Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Płaszcze Próchnika są całkiem atrakcyjne jak za tę cenę, na pewno lepiej kupić u nich wełne + kaszmir niż w Bytomiu za tę samą kwotę wełnę + poliamid.

Jedyną ich wadą jest to, że są dość krótkie, ale dla niektórych to będzie pewnie zaleta.

Opublikowano

Zgadza się - nie stałem w kolejce po wzrost, więc płaszcz jest na długość akceptowalną. Oczywiście mógłby być ciut dłuższy, bo takie lubię - ale nie narzekam. 

Kolor jest ciemniejszy niż na stronie sklepu i bardziej głęboki. Te zdjęcia Próchnika w ogóle są mizerne w moim odbiorze - robione od dołu. 

To czego nie widać, a mnie skłoniło do zakupu to ładny detal guzików (nie widać tego na zdjęciach). Są one stylizowane na Krzyż Walecznych.

Uwaga: Próchnik oszczędza na guzikach zapasowych i w przypadku zagubienia będzie problem. Ja zwróciłem się o dodatkowy komplet przy zakupie w Arkadii, ale niestety jak powróciłem się upomnieć punkt został zlikwidowany :( Będę apelował :)

EDIT: interwencja do Próchnika w sprawie guzików, spowodowała odzew w ciągu 10 minut - z przeprosinami za niedotrzymanie umowy przez personel CH Arkadia i przekierowanie sprawy do Złotych Tarasów - zobaczymy, czy faktycznie otrzymam zapas :)

Opublikowano

Mam jeden płaszcz Próchnika i faktycznie jakość jest naprawdę ok,  mam porównanie z Bytomiem i Próchnik jest staranniej wykonany. Tylko że w Próchniku ceny regularne powalają, ja kupuję tam tylko gdy jest konkretna obnizka.  

Opublikowano

Byłem dzisiaj w Prochnik. Niestety model Orlicz to muszę poszukać co najwyżej w outlecie. W sklepie firmowym znalazłem coś bardzo podobnego w kolorze szarym. 

Skład 50% wełna, 40%bawełna i 10% poliamid. Cena 700 przeceniona z rzekomo 1400. Skład zdaję się bardzo fatalny a sam płaszcz całkiem ładny i dobrze leżał, guziki metalowe stylizowane na Krzyż Walecznych. 

Opublikowano

Na zalando można znaleźć ciekawe monki Cheaney Harvard w dość ciekawej cenie, nie rewelacyjnej, ale ciekawej. http://www.zalando.pl/cheaney-harvard-polbuty-wsuwane-bezowy-c7812a00s-b11.html?size=41

Dość niefortunne moim zdaniem - szczególnie kolor, ale przy okazji wyskoczyły mi te... http://www.zalando.pl/green-george-polbuty-wsuwane-brazowy-gg412c002-o11.html

Firma niestety do sprawdzenia przed zakupem.

Opublikowano

Bardzo ciekawą promocję zrobił Próchnik. Nie dość, że mają przeceny na płaszcze i kurtki, to jeszcze jak się do nich dobierze marynarkę, to cena zarówno kurtki jak i marynarki jeszcze idzie o połowę w dół. Dzięki temu kupiłem budrysówkę w cenie 500 (wyjściowo 1999, co było przegięciem) i marynarkę za 300. Nie wszystkie są objęte przeceną, na pewno większość płaszczy. Obowiązuje od dzisiaj. Budrysówka dość dopasowana, na szczupłych facetów.

Opublikowano

Budrysówka z Próchnika za 1999!? Mowa o polskich złotych?

O polskich, tez byłem w szoku. Widać to na stronie internetowej. Z resztą sama sprzedawczyni zgodziła się, że cena była z kosmosu. Sporo cen wyjściowych mają z innej galaktyki.
Opublikowano

Szczerze mówiąc to jest przerażające, ale do Próchnika zaglądałem kiedyś częściej i te ceny tam rzeczywiście bywały na takim poziomie, a przeceny zdarzały się nieczęsto. Jeśli już, to najchętniej na koszule, gdzie można było kupić 3 za +- 200 zł.

Garnitury sobie od nich odpuściłem w momencie, kiedy szlag mnie trafił po tym, jak mój brat rok po mnie kupił taki sam rozkompletowany garnitur lniany jak mój za cenę 150 zł marynarka i 99 zł spodnie, podczas gdy ja zapłaciłem coś w granicach 800 zł.

Opublikowano

Dobry wieczór.

Czy obecna "zimowa promocja do -70%" w Bytomiu to już ostateczna wyprzedaż zimowego asortymentu czy będą jeszcze przeceny na pełną kolekcję?

Jeżeli będą to kiedy? I jak ktoś posiada taką wiedzę prosił bym również o podanie daty wyprzedaży dla Vistuli.

Dziękuję z góry i pozdrawiam. 

Opublikowano

Szczerze mówiąc to jest przerażające, ale do Próchnika zaglądałem kiedyś częściej i te ceny tam rzeczywiście bywały na takim poziomie, a przeceny zdarzały się nieczęsto. Jeśli już, to najchętniej na koszule, gdzie można było kupić 3 za +- 200 zł.

Garnitury sobie od nich odpuściłem w momencie, kiedy szlag mnie trafił po tym, jak mój brat rok po mnie kupił taki sam rozkompletowany garnitur lniany jak mój za cenę 150 zł marynarka i 99 zł spodnie, podczas gdy ja zapłaciłem coś w granicach 800 zł.

To ja kupiłem te rozkompletowane  spodnie za 50 zł, marynarkę odpuściłem gdyż nie spodobała się mojej lubej. Taka gradacja cen wyjściowych i końcowych faktycznie  może zniechęcić do firmy. Ja jednak lubię od czasu do czasu zaglądać  do sklepów stacjonarnych Próchnika gdyż  właśnie w taki sposób udało mi się nabyć kilka dobrych jakościowo rzeczy :)

Opublikowano

Ja zapłaciłem 800zł za samą marynarkę. Trudno, przyjemność z noszenia nie była przez to mniejsza.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panowie, zamówiłem na massimo dutti i zapłaciłem, ale status od paru dni się nie zmienił, dodatkowo nikt na emaile od nich nie odpowiada. Czy jest to norma u nich czy dobijać się do skutku? Macie doświadczenia z wyprzedaży ze sklepu internetowego?