Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wnioski i przemyślenia są takie, że nie po to kupuję ładną torbę z na prawdę fajnej skórki, żeby się potem wkurzać na ścierające i obtłukujące się okucia, więc torba wraca do dystrybutora, a ja poluję na równie fajną z okuciami stalowymi.  
One prawdopodobnie nie są wcale stalowe, tylko wykonane z tego samego czegoś, co Twoje i tylko chromowane i na zdjęciach przypominają stal.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 godzin temu, Dariusz36 napisał:

Jeśli torba skórzana za 300 zł wytrzymałaby 3 lata (zakładając że tyle trwa gwarancja) i w trakcie tych 3 lat byłbym z niej zadowolony, to skusiłbym się na kolejną sztukę. Po prostu za tę cenę nie spodziewałbym się niczego więcej.

W Stanach jest takie powiedzenie ,że kiedy Twój adwokat przyjdzie do sądu z nową aktówką, to lepiej przyznać się do winy .Podobnie jest w innych zawodach gdzie liczy się zaufanie klienta.Kiedy przynosisz na spotkanie ważne dokumenty w nowej taniej teczce, która wygląda jak tornister piątoklasisty to klient ma wątpliwości czy jesteś kompetentnym, pewnym siebie profesjonalistą?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mayor napisał:

W Stanach jest takie powiedzenie ,że kiedy Twój adwokat przyjdzie do sądu z nową aktówką, to lepiej przyznać się do winy .

Przepraszam za dygresję, ale naprawdę dobre :D

Opublikowano
2 godziny temu, Dar napisał:

Przepraszam za dygresję, ale naprawdę dobre :D

Nie ma nic śmiesznego 95% spraw sądowych w USA kończy się "plea bargains" ludzie przyznają się do winy niezależnie od tego czy są rzeczywistymi sprawcami i idą do więzienia, gdyż niewielu może zapłacić adwokatowi $700 za godzinę, a obrońca z urzędu ma nawet do 200 spraw kryminalnych w ciągu jednego dnia   

Opublikowano
6 minut temu, mayor napisał:

Nie ma nic śmiesznego 95% spraw sądowych w USA kończy się "plea bargains" ludzie przyznają się do winy niezależnie od tego czy są rzeczywistymi sprawcami i idą do więzienia, gdyż niewielu może zapłacić adwokatowi $700 za godzinę, a obrońca z urzędu ma nawet do 200 spraw kryminalnych w ciągu jednego dnia   

Przecież tam jest mocna konkurencja. Rynek nie zweryfikował stawek? W Niemczech po uwolnieniu zawodu, adwokaci zaczęli dorabiać na taksówkach. W Polsce również (w większości przypadków) eldorado się skończyło.

Opublikowano
W dniu 27.07.2019 o 00:25, adamW napisał:

https://getgarda.com/

Nie wiem czy to nowy gracz na naszym podwórku ale wizualnie wygląda to nieźle.

Powiedziałbym raczej, że średnio 

Niby z daleka to wygląda ok, te skóry też niebrzydko, ale z bliska wychodzą niedopatrzenia, uproszczenia i niechlujne wykończenia, np. brak kedry (tej sztywnej "obwódki") w torbach (szczególnie w codziennej rzuca się to w oczy), zbyt wąskie zamki w stosunku do rozmiaru torby czy bardzo dziwne rozwiązanie z zamkiem wjeżdżającym na bok torby w tym modelu:
https://getgarda.com/kategoria/torby/weekender-black

Niekoniecznie warte swojej ceny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zależy od tego jak trudne do zapamiętania-skomplikowane inicjały ktoś posiada.Ja mam proste dwuliterowe i pomimo wczesnego Alzheimera jeszcze pamiętam-podobnie jak DOB, adres i telefon kontaktowy do syna mam w ID . Jeżeli już miałbym zamiar "ozdobić" jakieś rzeczy monogramem to raczej nie byly by to moje inicjały tylko : numery PIN do kart, rożne hasła/passwords ewentualnie numery typu SSN/ITIN  to wszystko czego nie pamiętam, a o co często pytają.W czasach kiedy zaczynałem prace w nowojorskiej "fashion industry" około 95% koszul i niemal 100% garniturów klienci zamawiali z monogramami.Dzisiaj takie zamówienia to jest około 2% w porywach do 5%.Ludzie wstydzą się nosić rzeczy z monogramami,gdyż obecnie takie zachowanie jest uważane jest za małomiasteczkowe prostactwo.Czasem w garniturze lub koszuli ślubnej klienci zamawiają monogramy z datą wydarzenia co dla mnie ma sens , gdyż w razie jak ktoś nie ma pewności kiedy jest rocznica, zawsze może iść do szafy i się upewnić. 

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 30.08.2019 o 23:54, Dar napisał:

Padło jednak na Enrile. Zaproponowano zamieszczenie inicjałów. Jako przykład, przesłał zdjęcie. Czy warto w to wchodzić?

Dar jak zakupisz to się pochwal zdjęciami, też się przymierzam do tej torby.  Mam trochę wątpliwości co sposobu zamykania, i czy ono będzie użytkowe"

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, spiryt napisał:

Dar jak zakupisz to się pochwal zdjęciami, też się przymierzam do tej torby.  Mam trochę wątpliwości co sposobu zamykania, i czy ono będzie użytkowe"

Coś w tym jest. W zasadzie jest to jedyna rzecz, która budzi i moje wątpliwości. Mam nadzieję, że nie będzie to szczególnie uciążliwe. Dodam, że ekipa Enrile była na urlopie. Dopiero teraz ruszają z zamówieniami.

Opublikowano
16 minut temu, Dar napisał:

Coś w tym jest. W zasadzie jest to jedyna rzecz, która budzi i moje wątpliwości. Mam nadzieję, że nie będzie to szczególnie uciążliwe. Dodam, że ekipa Enrile była na urlopie. Dopiero teraz ruszają z zamówieniami.

to ewentualnie "przyjdę na gotowe"

Opublikowano

Czy warto zainteresować się torbą codzienną 15" od Milera?

Aktualnie w preorderze oraz dodając rabat forumowy -10%, wychodzi cena ~500zł. W podobnej kwocie można kupić torbę od Soliera.

Zastosowanie to codzienne wyjście do pracy (praca biurowa), bez laptopa za to z jedzeniem, notatkami, teczkami (artykuły biurowe).

Jeżeli mógłbym dopłacić to czy zgodnie z sentencją "Dołóż do Yanko" można tutaj mówić "Dołóż do Sartolane" (nie nowa torba, tylko z programu odkupu toreb)?

Opublikowano

Z tego co kiedyś czytałem tu na forum Miler swoje torby szyje właśnie w Solierze. Czy tak jest nie mam pojęcia. Można poszukać na forum. Co do samych toreb od Milera to mam jedna brązowa od chyba 2 lat  i jestem bardzo zadowolony. Na skórze 0 pęknięć i uszkodzeń a używam 6 razy w tygodniu. W obniżonej cenie za cirka 500 zł wydaje mi się ze się opłaca.