mrj Napisano 2 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2018 W dniu 30.04.2018 o 17:24, Awopiotr napisał: Przymierzyłem kilka tych kurtek Baracuta i wydaje mi się, że to jest linia młodzieżowa. Stąd te obcisłe ściągacze w pasie, ale na bardziej muskularnych sylwetkach kurtki leżą bardzo dobrze! Barakuta G9 to kurtka, która nie zmienia się od 1972 roku. Klasyczny styl preppy. I chociaż Liga Bluszczowa raczej kojarzy się ze studentami, to G9 doskonale sprawdzą się w stylizacjach osób bardziej zaawansowanych wiekowo. Z klasyką się nie dyskutuje. Albo się je lubi, albo omija. W historii kina amerykańskiego Barakuty nosili "wielcy" jak choćby Steve McQueen. Ten, to raczej ani mięśniak, ani student. Kurtkę można nosić równie dobrze z t-shirtem jak i koszulą button down. Mnie taki styl odpowiada, a leciwy już jestem. 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 2 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2018 Współczesne G9 są bardziej wyslimowane niż wersje z czasów Ligi Bluszczowej. Nie jestem muskularny, paker to dla mnie raczej przyrząd wykorzystywany w iniekcjach, a mam wrażenie, że to są dobrze dopasowane kurtki. Być może wersje Oryginal to te starsze, bardziej obszerne modele. W sumie kurtka leży na mnie dobrze i noszę ją z zadowoleniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TDab Napisano 2 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2018 Bardzo duży wysyp loake lifestyle w Blue City, (poprawione; wola park też, ale nie aż tyle), całkiem ładne. Znalazłem też za 399 1880, ale dla mnie za małe 10,5 Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 2 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2018 Odwiedziłem dziś TK w Hadze. Byłem ciekaw czy są różnice w asortymencie. Wyszło na to że nie. W sumie wyszedłem z lnianą koszulą, która wreszcie ma pasujący kołnierzyk (popularny rozmiar M ma dla mnie zawsze za duży kołnierzyk). Ceny podobne do cen w PL. Generalnie jestem trochę rozczarowany. Wychodzi na to, że ta sieć faktycznie nie różnicuje dostaw w zależności od kraju. Rozsyła koszmarki i perełki bez rozdziału na starą i nową Europę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 2 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2018 Ja z kolei byłem w Londynie i jest przepaść między tym co tam, a co w Polsce, na korzyść Wielkiej Brytanii oczywiście. Wybór ładnych butów kilkakrotnie większy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 2 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2018 Ja dziś z kolei byłem w Manchesterze i odniosłem wrażenie że takie samo dziadostwo jak w Krakowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Potwierdzam sporo tych Loake. Naliczyłem 7 modeli. Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Dziś na Marszałkowskiej wysyp marynarek. Często bywam w TK, ale takich obfitości jeszcze nie widziałem. Sporo w większych rozmiarach (54 - 56 - 58 - 60), a co miłe - wiele egzemplarzy z naturalnych materiałów (len, wełna, bawełna). Ceny - tych kilku, które oglądałem - 249 zł. Sporo klientów. Uwaga: dojazd jest aktualnie utrudniony, bo psują Rondo Dmowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrj Napisano 4 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2018 Ogólnie jakoś tak się poprawiło. Dzisiaj kupiłem koszulę Brooks Brothers Supima cotton za 99,99 zł., co uznaję za sukces. W marynarkach Profuomo można znaleźć te z kolekcji Sky blue (włoskie materiały). Zapewne sięgnęli do nowych magazynów outletowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 5 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2018 W BC poza Loake są jeszcze takie Barkery. Rozmiary obu widziałem 9-9,5. Cena 399,99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 5 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2018 W dniu 29.04.2018 o 21:33, Krzysiek_W napisał: Dzisiaj zajechałem do czeladzi planując znalezienie kurtek Baracuda g9, zachęcony postem @popescu i jakże mogłoby być inaczej żebym z wieszaka nie zdjął ich 6 modeli/wzorów w moim rozmiarze biała/kremowa?, kratka brązowa, fioletowa i jeszcze kilka innych. Niestety, wg mnie ten wzór był modny dawno temu a teraz rozmiar np. rękawa bardziej pasuje do kogoś kto ma bardzo wypchany biceps. W rozmiarze S wyglądałem jakbym miał łapy Papaja, mimo że na długość i w ramionach był ok, do tego ściągacze jakoś dziwnie się układały. Zniechęcony odwiesiłem wszystkie. Jedno co zauważyłem, te opisane Baracuda Oryginal jakoś lepiej na mnie leżały, niż te bez Original Żebym jednak nie wyszedł z pustymi rękoma, przygarnąłem fajne, granatowe jeansy Lagerfeld (na otarcie łez ) Dzięki za info, ja z figury jestem klasyczny wide. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 6 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 W Jankach ze dwa rozmiary Baracud beżowych bez ocieplenia, jedna z ociepleniem, jedna beżowa wełniana i jedna niebieska krata. Bardzo wysokie osoby raczej nie mają co próbować niezależnie od rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 6 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 Faktycznie w tkmaxx jakiś wysyp, w bdg ph batory loake 1880 - czarne sztyblety 7uk chyba za 299, monki cannon uk 6 za 399, brązowe sztyblety bodajże 44 albo 45, można coś upolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 6 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 Wczoraj zajrzałem do dwóch TK w Wiedniu i mogę skwitować ich ofertę dwoma słowami - TOTALNA BIEDA. Poza kilkoma parami czarnych oficjalnych Loake i Barkerów w nie najlepszej kondycji nie znalazłem kompletnie nic, na czym można by zawiesić oko. Dla odmiany dzisiaj w warszawskim Wola Parku w numerze UK 10 można sobie wybrać: Loake Aldwych Loake Bressler Loake Plymouth wszystkie w brązie. Do kupienia w numerze 9 UK były również monki Cannon w brązowej skórze licowej oraz split toe derby Ealing sand suede, ale już ich nie ma Dodatkowo polecam dwurzędowe granatowe blezery Van Gils 100% virgin wool w śmiesznej cenie 200 PLN. W porównaniu z Austrią nasze TK Maxxy wypadają więc więcej niż dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 6 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 BDG zielone arkady sporo loake, trochę IT, 6.5uk, 7uk, 8uk itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Maj 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 Gdyby ktoś te z pierwszego zdjęcia sprzedawał na naszym bazarku, moderacja zaraz by pogoniła za handel używkami... no, ale taki urok corrected grain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 6 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 Niestety tu masz rację, pierwszy raz mam okazję zobaczyć na żywo buty tej marki, w zasadzie oczekiwałem więcej nawet od inii 1880. Wg. mnie nie ma porównania np. do Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 6 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 8 minut temu, KIERMAN napisał: Niestety tu masz rację, pierwszy raz mam okazję zobaczyć na żywo buty tej marki, w zasadzie oczekiwałem więcej nawet od inii 1880, za monki cannon nie dałbym więcej niż 600-700 zł. Wg. mnie nie ma porównania np. do Yanko. 1880 to jak najbardziej poziom Yanko ... warto zobaczyć pełnowartościowe w salonie a nie „wymemłane” w TK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 6 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 nie podzielam tej opinii, poza tym skąd wiesz, że oglądałem wymemłane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 7 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2018 W Krakowie w Bonarce, jedna para Loake Canon za 399, czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 7 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2018 Bo jeszcze nie widziałem w TK ani na zdjęciach tutaj, butów zadbanych na poziomie tego co jest salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 7 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2018 Nie przykładam wagi do 2 czy 3 rysek na cholewce, które znikną wśród kolejnych przy pierwszym wyjściu poza obręb dywanu. Nie licząc pierwszych z góry pozostałe to dla mnie pełnowartościowe buty. Monki były OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 7 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2018 Jak ktoś szuka dobrych okularów przeciwsłonecznych, to są też aviatory Ferragamo, soczewki z hartowanego szkła polaryzacyjne (399zł, Bonarka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 7 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2018 W Łodzi w Pasażu kilka par Loake w rozmiarach 40-41.5 czarne i brązowe gładkie oksfordy i jakieś brogsy oraz zamszowe penny 42.5, może ktoś skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabboni Napisano 8 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2018 Tikej w Bydgoszczy, Batory, udało się ustrzelić Loake Temple, rozmiar 7, loafersy, w cenie 399 zł, 'zagubione' wśród rozmiaru 44 Nie jestem pewien czy wszystkie, ale większość z Loake w tym sklepie oznaczona była jako seconds, również model Temple, choć na pierwszy rzut oka nie jestem w stanie znaleźć żadnej wady, może za mało jeszcze widziałem 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi