dostępne w kolorze który Barker określa w swoich katalogach jako "wood brown". Zacząłem jednak bawić się zdjęciem i widzę, że to była jedynie kwestia mojego monitora i oświetlenia w sklepie. Widzisz, ja sobie zapisuję takie bzdurne detale. Miałeś rację od początku - Rainham, mój błąd. Zwróciłeś uwagę czy dodawali do nich łyżkę do butów z kości słoniowej oraz certyfikat jak w przypadku każdego modelu Anniversary? Zrobiłeś może zdjęcie wnętrza cholewki? Tam jest bardzo fajnie wypełniony i wszyty język. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Miałem też wątpliwości co do modelu, ponieważ Rainham ma w inny sposób rozmieszczone "gwoździe" na podeszwie jak na foto poniżej pierwsze zdjęcie (można też zobaczyć łyżkę o której mówisz), ale może to kwestia produkcji w danym roku, na drugim rozmieszczenie "gwoździ" tak jak w egzemplarzu z TK Maxx. Łyżki pewnie nie było (nie pytałem), podobnie jak nie ma pudełek i worków w przypadku innych modeli. Z tego co wiem to opakowania można dostać luzem jak zapytamy (bynajmniej taki przypadek miałem kiedyś za granicą). Nie zrobiłem foto wnętrza, w tych warunkach oświetleniowych, telefonem mogłoby to być trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Masz rację Flors, pośrednio chodzi o rok produkcji, ponieważ wcześniej używano kruponu podeszwowego o grubości standardowej dla linii Professional (5,8-6mm). W momencie przejścia na grubość 7 mm zmieniono system wbijania gwoździ na tłokowy (2-gi rysunek). Wcześniej gwoździe były przybijane ręcznie. No i kiedyś te buty kosztowały prawie 300 GBP. Teraz można je dostać za ok 80% tej kwoty. Wygląda jednak na to, że materiały użyte do produkcji tych butów się nie zmieniły - oszczędność musi być więc w innym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Specjalnie dla Immune zdjęcie wszycia języka w Barker (widzianych w nieszczęsnym TK Maxx, ale inny model). Jak widzimy jest on przyszyty również z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Jak ktoś będzie chciał to Barker (stopa chyba min 31 cm). TK Maxx Opole. Dwa kolory na butach (czarny i ciemna wiśnia). Model Cambridge (ale nie dam głowy). Cena jak zawsze przy marce Barker w tej sieci 250 PLN. Widziałem tam też czarne Barker Professional-? model jak Wallace rozmiar 13. Foto wyślę na PM jakby ktoś chciał (nie chcę tu robić śmietnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Może założymy osobny wątek "Widziałem ale nie kupiłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Dzięki za zdjęcia Flors, ale pisząc to: Zrobiłeś może zdjęcie wnętrza cholewki? Tam jest bardzo fajnie wypełniony i wszyty język. miałem na myśli model Rainham, a wszystkie buty Barker dostępne na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Jak ktoś robi zakupy na Amazon: http://www.amazon.com/Allen-Edmonds-Jun ... 90&sr=1-33 Cena bardzo dobra, niestety jeden rozmiar, pewnie ostatni. Drugą sprawą jest wysyłka i ew. cło (z tym różnie bywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Czy ktoś mógłby ocenić te buty (seria loake 1880) http://pokazywarka.pl/i4q2ut/#zdjecie2230065 Mam możliwość kupienia ich okazyjnie (za 1/3 ceny sklepowej) od znajomego - nowe, nienoszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Czy ktoś mógłby ocenić te buty (seria loake 1880) http://pokazywarka.pl/i4q2ut/#zdjecie2230065 Mam możliwość kupienia ich okazyjnie (za 1/3 ceny sklepowej) od znajomego - nowe, nienoszone. 200pln za buty to niewiele, wiec jesli Ci sie podobaja to je po prostu kup. Twoj kolega handluje butami? Z tego co widzialem to ma z 15 roznych par. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Tak, skupuje końcówki kolekcji i inne okazyjne oferty z ebaya, pediwear itd., a potem odsprzedaje z minimalną marżą. Zwykle ma same potworki, ale akurat te buty są całkiem ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Nie, od tamtego za ten jego ostatni numer niczego więcej nie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-3 ... C6000.html troche dziwne kopyto, ale przynajmniej nosek nie idzie w gore. myslicie, ze to wybor chociaz "znosny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Nawet jeśli buty OK, to zakupy w e-obuwie to zły pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 I do tego guma na podeszwie. Chyba, że właśnie Ci na takim wykończeniu zależy. Jeżeli nie, to polecam zajść do salonu Ryłko - za 299 zł mają brązowe brogue na skórzanej podeszwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 I do tego guma na podeszwie. (ciach)jesień mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Panowie, naprawdę wyznacznikiem super jakości nie jest skórzana podeszwa. Prawdę powiedziawszy dobra gumowa podeszwa jest wygodniejsza niż dziadowska skórzana. Poza tym, posiadając same buty na skórzanej podeszwie, w deszczowy dzień się z domu nie wyjdzie, a przypominam, że to lato obfitowało w deszczowe dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Cóż życie pokazuje, że neofici są zawsze najbardziej gorliwi. Niemniej skórzaną podeszwę można zawsze podzelować gumą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Większość moich butów ma skórzaną podeszwę, a nie zauważyłem żadnych problemów w deszczowe dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Co do tematu, to w Bacie, w obecnej kolekcji jest sporo bardzo klasycznych modeli. Wizualnie, za cenę w granicach 350 zł uważam, że jest b. dobrze. Zapewne gorzej z jakością, ale coś za coś, przy takich pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 W poprzedniej kolekcji Baty również było trochę ciekawych wizualnie butów. Warto jednak wiedzieć, że większość z nich wylądowała potem na przecenach i kosztowały 200-250 zł. Jak z jakością nie wiem i nie jestem kompetentny, żeby się wypowiadać, ale niektóre skóry sprawiały wrażenie lekko plastikowych. Zamszowe modele chyba najbardziej mi się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Uwielbiam wybiórcze czytanie i cytowanie. Wydaje mi się, że wyraźnie napisałem "chyba że zależy ci właśnie na takim wykończeniu" - w podtekście szukasz butów typowo na sezon jesienno-zimowy/mokrą pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Co do tematu, to w Bacie, w obecnej kolekcji jest sporo bardzo klasycznych modeli. Wizualnie, za cenę w granicach 350 zł uważam, że jest b. dobrze. Zapewne gorzej z jakością, ale coś za coś, przy takich pieniądzach.Miałem dwie pary Bata w życiu. Jedne rozpadły się po trzech-czterech miesiącach, drugie wytrzymały trochę dłużej - ok. pół roku. Dlatego w drodze do mnie są te Geoksy: http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... tedFitid=0 (Ale nie z Herringa.) Wg mojego doświadczenia buty tej marki są niezniszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi