xxxx Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 W dniu 4.04.2019 o 11:51, Peri napisał: Co myślicie o butach Lord? Ceny dobre, ale jak z jakością? Wygląda też wg mnie całkiem całkiem.https://kh-shoes.com/Lord Moim zdaniem zwykły Blake w konstrukcji dyskwalifikuje te buty jako dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 @Stasiak Z ciekawości, czemu to właśnie Blake dyskwalifikuje? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 24 minuty temu, Xune napisał: @Stasiak Z ciekawości, czemu to właśnie Blake dyskwalifikuje? Adepci w każdej dziedzinie mają skłonność do sprawdzania wielu rzeczy na własnej skórze (tu może bardziej skórze butów ) i błędach. Zwykły Blake naraża buty na wnikanie wilgoci w strukturę.. Za 400zł można mieć Gordony z Blake Rapid, gdzie jest bezpieczniej lub coś na promocji szytego GYW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Czyli na wyprawy po górskich potokach albo porę deszczową lepiej nie brać, zapamiętam! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Co do Blake, to tanie buty i tak będą wymagały podzelowania zanim cokolwiek zacznie do nich wnikać. Mi Blake nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansky Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Koledzy, co radzicie wybrać? Szukam czegoś w takiej kwocie i się zastanawiam czy wychwycę jakiekolwiek różnice. A może kupić model, który najbardziej mi się podoba. Loake Berwick #1 Gordon and Bros Berwick #2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 8 minut temu, Lansky napisał: A może kupić model, który najbardziej mi się podoba. Raczej ten, który będzie najlepiej pasował. Podlinkowałeś buty o różnych tęgościach. G&B sobie podaruj - nie ten rodzaj skóry. Jeśli jest Twój rozmiar, to rozważ jeszcze: https://www.poszetka.com/product-pol-3960-Crownhill-The-New-York.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansky Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Jestem tego świadom ale im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie. Na co dzień noszę obuwie mocno sportowe i tam nie mam tego problemu, a teraz muszę wkroczyć na nowe nieznane mody. I chcę uniknąć rozczarowania. Wiem, że na prawdziwe klasyczne buty 700 zł to nie jest dużo ale na moje potrzeby kupiona para będzie użytkowana kilka razy do roku. Chcę tylko wiedzieć czy lepiej postawić na producenta X czy Y. Niestety nie ma mojego rozmiaru z linku podanego przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Zerknij na stronę producenta https://www.crownhillshoes.com/pl/mezczyzna/buty-goodyear-welted-oxford-czarny-the-chicago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicosc21 Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 Witam poszukuje brązowych chukka w rozmiarze 9uk do 300-400 zł. Czy nie licząc wyprzedaży z klasycznebuty i gentlemenshop są jeszcze sklepy warte uwagi do podanej kwoty ewentualnie delikatnie wyższej ? (mogą być licytacje na ebay ale na tym kompletnie się nie znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 7 godzin temu, nicosc21 napisał: Witam poszukuje brązowych chukka w rozmiarze 9uk do 300-400 zł. Czy nie licząc wyprzedaży z klasycznebuty i gentlemenshop są jeszcze sklepy warte uwagi do podanej kwoty ewentualnie delikatnie wyższej ? (mogą być licytacje na ebay ale na tym kompletnie się nie znam) Napisz priv, wylicytuję Ci buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicosc21 Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 50 minut temu, KIERMAN.pl napisał: Napisz priv, wylicytuję Ci buty. Co do samej licytacji to sobie poradzę bardziej mi chodziło o kwestie porady u których sprzedawców warto kupić. Byłbym bardzo wdzięczny za podanie linków na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Cześć, czy mieliście kiedyś styczność z butami Digel ? Znalazlem właśnie za 200 zł takie buty, goodyear welted i zastanawiam się, czy zostawić. Jak wizualnie je oceniacie? Nosek nie jest zbyt wydłużony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 @Kewin, może EG Dover to to nie jest, ale GYW za 200zł, które wyglądą całkiem estetycznie i skóra robi dobre wrażenie - ja bym brał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Mnie sie nie podobają, subiektywnie estetycznie nieciekawe, nawet jak są goodyear welted, chociaż nie wiem czemu ma to wpływać na wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 @Kewin, czy dobrze widzę, że one mają dodatkową wstawkę w kolorze czarnym między szwami na nosku?! Ble! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartłomiej Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Witajcie, potrzebuję porady. Chodzi o poniższe buty: https://www.ghbass-eu.com/men/tassel-loafers/weejuns-larkin-tassel-loafers-wine-leather.html 1. Czy miał ktoś Was styczność z tą serią Bassa? jak mniemam jest ona jedną z niższych linii (jedną ponad Easy Weejuns?) ? 2. "Polished leather" - czy to po prostu skóra lakierowana? w internecie figuruje również pojęcie "patent leather" na skórę lakierowaną... jak rozumiem sztucznej warstwy jest chyba trochę mniej... czy jest jakaś różnica w trwałości? jak o takie obuwie dbać/ je zabezpieczyć? mam niestety przykre doświadczenia z powstawaniem rys na butach lakierowanych w miejscu noska, które wydają się nie do usunięcia 3. Podeszwa ma dość nietypowy kolor, czy ona nie jest po prostu pomalowana farbą i będzie się wyjątkowo nieestetycznie ścierać? a może to trwałe rozwiązanie? 4. Obiekcji niby sporo, ale z drugiej strony buty w TK Max po 199pln, więc chyba warto... Byłbym wdzięczny za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Kiedyś mierzyłem te Bassy w TK i odpuściłem. Moim zdaniem szkoda 200 zł za buty z tej skóry, lepiej pozbierać na coś lepszego. Mam kilka par Bass, głównie driving mocs i jedne loafersy ze zwykłej licówki, bardzo je lubię bo są wygodne, ale tych z lakierowanej bym nie brał. Poza tym estetycznie ten but (design, kształt kopyta), zwłaszcza w połączeniu z lakierowaną skórą wyjątkowo mi się nie podoba. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 18 godzin temu, Koval napisał: @Kewin, czy dobrze widzę, że one mają dodatkową wstawkę w kolorze czarnym między szwami na nosku?! Ble! Już chciałem odpisać, że nie ma żadnej wstawki, ale rzeczywiście jest. Z ciemno brązowej skóry. Nie wiem dlaczego nie zwróciłem na to wczesniej uwagi w takim razie je zwracam. Dziękuję za rady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 @Kewin, Dobra decyzja; widziałem je dziś - na żywo nie zyskały w moich oczach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Myślałem że ofert używanych butów nie promujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Ja promuję, szczególnie jak są prawie nowe. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Paradygmat Żorża = raz przymierzone buty >> pół roku noszone koszule 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Ja po prostu przypominam sobie kilka podobnych przypadków, w których m.in. @mosze bardzo stanowczo reagował na posty innych użytkowników linkujące do używanych butów. W regulaminie na bazarku też jest stosowny zapis. Nie mam zamiaru dyskutować nad jego zasadnością, bo każdy ma swój próg bólu tudzież paradygmat, ale skoro jest jak jest, to moim zdaniem reguły powinny być identyczne niezależnie od tego kto wkleja linka. A co do samych butów, to moim zdaniem bardziej pasują do działu z koszmarkami (kolor i skóra - egzotyki są poza moim kanonem smaku). 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 @blekit, w opisie aukcji jest napisane: "Buty prawie w idealnym stanie. Lewa podeszwa ma widoczne ślady chodzenia, a prawa prawie wcale." Wg mnie to oznacza przymierzanie w warunkach domowych. Na zdjęciach widać brak rys na obcasie. Moje buty wystawione na bazarku były mierzone w domu na twardej podłodze około 2h i mają już wyraźne rysy na podeszwie - o wiele gorsze niż te z allegro, a mogłem je wystawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi