Krzysiek_W Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 chętnie bym zobaczył na Twojej nodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Nie wiem co wy wydzicie w krzywdzeniu kobiet i wkładaniu im męskich butów na nogi. One to pasują do Paryża lat '30 a nie ładnie ubranej kobiety. Nie róbcie im i sobie tego! Generalnie jest tak, że jeżeli firma robi dobre męskie obuwie, to damskie jest do niczego, i odwrotnie. Zostawmy Barkera itp. dla mężczyzn a Manolo i Loubotina kobietom. nieprawda, kobiety mają o wiele lepiej - we wszystkim wyglądają dobrze (jeśli jest odpowiednio dobrane) i wszystko im "przejdzie": kozaki, szpilki, loafersy czy trzykolorowe spektatory a facet ma do wyboru czarne albo brązowe, skromne półbuty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
estaf Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 (edytowane) Cześć. Chciałem zapytać, czy orientujecie się może czy buty na stronie -------- są oryginalne? Bo widziałem tam różne popularne firmy, ale nie umiem ocenić oryginalności. Żona chce sobie kupić a też się na tym nie zna. W ogóle jak ocenia się oryginalność w takich sklepach? Zbliżenie na szwy, czy coś podobnego? Edytowane 21 Czerwiec 2016 przez mosze link komercyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 9 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2016 Panie i Panowie, Jakie polecacie (stacjonarnie / internet) źródło damskich butów - chodzi o wygodne czółenka do biura. Interesuje mnie klasyczne wzornictwo i jakość. Rozumiem, że Baty, Kazary, Venezie, Ryłka itp. odpadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2016 Kiedyś @szewc24.pl dobrze się wypowiadał* o marce Maciejka (np. na eobuwie). *mam nadzieję, że mnie pamięć nie zawodzi, bo to było z rok temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 10 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2016 Maciejke zna, ale się nie podobajo :((( Ogólnie to lipa straszna z butami, wszystko jednorazowe szity a ceny jak za "nasze" porządne, szyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 10 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2016 Bardzo podobały mi się od zawsze buty Pinko i mam o nich bardzo dobre zdanie. Nie są to tanie buty, ale jakość wykonania, skór, przemyślanej konstrukcji zasługuje na pochwałę. Mam parę Klientek, które są zakochane w tej marce. Osobiście szczerze polecam. Można je kupić stacjonarnie w Warszawie, ale musiałbyś sprawdzić gdzie, bo nie pamiętam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Na pewno w galerii mokotow jest sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2016 Jest coś takiego jak mapa centrum handlowego. Na stronie GM także można sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c.horst Napisano 25 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 Panie i Panowie, "Winter is coming..." - dlatego w zakresie klasycznych butów polecałem żonie te: http://www.shoepassion.pl/buty-damskie/no-280.html Ale potem ugryzłem się w język bo naszły mnie pewne wątpliwości. Gdyby były na Dainte, czy innej gumie to bralibymy bez zastanowienia. Ale skoro są na skórze to trochę się zastanawiam czy to ma sens... ma ktoś doświadczenia z Rendenbachami zimą? Nie raz zdarzyło mi się poślizgnąć na skórzanej podeszwie a gdy w styczniu wyciągnąłem na pogrzeb oxfordy na skórze to palce prawie mi odmarzły (fakt - nie były to jakieś triple-sole ale nie myślałem, że aż tak zmarznę). Co do poślizgów to żaden się jeszcze nie skończył glebą, ale mam wątpliwość czy młoda matka z dzieckiem na rękach + rendenbach na oblodzonych schodach to świetne połączenie. Tematu zelowania nie ruszajmy bo się rozwinie na parę stron - a po co. Konkretyzując moje pytania: 1. Czy moje obawy termo/poślizgowe są bezpodstawne? 2. Jeśli tak to czy możecie polecić odpowiednik z porównywalną jakością ale na gumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Blues Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Podpinam się pod temat damskich butów na zimę :-) Czy ktoś poleci jakieś ładne buty (lub kogoś kto je robi w okolicy Krakowa) spełniające trzy warunki - "kozaki" damskie - jak najmniej dodające do wzrostu - szersza cholewka (40 cm) Z góry dziękuję za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrateslax Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Szpilki najlepsze ale niestety nie zawsze wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artb Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Zdarzyło mi się pokłocić z żoną o jej zbyt tanie buty (precedens?). Zna ktoś firmy produkujące klasyczne, damskie buty na stylowych, wysokich obcasach, ale nie szpilki (kwestie użytkowe)? Jedynym przykładem, jaki znalazłem do tej pory, to Carminy na 70mm obcasie. https://www.carminashoemaker.com/high-heel-shoes/high-heel-oxfords-red-1514 Najchetniej w kwocie do 1000 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Dnia 7.10.2016 o 13:36, CherryMorello napisał: Panie i Panowie, "Winter is coming..." - dlatego w zakresie klasycznych butów polecałem żonie te: http://www.shoepassion.pl/buty-damskie/no-280.html Ale potem ugryzłem się w język bo naszły mnie pewne wątpliwości. Gdyby były na Dainte, czy innej gumie to bralibymy bez zastanowienia. Ale skoro są na skórze to trochę się zastanawiam czy to ma sens... ma ktoś doświadczenia z Rendenbachami zimą? Nie raz zdarzyło mi się poślizgnąć na skórzanej podeszwie a gdy w styczniu wyciągnąłem na pogrzeb oxfordy na skórze to palce prawie mi odmarzły (fakt - nie były to jakieś triple-sole ale nie myślałem, że aż tak zmarznę). Co do poślizgów to żaden się jeszcze nie skończył glebą, ale mam wątpliwość czy młoda matka z dzieckiem na rękach + rendenbach na oblodzonych schodach to świetne połączenie. Tematu zelowania nie ruszajmy bo się rozwinie na parę stron - a po co. Konkretyzując moje pytania: 1. Czy moje obawy termo/poślizgowe są bezpodstawne? 2. Jeśli tak to czy możecie polecić odpowiednik z porównywalną jakością ale na gumie? 1. Powiem Ci zaraz po przymrozkach, żona testuje aktualnie SP 200 na takiej podeszwie 2. Model SP 270 ma fabrycznie zelówkę i co do jakości nie ma zastrzeżeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 @Siata - dzięki za odpowiedź! Czekam na relacje. Jak się sprawują do tej pory? Moja żona poluje na czarne oficerki, więc 270tki niestety odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 24 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2016 @CherryMorello Żona po kilkunastu wyjściach jest z nich bardzo zadowolona - komfort, prezencja i jakość skóry bez zarzutu. P.S. Widziałem na żywo te oficerki z SP (280) i prezentują się solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Dnia 2016-10-20 o 14:52, artb napisał: Zdarzyło mi się pokłocić z żoną o jej zbyt tanie buty (precedens?). Zna ktoś firmy produkujące klasyczne, damskie buty na stylowych, wysokich obcasach, ale nie szpilki (kwestie użytkowe)? Jedynym przykładem, jaki znalazłem do tej pory, to Carminy na 70mm obcasie. https://www.carminashoemaker.com/high-heel-shoes/high-heel-oxfords-red-1514 Najchetniej w kwocie do 1000 zl Przepraszam że nie pomogę merytorycznie ale w kwestii rozmów małżeńskich - moja małżonka również na sugestię, żeby w końcu kupiła sobie porządne jakościowo buty orzekła, że nie warto, gdyż ona lubi buty często zmieniać i słabe jakościowo może bez wyrzutów sumienia wyrzucać i bez wyrzutów sumienia kupować następne. Tak damska logika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artb Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 On 10/25/2016 at 11:55 AM, artisan said: buty często zmieniać i słabe jakościowo może bez wyrzutów sumienia wyrzucać i bez wyrzutów sumienia kupować następne. Tak damska logika :/ Jest światełko w tunelu:) Po kilku reklamacjach obuwia, zdefasonowaniach, nieudanych renowacjach itp. rozpoczęły się poszukiwania "prawdziwych" butów Learning the hard way... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 30 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 Też myślę nad SP 280 ( http://www.shoepassion.pl/buty-damskie/no-280.html ), ale może ktoś widział podobne oficerki w ciemnym brązie i na Dainite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 4 minuty temu, R50 napisał: Też myślę nad SP 280 ( http://www.shoepassion.pl/buty-damskie/no-280.html ), ale może ktoś widział podobne oficerki w ciemnym brązie i na Dainite? Co prawda nie Dainite, ale w ciemnym brązie i na gumowej podeszwie: http://www.scarosso.com/en/women/shoes/riding-boots/clotilde-marrone-dark-brown-calf-CLOTILDERIDIBROCALF.html http://www.scarosso.com/en/women/shoes/riding-boots/corinna-marrone-dark-brown-calf-CORINNARIDIBROCALF.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 30 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 Dzięki, kolor idealny, choć wolałbym jednak pełną gumę. A przepraszam, że zapytam, ale to jest GYW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 Chyba Blake. Acha, jakbyś decydował się na kupno to buty Scarosso zarówno męskie jak i kobiece wypadają tak pół rozmiaru/rozmiar większe niż "normalna" europejska rozmiarówka. Ale to chyba typowe dla włoskich firm (np. Doucal's też tak ma). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 Zamówiliśmy w końcu SP280 - żona jest pod wielkim wrażeniem i oświadczyła, że jak buty to tylko @SHOEPASSION.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kavainka Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi