Vickson Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 Zapłaciłem 249,00 PLN (przeceniony z 650,00 PLN). Krawcowa weźmie 30-40 PLN za rękawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 Zapłaciłem 249,00 PLN (przeceniony z 650,00 PLN). Krawcowa weźmie 30-40 PLN za rękawy. Ja bym poczytał na forum o dopasowaniu, pooglądał fotki w necie i oddał krawcowej. Będziesz miał dobry płaszcz RTW. Ale jeśli Cię nie stać na ew. błedne wydanie 300 zł (w koncu poprawki nie muszą przynieść porządanego efektu) oddaj . Edit: dodana treść w nawiasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 1 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2013 bo jeszcze można zwrócićzwrócić! zdecydowanie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Jeśli ten trencz ma być noszony jako klasyczny na marynarkę to nie będzie zbyt obszerny, gdyż kolega na zdjęciu ma pod nim chyba tylko koszulkę. Natomiast jak na trencz klasyczny jest zdecydowanie zbyt krótki. Jeśli z kolei to ma być trencz modowy ubierany bez marynarki to na długość można przymknąć oko, ale rzeczywiście wówczas należy uznać go za zbyt obszerny. Tak więc: na modowy za szeroki, na klasyczny zbyt krótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 No dobrze Panowie. Ostateczna przymiarka. Tym razem większą uwagę poświęciłem zapięciu i dopasowaniu płaszcza. Pod spodem koszula i marynarka. Krótka decyzja: oddawać, przerabiać, nosić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Wiktorze co najmniej jeden rozmiar za duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 No dobrze Panowie. Ostateczna przymiarka. Tym razem większą uwagę poświęciłem zapięciu i dopasowaniu płaszcza. Pod spodem koszula i marynarka. Krótka decyzja: oddawać, przerabiać, nosić ? Przy okazji wyszło, że rękawy marynarki także są nieco za długie Krój tego kurtko-płaszcza jest zdecydowanie regularny, więc, jak już wspominałem, wymagałby wyszczuplenia sylwetki. Ze zdjęć widać, że sugerowane wcześniej nadanie kształtu za pomocą paska odpada, bo, mimo zapięcia na ostatnią dziurkę, nie leży on ściśle przy ciele. Plusem jest to, że po wyszczupleniu można by go nosić z marynarką lub bez niej. Gdybym był w Twojej sytuacji, raczej bym go oddał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Dziękuję bardzo za pomoc w podjęciu decyzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Dobra decyzja. Ten trencz wygląda wyjątkowo tanio, by nie rzec, że wręcz bazarowo. Przy tej okazji chciałbym się przywitać z użytkownikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Kupione jakiś czas temu, ale nie było okazji zrobić im zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 tez je kupilem na wyprzedazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Coż to za piękne buty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Coż to za piękne buty? Chukka z MD, które kilka dni po zakupie zostały przecenione z 250 na 300 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 5 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2013 Przesyłeczka przyszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 Wreszcie są. Upragnione, wytęsknione, wyczekane, uzbierane, wymarzone tylko one. Moje pierwsze Herringi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 Nowiny z placu boju: zaanonsowana przeze mnie jakieś 2 tygodnie temu kurtka Barbour Sports To-Ki-To dzisiaj została dostarczona. Okazało się jednak, że projekt japoński różni się od angielskiego poglądem na rozmiarówkę, i wielkość XL okazała się wyraźnie za wąska w tzw. klatce. Natychmiast skontaktowałem się ze sklepem Kafka w Aberdeen i uzyskałem odpowiedź, że mają właśnie jeden egzemplarz XXL i chętnie go dla mnie zatrzymają. Tak więc premiera nowej jesionki odwlecze się o jakieś 2 tygodnie, dopóki nie dokonam zamiany. Ale podobno co się odwlecze, to nie uciecze. Parę impresji z tego egzemplarza, który trzymałem w ręku: seria Sports różni się charakterem od dotychczasowych typowych projektów Barboura, kurtka jest (jak to można było zobaczyć na wiadomym filmie) stosunkowo krótka i dopasowana i ma charakter bardziej sportowy niż typowo myśliwski. Przypuszczam, że (gdy już dostanę mój rozmiar) taki fason będzie zapewniał swobodę ruchów, natomiast raczej trudno będzie ukryć pod spodem marynarkę. Ale do brodzenia po bagnach i zwisania za jedną rękę ze skały powinna nadawać się idealnie. Poza tym kurtka jest lekko ocieplana, odczuwalna (choć nienatrętna) jest obecność podszewki również w rękawach. Powinna nadawać się na pogodę od -5 do +17% bez żadnych poświęceń. Poza tym zakresem bycie jak gentleman ze szkockich moczarów będzie już wymagało nieco samozaparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 Taka ciekawostka, znaleziona u Drakes'a. Portfelik na monety. Mała rzecz, a cieszy. Pozdrowienia z wypadu do Londynu (służbowo, ale dziś była chwila, żeby zajrzeć na Savile Row), Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Jako, że zima się przedłuża: Przy okazji, bardzo polecam sklep Country Attire - darmowa przesyłka do Polski i ceny na poziomie 60 % tych Kielmanowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimoyama Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Dzisiejsza dostawa. Herring by Cheaney model Churchill. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 Uploaded with ImageShack.us Znalazłem zdjęcie, obrazujące idealne koszule - piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 Nie to żebym chciał psuć Wam humor, ale mam jednego ginghama od CT i jest to najmniej oddychająca koszula (popelina) jaką miałem na grzbiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 Czy ktoś słyszał o tej marce? https://schaffashoes.pl/polbuty_i_panto ... Assn,30732 Cena jak za zamszowe trzewiki śmiesznie niska (od tej ceny prawdopodobnie dochodzi jeszcze 40 zł rabat), a i same buty całkiem ładne. Ale nie mam pojęcia jak to wygląda jakościowo. Buty zakupiłem przyszły bardzo szybko także sklep na plus. Kolor trudno "złapać" na zdjeciach ale jest to taki ładny ciemno granatowy. Jest logo, ale nie jest duże i jest dyskretne. Jakosciowo nie bardzo mogę coś powiedzieć bo nie posiadam zbyt dużej wiedzy, ale ogółem wrażenia pozytywne, zamsz wydaje się miły w dotyku jeśli mogę tak stwierdzić. Jedynym mankamentem jest nie do końca dobra przyczepność na śliskich powierzchniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 Nie to żebym chciał psuć Wam humor, ale mam jednego ginghama od CT i jest to najmniej oddychająca koszula (popelina) jaką miałem na grzbiecie... Jakie materiały od CT polecasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 Nie wiem czy polecam ale najwiecej moich koszul z ct (4) to 'washed oxford'. Na poczatku kojarzyly mi sie ze scierka ale z czasem je polubilem. Material jest dosc gruby ale przewiewny (gdzie mu do lnu jednak). Koszule te maja kolnierzyki BD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi