Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, NieMy napisał:

Sneakersy Loro Piana z niewiarygodnie miękkiej skóry, w cenie 550zł. Tikej na Marszałkowskiej. Rozmiary 42 i 41.

20210215_120301.jpg

Świetny model! Szkoda, że nie w katowickim Tikeju...

Opublikowano

Raport z Matarni w Gdańsku.
Zostały 3 pary w rozmiarze 42, 1 para w rozmiarze 40.5 i jedna para 44. 42.5 mam u siebie i myśle czy zostawiać :)
cdbbe1f8f4812766643c957eee846dbb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Czeladź:

dwie pary 42 zostały: floris van bommel, goodyear welted; 249zl; perfekcyjnie dopasowane do mojej stopy. Nie wiem czy to jakiś super dobry deal ale wydaje się że tak, na skórach się nie znam, inne tej marki noszą się bardzo dobrze.

2AE57336-569B-4191-A2E7-AEA5E77DDE64.thumb.jpeg.ba43fc755052abf3264e66a2960bde7c.jpeg

Opublikowano

Jakieś 25 lat temu przeczytałem w polskim Playboyu historię marki van Bommel. Szczególną uwagę zwróciłem na slogan reklamowy: "In a couple of years, you may have to replace the shoelaces". Obiecałem sobie wtedy, że kiedyś będę miał "buty na całe życie" tej marki. Ostatecznie nigdy nie miałem i już nie zamierzam?

Opublikowano
W dniu 19.02.2021 o 19:28, Nawrot napisał:

Raport z Matarni w Gdańsku.
Zostały 3 pary w rozmiarze 42, 1 para w rozmiarze 40.5 i jedna para 44. 42.5 mam u siebie i myśle czy zostawiać :)
cdbbe1f8f4812766643c957eee846dbb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

@Nawrotnajładniejsze są te czarne ?

Opublikowano
Teraz, kormox napisał:

@Nawrotnajładniejsze są te czarne ?

To nie czarne, to ciemny brąz Hannoverów od Sargenta. I tak - zgadzam się :D 
BTW swoje burgundowe 42.5 będę jednak zwracał dzisiaj do sklepu.

Opublikowano
10 godzin temu, Nawrot napisał:

... swoje burgundowe 42.5 będę jednak zwracał dzisiaj do sklepu...

To jest dobra decyzja? Skóra cholewki przyjemna, ale całość urody nieszczególnej!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Temat trochę przycichł a ja polecam się rozejrzeć gdyż kilka dni temu trafiłem na bardzo fajna marynarkę Hackett skład 55 % jedwab 45% len, cena 300 zł. Wprawdzie nie była mi potrzebna ale  cóż było robić ?

Opublikowano

Nie wiem jak marynarki, ale chino Hacketta to dramat (przynajmniej te z TK Maxx). Kolor mocno schodzi (dwa prania), spodnie miejscowo "różowieją", a w miejscach, gdzie pojawiają się plamy od potu (np. pod kolanami) powstaje efekt "moro" (plamy o różnym nasyceniu koloru bazowego spodni?). Czegoś podobnego nigdy nie doświadczyłem, nawet w tanich spodniach z HM, także w sumie warto było ? W końcu każde doświadczenie nas wzbogaca. W przeciwieństwie do portfela, z którego nigdy już nie wysupłam żadnych pieniędzy na rzeczy z Hacketta ?

Opublikowano
W dniu 3.07.2021 o 15:24, metius napisał:

W przeciwieństwie do portfela, z którego nigdy już nie wysupłam żadnych pieniędzy na rzeczy z Hacketta

Noszę ubrania Hacketta od kilku lat i zawsze byłem zadowolony. Mam kilka polówek, ze trzy koszule, kurtkę i sweter. Kupowane z różnych źródeł (Ebay, Yoox, TK-Maxx). Świetna relacja jakości do ceny. Krój polówek w wersji slim leży mi idealnie.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
11 godzin temu, NieMy napisał:

Noszę ubrania Hacketta od kilku lat i zawsze byłem zadowolony. Mam kilka polówek, ze trzy koszule, kurtkę i sweter. Kupowane z różnych źródeł (Ebay, Yoox, TK-Maxx). Świetna relacja jakości do ceny. Krój polówek w wersji slim leży mi idealnie.

Ja się sparzyłem i pomimo dobrej opinii Forumowiczów (m.in. Twojej), do Hacketta nie wrócę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na weekend zamierzam wpaść na urlop do Krakowa i mam pytanko, czy warto odwiedzić Tk Maxx w Krakowie i jak tak to który. Do tej pory im większe miasto tym mniejszy wybór z moich doświadczeń.

Opublikowano
W dniu 4.07.2021 o 21:53, NieMy napisał:

Jak te bawełenki od Hacketta - dobrze się użytkują? ;) Rozważam zakup jednej z dzianinowych marynarek z TK, z tym, że to sama bawełna (choć wydaje się być mocno jakościowa) i mam lekkie obawy, co do żywotności. ;) 

Opublikowano
6 godzin temu, MH_fan napisał:

Jak te bawełenki od Hacketta - dobrze się użytkują? ;) Rozważam zakup jednej z dzianinowych marynarek z TK, z tym, że to sama bawełna (choć wydaje się być mocno jakościowa) i mam lekkie obawy, co do żywotności. ;) 

Nie wiem bo marynarki nie mam. Mam jedną z bawełny 100% od L.B.M. i jest to bardziej opcja do pubu na piwo niż do Teatru Narodowego na balet.

Za ile taka marynara?

Opublikowano
18 godzin temu, NieMy napisał:

Nie wiem bo marynarki nie mam. Mam jedną z bawełny 100% od L.B.M. i jest to bardziej opcja do pubu na piwo niż do Teatru Narodowego na balet.

Za ile taka marynara?

Z zamysłem stricte casualowym byłaby też kupowana. ;) Cena w granicach 4 stówek.