Marsik Napisano 4 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2019 Hej! Orientujecie się, jaki producent ma swojej ofercie koniakowe półbrogsy na kopycie F? Budżet ok. 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 C&J Pembroke UK8.5 sprzedawane jako seconds, choć z opisu wynika, że sprzedający nie potrafi zidentyfikować wady: https://www.ebay.pl/itm/Crockett-Jones-Pembroke-Tan-Scotch-Country-Grain-Brogue-Style-Shoes-UK8-5/254446145604?hash=item3b3e2c1044:g:58kAAOSw97pd668Z Ten sam sprzedawca oferuje również inne modele C&J: https://www.ebay.pl/sch/ejampakz/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 Spoko, ale w kontekście ostatniego wpisu @Zajac Poziomka w okazjach Premium, cena jest co najmniej nieatrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 "Buty, trochę taniej" - cena niższa niż RRP C&J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 Hej, Szukam opinii na temat butów Vistula/Lantier. Konkretnie rozważam TEN model. Cena zdaje się dość atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 @HEMI nie idź tą drogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yourii Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 3 godziny temu, HEMI napisał: Hej, Szukam opinii na temat butów Vistula/Lantier. Konkretnie rozważam TEN model. Cena zdaje się dość atrakcyjna. Jeżeli nie spieszy Ci się z zakupem, to wstrzymaj się do okresu po Świętach. Ruszą wyprzedaże i przy nieco większym budżecie kup buty polecanych i znanych producentów. Buty z sieciówki nie przetrwają zbyt długo. Teraz możesz znaleźć okazje jedynie na ebay. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 Jak masz ten sam rozmiar to mogę Ci oddać moje buty Vistula, prawie nówki, tylko musiałbyś skleić bo się po około 5 razach na nogach, rozeszły. Ponad 5 lat temu kupiłem i to był fatalny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 Dzięki za rady. Skoro stawiacie sprawę tak kategorycznie, to nie pozostaje mi nic innego jak odpuścić temat. Idąc za słuszną sugestią @yourii poczekam do stycznia i wtedy znajdę jakieś Yanko/Patine/Loake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domixon Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Czy ktoś miał do czynienia z butami John&Paul?https://www.gentlemanstore.pl/Eleganckie-oxfordy-John-Paul-czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 2 godziny temu, xkoziol napisał: Trzymasz je z sentymentu? Może z nadzieją, że zliberalizują się zasady bazarku...;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Raczej nie - rękojmia by go zjadła 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 9 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2019 Nie wiem gdzie mam, musiałbym dobrze poszukać, trzymam ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2019 Penny loafers C&J z serii Handgrade w rozmiarze UK7.5: https://www.ebay.pl/itm/new-CROCKETT-JONES-Handgrade-Crawford-Penny-Loafer-UK-7-5-E-C-J-suede-363/184074631439?hash=item2adbb3f90f:g:omMAAOSwqqRdvzTE Brogsy C&J wyprodukowane dla Paul Suart w rozmiarze UK8: https://www.ebay.pl/itm/Paul-Stuart-x-Crockett-and-Jones-Brand-New-Brown-Wingtip-Bluchers-9E/163919543786?hash=item262a5dbdea:g:y50AAOSwMMFbXi61 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Jak to mają być woły robocze na zimę to wybrałbym te pierwsze-Hunter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaxx767 Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Witam, Z okazji zbliżającego sie ślubu chce zakupić pierwsze porządne buty. (wesle odbędzie się w lesie w stylu rustykalnym) Kolor: różne odcienie brązu lub burgund Budżet do 1000 zł Zamieszczam zdjęcia wyszukanych w patine.pl i loake/Berwick sklepach. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Co to znaczy "rustykalny styl garnituru"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaxx767 Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Co to znaczy "rustykalny styl garnituru"?Moze źle się wyraziłem. Wesele będzie w stylu rustykalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 To niech doradzi ktoś mądrzejszy, bo ja myślałem, że na ślub (zwłaszcza swój) zakładamy obuwie czarne, b. eleganckie. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Kolega poleciał klasyką, ja dodam od siebie klasykę nieco młodszą. Wesele zgoła rustykalne, a wszyscy w butach czarnych - niektórzy w jednym, wszyscy w brudnych, ale czarnych... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Żarty żartami, ale jak ślub ma być w górach w chacie, to rzeczywiście pewnie trzeba się ubrać luźniej, o czym mowa w filmie wyżej. Ja się po prostu na tym nie znam i tylko to miałem na myśli. Wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 19 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2019 Żeby tak dla odmiany odpowiedzieć na pytanie, a nie grzebacz w czyjejś koncepcji na ślub, odpowiem, że zgodnie z moją (niewielką) wiedzą, w cenie do 1000 zł warto spróbować patine. PS. A skoro już odpowiedziałem na pytanie, to zaznacz, że styl "rustykalny" da się również zaaranżować przy użyciu czarnych butów. Sądzę, że efekt będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 20 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2019 Z tych, które wrzuciłeś 3 lub 4 IMO 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forto Napisano 30 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2019 Cześć Zastanawiam się nad zakupem trzewików w tym fasonie i tym kolorze (linki). Cena do ok 800 zł. Max 1000 zł. Nie jestem jeszcze mentalnie na takim etapie by wydać więcej na buty. Szczerze to co napisałem to już dla mnie dużo w stosunku do obecnych wydatków. Niemniej po przejrzeniu 3/4 postów na tym wątku doszedłem do wniosku, że dobrych butów taniej nie dostanę, a jeśli ktoś mnie przekona że warto jestem w stanie wydać więcej. Zwłaszcza że mam dość duże problemy z trafieniem butów na moje stopy. Mam rzymską stopę, dość szeroka w palcach bo rozmiar niby 44-45 stad wolę buty mocno zaokrąglone (bo lubię dopasowane buty) co może nie być po drodze z preferowanym tutaj smukłym kopytem. Przykładowo - ostatnio szukałem sneakersów - a że kupuje głownie przez internet to przerobiłem chyba ponad tuzin par zanim znalazłem takie które mi się podobały i były wygodne. Zamawiałem z Polski i z darmowym zwrotem. Kupiłem w okazyjnej cenie podobne G&B (ok 450 zł) - miały co prawda kilka wad produkcyjnych ale mi nie przeszkadzały - jednak 45 była za duża a 44 na długość ok ale moje małe palce by tego nie przeżyły. Zwróciłem. Wiem ze tutaj zwracacie uwagę na szczegóły o których ja nie mam pojęcia a które są istotne. Np gdzieś wyczytałem - nie kupuj polerowanej skóry. Licze że dzięki wskazówkom uniknę takich bądź podobnych potknięć. Linki do butów które mi się podobają (trzewiki, kolor tan, half-tan, podeszwa bez znaczenia ale by nie była gruba i odstająca, rozmiar 44, stopa szeroka w palcach). 1) https://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colourid=7860&brandid=6&catid=50&shoeid=17202&sizeid=3&fitid=3&utm_medium=cpc&utm_source=criteo&utm_campaign=criteolf Bardzo mi się te buty "widzą' jednak mam kilka wątpliwości: a) "wyprodukowano w Indiach" - czy to oznacza że nie warto ich brać za taką cenę - teraz jest promocja- a jak bez promocji ? b) czy nie nie wyglądają nieco "alladynowato" - może to tylko takie zdjęcie c) jak dobiorę rozmiar ... co prawda to G więc chyba ok ale zastanawiam sie czy brać 9,5 czy 10... d) czy ktoś miał doświadczenie ze zwrotami z Herringa - jak najlepiej to robić? Gdzieś w tym wątku czytałem że jak ktoś płaci PayPal to pokrywają mu zwrot. Macie jakieś dobre praktyki?. Nawet jeśli te buty mi nie podpasują to mają całkiem fajny wybór i dobre promocje więc mógłbym szukać tam też innych na przyszłość 2) https://www.zalando.pl/grenson-botki-sznurowane-tan-calf-g1712l006-o11.html a) fajne buty ale tylko poglądowo - ta cena mnie odstrasza 3) https://sklep.loakepolska.pl/bedale-tan-090,3,2662,2586 a) jak wyżej bardzo ładne buty ale cena... Moje pytanie jak przy opisie do pkt 1 herringow. Czy warto i jak uporać się z ew zwrotami. Pozdrawiam F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 30 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2019 Odnośnie tego modelu HS, to skórzana podeszwa i brak haczyków w tak wysokich trzewikach jest nieporozumieniem, ale to tylko moja subiektywna opinia. Sprawdź Berwicki, np. model 322 trochę inny, ale chyba jednak zbliżony do tego co szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi