Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Denior Napisano 14 Lipiec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Znalazlem dziś chwile na zrobienie zdjeć w dziennym świetle. Drayton 48last 7uk G 2 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Ja p... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Takie cuda za około 200 funtów kupiłeś?!?!?!? Gdybym nie wiedział, że to AS to bym strzelał że to coś z półki cenowej EG. Chyba drugi najlepszy zakup w historii forum, zaraz po cordovanowych C&J z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Piękne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Denior - jak pisałem wcześniej na priv, rewelacyjny model. 100% Handgrade z kolekcji AS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 6 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: Inaczej na stopie będą się układać oksfordy, inaczej derby, chukka, trzewiki czy loafersy, nawet jeżeli kopyto w teorii jest to samo. Zgadzam się w 100%. Należy dodać, ze każda para może być inna w tym samym modelu, na tym samym kopycie i nawet wykonana z identycznej skory. Czynników mających wpływ jest bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur S. Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Koledzy podzielcie się zdjęciami butów z grupowego zamówienia w AS. Dzielę się zdjęciami moich AS Hunt z zamówienia grupowego. Inne buty, które fan_dobrego_buta dla mnie sprowadził, w ramach poprzedniego zamówienia AS, to najlepsze buty jakie miałem, dlatego zdecydowałem się na kolejne. Buty na żywo podobają mi się bardziej niż na zdjęciach, są bardzo fajne i mają lepsze kolory niż się spodziewałem. Dopasowanie na pewno okay, ale jeszcze muszę założyć je kilka razy, zanim ocenię, czy to będzie moje ulubione kopyto. fan_dobrego_buta, bardzo dziękuję za zorganizowanie zakupu, batrdzo się cieszę, że mogłem uczestniczyć w tym przedsięwzięciu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Te prawidła wyglądają trochę jak dozowniki mydła, tylko z urwanym kranikiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Artur S. - ni ema za co. Będzie przydatne dla wszystkich, jak podzielisz wiedzą na temat różnicy między kopytem 109 a 48. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 Czy kopyto 109 jest węższe w porównaniu do 724 albo yanko 915? Normalnie kupuję buty w rozmiarze 7,0, aczkolwiek przy meerminach (Hiro oraz Olfe) wolę o pół rozmiaru więcej z uwagi na szerokość - zastanawiam się, który rozmiar wybrać przy kopycie 109 AS. Może ktoś mógłby doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatC Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Cześć, nie wiem czy będzie to dla Ciebie pomocne, ale w moim przypadku kopyto Hiro na meerminach 7,5 okazało się za ciasne na szerokość w palcach (chociaż przed pierwszym wyjściem na dwór wydawało się ok). Ten sam rozmiar AS, na kopycie 109 leży idealnie, jednak skóra w AS jest bardziej miękka, w porównaniu z zamszakami meermina. Na długość 109 wydaje się minimalnie dłuższe. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 13 godzin temu, Kosiareks napisał: Czy kopyto 109 jest węższe w porównaniu do 724 albo yanko 915? Normalnie kupuję buty w rozmiarze 7,0, aczkolwiek przy meerminach (Hiro oraz Olfe) wolę o pół rozmiaru więcej z uwagi na szerokość - zastanawiam się, który rozmiar wybrać przy kopycie 109 AS. Może ktoś mógłby doradzić? Mam podobnie - Hiro i Olfe w rozmiarze 7 UK są dobre, ale odrobinę przyciasne (przyszwa się schodzi bez problemu, ale jak na mój gust zbyt opinają stopę), wolę te w rozmiarze 7,5 - są o wiele bardziej komfortowe. AS na kopycie 109 w rozmiarze 7 są na mnie odrobinę za wąskie w palcach, w rozmiarze 7,5 są komfortowe. W porównaniu do Hiro/Olfe kopyto 109 jest troszeczkę dłuższe, o wiele bardziej taliowane w śródstopiu i węższe w palcach. Polecałbym Ci rozmiar 7,5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Bardzo Wam dziękuję za porady - wybrałem rozmiar 7.5. Na stronie Herring Shoes aktualnie można kupić model Philip II w przystępnej cenie (odrobinę wyższej w porównaniu z AFPOS) - jasnobrązowe mają dużo rozmiarów, czarne trochę mniej. Buty na stronie są trochę ukryte bo nie widnieją w zakładce AS, lecz w zakładce dotyczącej wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Mam pytanie do doświadczonych użytkowników butów marki AS. Mój ostatni zakup AS to Ramsey (UK 7), z którymi mam kłopot. Na lewej stopie but leży idealnie, natomiast na prawej (ciut większej) już nie - w palcach ciasno. Czy ze swojego doświadczenia sądzicie, że prawy but może się rozejść po rozpoczęciu użytkowania, czy też radzilibyście zwrot/sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatC Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Cześć, Znawca ze mnie żaden, ale moje AS z zakupu forumowego byly minimalnie za ciasne na tęgości. Po rozbiciu u szewca, problem zniknął. Szewc oferował także rozbicie na noskach, jednak u mnie nie było to konieczne. Zastanów się jak bardzo Ci zależy na butach i jak nie chcesz ich oddawać to próbuj rozbijać Miałem już kilka par za małych butów i żadnych nie udało się rozejść bez ingerencji szewca. Nie ma sensu się katować. Pozdrawiam M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 @MatC dzięki za poradę. Zależy bardzo bo cena była zacna, i model też mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuto Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 Jak kopyto 109 ma się do Capital Loake? Kupować taki sam rozmiar czy raczej 0,5 większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 Jest sporo smuklejsze, ale mi oba te kopyta pasują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 Loake noszę 7,5, AS 8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuto Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 15 minut temu, De Lasalle napisał: Jest sporo smuklejsze, ale mi oba te kopyta pasują. W takim samym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 Tak, rozmiar 9. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 Dzień dobry, mam do znawców marki oraz obuwia w ogóle pytanie odnośnie nowego nabytku z Herringshoes, czyli AS Moore. Mam kilka par AS (w tym seconds) i w żadnych nie napotkałem nawet ułamka tego co tutaj. Jak zdjęcia pokazują buty ewidentnie nie są w stanie idealnym. To mógłbym reklamować, lecz prócz zgięć cholewki, pofałdowanej skóry, przebarwień i niedoróbki szycia jedno mnie poważnie martwi. Jest to wygląd skóry na czubkach. W odróżnieniu od reszty butów wygląda ona na - i tu pytanie do znawców - popękaną/przesuszoną/coś jeszcze innego. Dodatkowo na dotyk czuć jej szorstkość tutaj, na odmianę od gładkiej skóry reszty butów. Co o tym sądzicie? Mam podobny problem w starych Grensonach, a tu występuje to w nowym bucie sprzedawanym jako produkt pierwszej kategorii. Co mi radzicie zrobić? Będę zobowiązany za rzut profesjonalnym okiem zanim podejmę decyzję. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 Pisałbym do Herringa, że niestety, ale buty są w II gatunku. Kwalifikują się na to już z powodu wadliwego szycia i śladów żyłek. W codziennym użytkowaniu mało istotny problem.Jakość skóry na noskach to już bardziej poważna sprawa. Nie jestem ekspertem, jednak uważam, że można to maskować woskiem.Pytanie-czy wolisz odesłać, czy rabat i jak wysok pozwoli Ci zapomnieć o wadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 Dziękuję @fan_dobrego_buta. Główne pytanie to jak skóra na czubkach się będzie zachowywać. Obawiam się, że zacznie pękać. Co o tym sądzi @szewc24.pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 Obawiałbym się trochę tych czubków. Taka pajęczynka powstaje głównie w wyniku naprężeń skóry podczas ćwiekowania, czyli po prostu, podczas montażu na kopycie, kiedy jest na niego naciągana. Tak jest w zdecydowanej większości przypadków. Czasami, takie efekty są spowodowane pękaniem powłoki wykończeniowej. Niemniej jednak, jeżeli czujesz pod palcami inną fakturę skóry, szorstkość, to niezbyt dobrze to wróży. W późniejszym użytkowaniu, raczej nic wielkiego nie powinno się dziać, bo skóra jest przyklejona do podnoska i nie pracuje, ale efekt wizualny nie będzie zbyt ciekawy. Możesz co prawda jak radzi @fan_dobrego_buta maskować to woskiem, ale musiałbyś położyć bardzo grubą warstwę. W wielu przypadkach, udaje się takie czubki wyprowadzić, z tym, że wiąże się to już z poważną ingerencją w skórę i raczej w domowych warunkach nie bardzo byś to zrobił. To taka analiza na szybko, na podstawie zdjęć. Trudno coś więcej doradzić, musisz sam zadecydować. Moim zdaniem, jakbyś chciał zostawić, to powinien należeć się duży rabat, bo buty ewidentnie nie w pierwszej jakości. Poza tymi czubkami, pozostałe rzeczy, to rzeczywiście niezbyt poważne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi