Dr Kilroy Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Właściwie to większość wzorów czarno-białych lub czarno-szarych jest poprawna, w tym jodełka. Na ilustracji również moja ulubiona lawendowa kamizelka. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Właściwie to większość wzorów czarno-białych lub czarno-szarych jest poprawna, w tym jodełka. Pozdrawiam, Dr Na tablicy są również gładkie, szare spodnie (o nasyceniu koloru nie dyskutuję). Generalnie przeważają jednak spodnie sztuczkowe, bo są one zarezerwowane właśnie dla żakietów i stresemannów, a Szkoci wybierają specjalną karteczkę, której wzór zamieściłem już w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=580&p=18587&hilit=checkered+trousers#p18587 Wracając do Pana Mariano, to do żakietu założył czarne derby z ażurem (!) oraz spodnie w nieformalną krateczkę "Prince de Galles". Zdjęcie do obejrzenia w większej rozdzielczości pod tym linkiem: http://www.marianorubinacci.net/club/?p=473 Manufaktura Rubinaccich z Neapolu potrafi jednak uszyć klasyczny żakiet. Na zdjęciu poniżej Rafael de Medina Abascal, XIX diuk de Feria i XIX markiz de Villalba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Back in good old England. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Czy to na pewno Anthony Eden? Zanim spojrzałem na podpis byłem pewien że to Neville Chamberlain (oczywiście mam na myśli trzeciego mężczyznę od lewej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Oczywiście Chamberlain. Przynajmniej z wyglądu Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Czy to na pewno Anthony Eden? Zanim spojrzałem na podpis byłem pewien że to Neville Chamberlain (oczywiście mam na myśli trzeciego mężczyznę od lewej). Podpis był błędny (już poprawiłem), a w dodatku Neville Chamberlain jest ubrany w "black lounge", więc poniżej zamieszczam zdjęcie Anthony Edena w czarnym żakiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Czas przedstawić wszystkie osobistości ze zdjęcia w kolejności od lewej do prawej: lord Halifax (zdjęcie we fraku: viewtopic.php?f=1&t=574&p=47953&hilit=Halifax#p47953), Sumner Welles (1892-1961), najmniej znany w tym towarzystwie, podsekretarz stanu Stanów Zjednoczonych w latach 1937-1943 (w drugim i trzecim załączniku dodatkowe zdjęcia tego eleganta), Neville Chamberlain oraz Joseph Patrick "Joe" Kennedy, ambasador Stanów Zjednoczonych w Londynie w okresie 1938-1940. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Ostatnim prezydentem Stanów Zjednoczonych, który założył żakiet był John Fitzgerald Kennedy, zastrzelony 22 listopada 1963 r. w Dallas. Na zdjęciu z 1961 r. JFK w żakiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Polemizowałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2012 Hollande zaprzysięgany w garniturze, a tu tak cicho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 15 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2012 Hollande zaprzysięgany w garniturze, a tu tak cicho? Przecież to socjalista. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 15 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2012 Holland ma za długie spodnie, zwłaszcza w porównaniu z Sarkozym:), rękawy z reszta też.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2012 No właśnie, zawsze zastanawiałem się jak to jest, czy nikt im nie doradza w zakresie wizerunku? Jak można kogoś "w świat" tak wypuścić przecież to prezydent. Z drugiej strony dziwi mnie podejście takiej osoby lub raczej brak zainteresowania tematem, a przecież to jeden z najważniejszych dni w jego życiu. Jeżeli już z jakiś powodów nie chciał, czy nie mógł założyć żakietu to przynajmniej mógł garnitur dobrze dopasować. Wg mnie głowa każdego państwa powinna być nienagannie ubrana, ponieważ reprezentuje przede wszystkim swój naród i kraj, a tym bardziej na zaprzysiężeniu kiedy kamery stacji telewizyjnych z całego świata skierowane są w jego stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipton Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Panowie, pytanie. Czy żakiet mozna zdjąć i bawić w samej koszuli? Gdy pan młody ma żakiet i po prostu nie wytrzyma tańczenia i zacznie się w żakiecie pocić. Chodzi mi o to, że nikogo nie zdiwi zdejmowanie marynarki, ale nie widziałem nigdy spodni sztuczkowych bez "góry". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Po pierwsze - jak zdejmie się żakiet, to jeszcze ma się wtedy na sobie kamizelkę. Po drugie - nie, biorąc pod uwagę dużą formalność stroju. Jeśli Pan Młody życzy sobie mieć ślub w ciepłych miesiącach, to powinien załatwić sobie strój z materiału o gramaturze letniej. Poza tym - po co tańczyć cały czas? - jak jest za gorąco, można trochę się przespacerować na świeżym powietrzu. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Poza tym wesele jest zwykle wieczorem, więc żakiet nie jest już strojem odpowiednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipton Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Po co tańczyć. W moich stronach państwo młodzi prawie nie schodzą z parkietu, przynajmniej na początku, każdy chce zatańczyć z najważniejszymi ludźmi na weselu Ale ze mnie... no jasne, że kamizelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Poza tym wesele jest zwykle wieczorem, więc żakiet nie jest już strojem odpowiednim. No fakt, zupełnie zapomniałem o tym wspomnieć. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Wszystko jest ok.!! (uwaga dotyczy zdjęcia -quizu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Garden party Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Filip i Karol - bardzo ładne garnitury żakietowe, zwłaszcza u Filipa ciekawy, rzadko spotykany w kolorze ciemnoszarym. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 http://fakty.interia.pl/galerie/styl-zy ... 093,12,274 Collar gap! Krawiec odpowie głową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Aj tam, aj tam. Przy okazji tym zdjęciem zwróciłeś mi uwagę na ładny krawat. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 To chyba żakiet jest (bo na pewno nie frak)? http://lublin.gazeta.pl/lublin/56,35640 ... _,,10.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Czy Karol ma na sobie garnitur żakietowy? Tak to wygląda, ale jak bliżej się przypatrzę, to mi się wydaje, że spodnie mają jakąś drobną kratkę... prawda to, czy mi się oczy psują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi