proceleusmatyk Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Drogie Panie, jakie buty Wam się podobają? Czym się kierujecie w wyborze? Gdzie kupujecie? http://www.crockettandjones.com/collections/uk/ladies A może któraś z Was obstalowała parę na miarę? Np. u pani Agi Prus (jest również zarejestrowana na forum): http://www.agaprus.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Co to jest, Proc? Bo ja wolę kobiety w szpileczkach, ładnie poruszające się. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 O c'mon Mosze, kobiety też potrzebują czasem przejść parę metrów. A "deck shoes" (marinki) od Agi Prus to jedne z ładniejszych damskich butów jakie widziałem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andershep Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 płaskie a wygodne, w odpowiedniej aranżacji są jak najbardziej mile widziane 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Pander-Liszka Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Ten model czarno biały bardzo udany jak patrzy się tylko na niego. Niestety kobieta musi mieć super zgrabne i długie nogi aby w nich dobrze wyglądać bo optycznie je skracają. nie dla wszystkich ten model niestety 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Pander-Liszka Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Christian Dior 'Versailles' shoes designed by Roger Vivier|| 1956... Piękne 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Jeżeli chodzi o współpracę tych dwóch Panów to najbardziej lubię model z tego samego okresu (1952-1958), ale paryskich targów mody z 1954. Ładne buty projektował też we współpracy ze Schiaparelli. Poniżej projekt dla Diora: Natomiast i tak, najładniejsze kobiece buty vintage to czarna antylopa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Podpatrzone dziś w pracowni Sebastiana Żukowskiego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smamaj Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Witam, moja druga połowa od jakiegoś czasu poszukuje dla siebie butów a'la chelsea boot. Posiada pare tod's ale nie jest w pelni z nich zadowolona. I teraz pytanie jakie sa odpowiedniki w kobiecym swiecie brytyjskich/wloskich firm specjalizujacych sie w butach al'a herring, church's (wiem maja kobiece buty ale jak kot naplakal ) , john lobb. Ferragamo miewa ciekawe modele. I nie chodzi o szpilki od blahnika tylko buty typu oxford, chelsea itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwertasdf Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Oprócz Church's: Carmina, Meermin, Sanders, Tricker's, Bally, Yanko, Grenson i pewnie jeszcze trochę tego typu firm ma ofertę dla kobiet. No i jest jeszcze Aga Prus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skar Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 C&J robi przecież właśnie dużo Chelsea boots Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smamaj Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 no Aga to wiem tylko ze na Age trzeba troche poczekac a but potrzebny na do tygodnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Sebastian Żukowski ma przynajmniej jedną parę damskich na stanie (zdj. powyżej). Nie znam rozmiaru i nie wiem, czy ma jakieś inne kobiece modele, ale warto spytać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zw1920 Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Witam, moja druga połowa od jakiegoś czasu poszukuje dla siebie butów a'la chelsea boot. Posiada pare tod's ale nie jest w pelni z nich zadowolona. I teraz pytanie jakie sa odpowiedniki w kobiecym swiecie brytyjskich/wloskich firm specjalizujacych sie w butach al'a herring, church's (wiem maja kobiece buty ale jak kot naplakal ) , john lobb. Ferragamo miewa ciekawe modele. I nie chodzi o szpilki od blahnika tylko buty typu oxford, chelsea itp. Carmina, szanowny kolego, Carmina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smamaj Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 niedostepne damskie via internet póki co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Manolo w oczekiwaniu na wiosnę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ravic Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Chyba nie podobają mi się te buty.. Na pewno bardzo trudno byłoby dobrać do nich jakikolwiek strój i wyglądać dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szewc24 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 "Tego typu sandałki wprost idealnie komponują się z czarnymi, klasycznymi cygaretkami, białą jedwabną koszulą i ramoneską. Oczywiście tak delikatne sandałki można nie tylko zestawiać z eleganckimi rzeczami, ale także ze zwiewnymi sukienkami, które w sezonie ss2014 zdobią motywy kwiatowe (duże rozmyte wzory często na ciemnym tle). Możliwości są w sumie nieograniczone, ważne żeby przy tak mocnym kolorze sandałków nie do ...... zbyt przerysowaną górą." - powiedziała moja Dziewczyna, a ja się z Nią zgadzam 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyz Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Hiszpański sklep internetowy otwarty w 2014 r. Kobiece buty, póki co, niedostępne - oferta jednak będzie, chyba, interesująca. http://www.crownhillshoes.com/categoria/botas/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parmigiano Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Propozycja z Mediolanu http://www.cbmadeinitaly.com/pages/winter.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 ja konsekwentnie wypatruję wiosny ... SAM EDELMAN na 10 cm obcasie, użur na skórze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojvv Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 www.moliera2.com sklep internetowy. Kobiece buty i różne fatałaszki. Między innymi Salvatore Ferragamo, Christian Louboutin i Ralph Lauren. Obecnie niektóre modele są przecenione o ok. 50%. Pozdr, wojvv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Czy istnieją damskie odpowiedniki czarnych oksfordów, czyli buty które pasują do (prawie) każdego stroju wieczorowego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted February 16, 2014 Report Share Posted February 16, 2014 Czarne lub czerwone szpilki imho. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.K Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Christian Dior 'Versailles' shoes designed by Roger Vivier|| 1956... Piękne image.jpg Mega! @Ravic w pełni się z Tobą zgadzam. W dodatku but ten jest tak "zbudowany", że każda kobieca stopa będzie w nim wyglądać źle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts