+Immune+ Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Ja mam takie sneakers z jagnięcej skóry. Myślałem nad białymi butami na lato od dawna i doszedłem do wniosku, że te lepiej się sprawdzą, aniżeli loafers w podobnym kolorze. Wydaje mi się, że tego typu buty już niejako weszły do kanonu elegancji i ciężko je będzie z niego wyrzucić. Ja osobiście nie jestem fanem hybrydy butów sportowych i eleganckich, ale od czasu do czasu lubię pochodzić w moich "batonikach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Ja mam takie sneakers z jagnięcej skóry. Myślałem nad białymi butami na lato od dawna i doszedłem do wniosku, że te lepiej się sprawdzą, aniżeli loafers w podobnym kolorze. Wydaje mi się, że tego typu buty już niejako weszły do kanonu elegancji i ciężko je będzie z niego wyrzucić. Ja osobiście nie jestem fanem hybrydy butów sportowych i eleganckich, ale od czasu do czasu lubię pochodzić w moich "batonikach". Mnie sie one podobaja wizualnie... ale szczerze powiedziawszy ciezko jest mi sie przekonac sie do bialych butow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Dzięki. Buty te pochodzą z pracowni szewskiej południowokoreańskiego mistrza z Seulu. Oczywiście są ręcznie szyte, a spód cholewki jest dodatkowo sklejany z cieniutką warstwą kruponu usztywniającą zewnętrzną część podeszwy. Myślę, że kiedyś możemy zorganizować mały zbiorowy zakup, bo warto. Jest to coś czego u nas nie ma a w dodatku za śmieszne pieniądze - od 200zł +. Znajomy studiuje w Seulu i czasami przekazuje moje wytyczne Panu Hitojiro. Ostatnio jak otrzymałem na maila zdjęcia loafersów przez niego wykonanych to aż zdębiałem - cena bodajże około 250 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 zaraz wszyscy zaczniemy szyć buty w seulu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Jak by co, to się na taki zakup piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 to jest nas dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Raczej trzech ... bo ow koreanski szewc robi tez inne buty (nie koniecznie biale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 sądzę, że lada moment będzie już trzydziestu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 You got my sword. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Ja też Hehehe. Czyli mamy kolejną forumową akcję, na wakacje Jeśli o mnie chodzi to uwielbiam białe buty do krótkich spodenek. To taki fajny wakacyjny styl. Swoją drogą, bardzo fajnie, że się tak potrafimy zorganizować i pomóc sobie nawzajem w zakupie. Myślę, że to miesce sporo dzięki temu zyskuje. A poza tym, możemy się też dzięki temu trochę lepiej poznać i więcej porozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Kilka fotek zrobionych w pracowni na dowód, że nie jest to jakaś firma krzak lub to co może nam się kojarzyć z koreańskimi wyrobami. Jakość zdjęć niestety nie jest najlepsza - w dodatku musiałem zmniejszać. http://img41.imageshack.us/img41/826/f11o.jpg http://img849.imageshack.us/img849/393/f12x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Ja też się piszę na buty od mistrza z Seulu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 ja po poproszę takie wiedenki jak na zdjęciu, nawet dwie pary od razu biorę w ciemno!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Warto chyba zaznaczyć, że nikt tu nie prowadzi (teraz) zapisów, Bartek tylko wrzucił jako ciekawostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 ale wspomniał o inicjatywie, a my dajemy mu do zrozumienia, że o chętnych trudno nie będzie swoją drogą buty zmieniły płeć w trakcie produkcji -> z zamkniętej, przyszwa na dwóch ostatnich zdjęciach jest otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Warto chyba zaznaczyć, że nikt tu nie prowadzi (teraz) zapisów, Bartek tylko wrzucił jako ciekawostkę Ale jaką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esperal Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Za podobną cenę ja też wezmę buty z Seulu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Jak to jest mozliwe, ze jemu sie to oplaca??? Jakie ceny sa w Korei??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Jak to jest mozliwe, ze jemu sie to oplaca??? Jakie ceny sa w Korei???Może po prostu niskie podatki są tu wyjaśnieniem. Podtrzymuję swoją chęć nabycia drogą kupna takich butów, może się skrzykniemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Raczej jest to kwestia zaburzenia naszych odczuć w stosunku do tego co kiedyś było standardem - szyte na miarę buty to obecnie hi-end, kiedyś codzienność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Jestem bardzo zaskoczony cenami butów tego pana. za odyssei.com: Przy planowaniu wyjazdów należy pamiętać, że Republika Korei jest dla turysty krajem drogim. Ceny – szczególnie żywności, produktów przemysłowych wyższej klasy i towarów importowanych – są nieporównanie wyższe niż w Polsce i w większości krajów Azji (z wyjątkiem Japonii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Ja je chetnie kupie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Jestem bardzo zaskoczony cenami butów tego pana. za odyssei.com: Przy planowaniu wyjazdów należy pamiętać, że Republika Korei jest dla turysty krajem drogim. Ceny – szczególnie żywności, produktów przemysłowych wyższej klasy i towarów importowanych – są nieporównanie wyższe niż w Polsce i w większości krajów Azji (z wyjątkiem Japonii). Z tego co zacytowales wynikaloby, ze on nie powinien byc taki tani ... aczkolwiek ...jeszcze nalezy sie zastanowic, co autorzy przewodnika maja na mysli ...Moze ich produkty nie sa drogie, tylko te z importu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Ceny w Poludniwej Korei w USD Restaurants [Edit] Avg. Range Meal, Inexpensive Restaurant 6.75 $ Meal for 2, Mid-range Restaurant, Three-course 41.98 $ Combo Meal at McDonalds or Similar 5.31 $ Domestic Beer (0.5 liter draught) 2.00 $ Imported Beer (0.33 liter bottle) 3.03 $ Coke/Pepsi (0.33 liter bottle) 1.17 $ Water (0.33 liter bottle) 0.95 $ Markets [Edit] Avg. Milk (regular), 1 liter 1.63 $ Loaf of Fresh Bread 1.80 $ Eggs (12) 1.96 $ 1.852.00 Fresh Cheese (1kg) 15.10 $ Chicken Breasts (Boneless, Skinless), (1kg) 8.05 $ Water (1.5 liter bottle) 1.07 $ Bottle of Wine (Mid-Range) 13.33 $ Domestic Beer (0.5 liter bottle) 1.60 $ Imported Beer (0.33 liter bottle) 2.95 $ Pack of Cigarettes (Marlboro) 2.95 $ Transportation [Edit] Avg. One-way Ticket (local transport) 0.92 $ Monthly Pass 34.95 $ Taxi (5km within center) 2.61 $ Gasoline (1 liter) 1.67 $ Volkswagen Golf 1.4 90 KW Trendline (Or Equivalent New Car) 23,833.76 $ Utilities (Monthly) [Edit] Avg. Basic (Electricity, Gas, Water, Garbage) 90.58 $ 1 min. of Prepaid Mobile Tariff (no discounts or plans) 0.19 $ Internet (4 Mbps, Flat Rate, Cable/ADSL) 25.86 $ Sports And Leisure [Edit] Avg. Fitness Club, Monthly Fee for 1 Adult 55.16 $ Tennis Court Rent (1 Hour on Weekend) 15.00 $ Cinema, International Release, 1 Seat 6.16 $ Clothing And Shoes [Edit] Avg. 1 Pair of Levis 501 74.43 $ 1 Summer Dress in a Chain Store (Zara, H&M, ...) 29.99 $ 1 Pair of Nike Shoes 57.29 $ 1 Pair of Men Leather Shoes 50.39 $ Rent Per Month [Edit] Avg. Apartment (1 bedroom) in City Centre 549.92 $ Apartment (1 bedroom) Outside of Centre 372.67 $ Apartment (3 bedrooms) in City Centre 1,174.86 $ Apartment (3 bedrooms) Outside of Centre 788.94 $ Buy Apartment Price [Edit] Avg. Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 9,000.69 $ Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 4,823.84 $ Salaries And Financing [Edit] Avg. Median Monthly Disposable Salary (After Tax) 2,233.84 $ Mortgage Interest Rate in Percentanges (%), Yearly 4.90 4.505.00 These data are based on 347 entries in the past 18 months from 51 different contributors. Last update : March, 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi