frik Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 10 godzin temu, Zagiel napisał: Podbijam w sprawie butów od SS Jak wygląda ich tęgość? Nie kojarzę jakiegokolwiek oznaczenia tęgości, porównując do innych moich butów to moje derby z SuSu to będzie G, nawet obszerniejsze niż kopyta Yanko w tęgości G bym powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 Czy miał ktoś styczność z butami J.Crew ? Zastanawiam się nad tym modelem jako takimi aldenami indy dla uboższych. Gdzieś wyczytałem że redwing szyje buty dla tej marki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 Na Twoich zdjęciach wyglądają zacnie; zostawiłbym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 Te buty są robione w Chinach, ale z tego co czytałem mają dobre opinie, na pewno za kilkaset pln to fajna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 Kupiłem w cenie niecałych czterystu złoty na Zalando lounge więc mogę oddać. Na moje oko nie ma do czego się przyczepić , zastanawiam się jeszcze czy naprawdę byłyby mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 30 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2021 Świetne buty do dżinsów - wg. mnie dużo lepiej się prezentują gdy nogawki są troszkę krótsze. Buty mają swój charakter i warto odsłonić piękną olejowaną skórę (nie używaj pasty do ich pielęgnacji, lepszy efekt uzyskasz stosując specjalne oleje). Ja bym je zostawił! 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 31 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2021 16 godzin temu, jarkos30 napisał: Kupiłem w cenie niecałych czterystu złoty na Zalando lounge więc mogę oddać. Na moje oko nie ma do czego się przyczepić , zastanawiam się jeszcze czy naprawdę byłyby mi potrzebne. Chyba nie ma na świecie częściej kopiowanego modelu trzewików niż # 405 Indy Aldena. Prawdopodobnie tez żadna firma nie zbliżyła się takiej sprzedaży jednego modelu trzewików jak Alden Indy tym bardziej ,że te buty są na rynku od ponad 100 lat. J Crew sprzedaje też oryginalne Indy Aldena i na miejscu można porównać oryginały i fugazi. Chińskie Indy kosztują $268, ale co kilka miesięcy jest wyprzedaż po $99, a amerykanskie $585 i nigdy nie trafiają do wyprzedaży,a mimo tego sprzedają się dobrze, gdyż jest to i tak $70-80 mniej niż za ten sam model u Aldena . Ciekawa jest także gra słów w nazwie tych trzewików "Kenton Pacers" Pacers=Indiana=Indy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 31 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2021 @mayor Mam Aldeny Indy od J. Crew. Znakomite buty i pierwsza moja para, którą wyślę ostatecznie na wymianę podeszwy. Wpadły mi niedawno w ręce chińczyki udające ten model, również sygnowane marką J. Crew. Nie zostawiłem ich, gdyż okazały się być klejone, pomimo zapewnień sprzedawcy. Co do jakości skór nie jestem w stanie się dokładnie wypowiedzieć, ale wyglądały przyzwoicie. Do 300 PLN dają radę, a wygląd cholewki swoje robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 1 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2021 Kolega nie nastroił mnie pozytywnie. Mój egzemplarz wygląda że ma szyta podeszwę.Mowimy o tym samym modelu ? I jak sprawdzić ponad wszelką wątpliwość czy podeszwa jest szyta czy tylko udaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 1 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2021 @jarkos30 Pokaż zdjęcia podeszwy i ewentualnie wnętrza buta. To faktycznie olejowana skóra, czy trochę matowe lico? Chińczyki o których mówię były w licu. Pamiętaj, że było sporo wpustów tego modelu i mogą się od siebie różnić, w zależności jakie sklep dał im zlecenie. Zgadzam się również z przedmowcami, że wyglądają świetnie z jeansami i w odpowiedniej cenie warto zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 1 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2021 Niestety moje wiedza nie dostaje do szanownego grona i nie mogę na sto procent wypowiedzieć się o skòrze , ale z racji tego że jest raczej lekko błyszcząca a nie matowa obstawiam te ostatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 1 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2021 Szyte. Zostawić. Skóra olejowana też może mieć lekki połysk bo to nie zamsz, ani nubuk. Mnie nie wyglada na licową, tylko olejowaną właśnie, a dokładnie na woskowaną na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 1 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2021 Ja też bym zostawił. Są szyte, w tej cenie całkiem fajne i szybko nabiorą charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkos30 Napisano 1 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2021 Dziękuję za pomoc , buty zostają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomkap Napisano 14 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2021 Dzień dobry, Szukam tańszej alternatywy dla Carlos Santos 6942-Z4 Braga Monk. Zależy mi na kolorystyce & podwójnej klamerce jednak 1350 zł to sporo ponad mój obecny budżet (650zł / 150 euro). Dziękuję za rekomendacje Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszF Napisano 2 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2021 Panowie, kolega szuka klasycznych butów na ślub w zakresie do 600 PLN. Znajdzie coś przyzwoitego w Polsce w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 2 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2021 W Polsce chyba nie, ale masz teraz wyprzedaż u herringa: https://www.herringshoes.co.uk/search.php?sale_search=1 W tej cenie powinien coś znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tomson Napisano 16 Lipiec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2021 Serwus! Trafiłem secondsy Barker Glencoe w cenie 750 zł. Buty na pierwszy rzut oka wykonane bardzo porządnie. Zaskakuje ich lekkość. Zobaczymy jak się sprawdzą 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturlep Napisano 16 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2021 świetne buty, podeszwa jest super lekka i są mega wygodne, będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack_Vein Napisano 20 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2021 Hej, Dzisiaj ruszyła wyprzedaż w Meermin butów "z lekkimi defektami fabrycznymi". W poniższym linku zdjęcia jak mogą wyglądać te wady. Spore przeceny. Np. standardowe Mońki z 170 na 102 euro. https://seconds.meermin.com/pages/second-sale-info 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 25 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 Na zalando lounge dobre ceny na niektóre G&B, np. niebieskie zamszowe Levety po małym tuningu za 170 zł https://www.zalando-lounge.pl/campaigns/ZZO1EH0/articles/ZZO1C1A05-K00 link działa tylko przy zalogowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motpaw Napisano 31 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2021 Poszukuję czarnych oxfordów na mój ślub za miesiąc, pomożecie? jedynym mankamentem są moje wysokie podbicia. Edit. Budżet tak do 800 PLN. Wiadomo, im mniej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 1 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2021 Nie wiem co w Twoim przypadku z znaczy wysokie podbicie, ale jakiś czas temu mialem podobny problem. Przetestowałem kilka par oxfordów i lotników od Yanko i Patine tegosc G a nawet H (Patine) i niestety cały czas wystepowwlo nieestetyczne rozwarcie (żałuje, bo buty na prawdę ładne, na dodatek mieli wówczas promocje -25%). W końcu sprawdziły się te buty: https://klasycznebuty.pl/pl/p/Partigiani-7740-Black-Oxford/6001 Na początku w ogóle nie brałem ich pod uwagę - na zdjęciu wyglądają mało atrakcyjnie, ale na żywo już o wiele lepiej. Co prawda przekraczają podany przez Ciebie budżet o 100 zl, ale zakładam, ze przy okazji slubu to nie jest problem… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 3 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2021 Poszukuję czarnych oxfordów na mój ślub za miesiąc, pomożecie? jedynym mankamentem są moje wysokie podbicia. Edit. Budżet tak do 800 PLN. Wiadomo, im mniej tym lepiej.Ja mam Berwicki 3010 (https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-3010-Black-Oxford/5924) od ponad 2 lat i są w porządku. Ceny trochę poszły do góry, ja płaciłem ok. 700zl za wariant z podwójną podeszwą Rendenbach. Bez problemu schodzą mi się w nich obłożyny, podczas gdy jest to niemożliwe np. w Yanko na szerokim kopycie 960 G. Mimo to są całkiem smukłe i generalnie ok za te cenę. Mam z nimi jeden problem - przy zginaniu coś dziwnie trzeszczy, nie jestem pewny czy to podeszwa czy cholewka. Sądzę że to wada tylko mojego egzemplarza, mogłem odesłać gdybym się wcześniej zorientował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 4 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2021 @Diminished Jeżeli to podwójna skórzana podeszwa, to najpewniej ona trzeszczy. Klej puścił, poluzowały się warstwy kruponu i minimalnie trą o siebie przy zginaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi