Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, popescu napisał:

We Wrocławiu Magnolia marynarki z tkaniny Loro Piana po 2 stowy. Rozmiary 50-54. Na polpodszewce, miekka konstrukcja. Nazwy producenta niestety nie zapamietalem.

Żeby tylko jeszcze 48 jakieś były... ?Marynarki wyjątkowo udane jak na TK - za 199zł to można hurtem brać, jeżeli komuś rozmiar przypasuje.

Opublikowano

To Carl Gross najprawdopodobniej. Na tym forum dosc srednio oceniana marka - z tego co patrzylem. Niemniej jednak za te 199 pln skusilem sie na Marszalkowskiej na te dwurzedowke. Loro Piana wlasnie: welna, jedwab i len. Za te cene fajna okazja. 

D2F9899C-4CF9-44B1-920F-49E7CD3E5EA6.jpeg

Opublikowano

Carl Gross do topowych producentów nie należy, ale marynarki i płaszcze uszyte z materiałów LP warto mieć w swojej szafie. W ostatniej dostawie Carla Grossa znalazły się navy trench-coat. Trzy płaszcze, trzy rodzaje materiału: 100% bawełna, 70/30 poliester/bawełna i właśnie Loro Piana, "rain system". Trochę "magiczna" tkanina - wełna, poliamid, jedwab, elastan - po której woda spływa jak po woskowanej. Wszystkie w tej samej cenie - 249,99 zł. Nie często można taki znaleźć.

Opublikowano

Carl Gross to jest mniej więcej poziom Vistuli - to, co widziałem w tikejach albo w ich outlecie to raczej odpowiednik niższych linii Vistuli. Zaletą jest to, że szyją z ciekawych materiałów i można wyłapać różne ciekawostki, perełki albo koszmarki :) 

Opublikowano
6 hours ago, MH_fan said:

O ile dobrze kojarzę, ten dwurzędowiec GC to właśnie black line. We Wrocławiu w Renomie plątały się 2 sztuki jeszcze chwilę temu. ;)

Byłem godzinę po tobie i dwurzedowcow już nie było :(. Za to parę prochowcow wisiało z tego Black line, jeden na loro piana na pewno. Tkanina 100% poliamid więc nie wiem jakie to ma znaczenie jak nie mówimy o membranach ale może się po prostu nie znam :P. Poza tym ładne kurtki skórzane schott nyc z kożuszkiem o takie

IMG_20190220_190742.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, popescu napisał:

Byłem godzinę po tobie i dwurzedowcow już nie było :(.

Bo to było trochę wcześniej, niż godzinę po mnie. :D Jakieś 2, może 3 tygodnie temu. Widziałem jednego gościa, który mierzył jedną z nich i musiał być forumowiczem, bo za dobrze ubrany, żeby nie był. ;)

Opublikowano
8 godzin temu, popescu napisał:

Tkanina 100% poliamid więc nie wiem jakie to ma znaczenie jak nie mówimy o membranach ale może się po prostu nie znam :P

Chyba tak jest ;) Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Prochowiec ma trochę inne "zadania" niż płaszcz.

Opublikowano
17 godzin temu, popescu napisał:

Byłem godzinę po tobie i dwurzedowcow już nie było :(. Za to parę prochowcow wisiało z tego Black line, jeden na loro piana na pewno. Tkanina 100% poliamid więc nie wiem jakie to ma znaczenie jak nie mówimy o membranach ale może się po prostu nie znam :P. Poza tym ładne kurtki skórzane schott nyc z kożuszkiem o takie

W jakiej cenie i jakie rozmiary? Piękna kurtka!!!!

Opublikowano
11 minutes ago, grzechu26 said:

W jakiej cenie i jakie rozmiary? Piękna kurtka!!!!

S i m, cena 650, mka trochę mała w klatce, na takie 48 raczej niz więcej. Ale wyglądała super, jakby trochę większa była to bym wziął :)

Opublikowano
W dniu 20.02.2019 o 15:55, marekrjankowski napisał:

Carl Gross do topowych producentów nie należy, ale marynarki i płaszcze uszyte z materiałów LP warto mieć w swojej szafie. W ostatniej dostawie Carla Grossa znalazły się navy trench-coat. Trzy płaszcze, trzy rodzaje materiału: 100% bawełna, 70/30 poliester/bawełna i właśnie Loro Piana, "rain system". Trochę "magiczna" tkanina - wełna, poliamid, jedwab, elastan - po której woda spływa jak po woskowanej. Wszystkie w tej samej cenie - 249,99 zł. Nie często można taki znaleźć.

Te marynarki na Loro Piana to nie Carl Gross tylko Tom Rusborg.

Sam w sobotę przyjąłem zieloną za 199 PLN (Marszałkowska).

Opublikowano
Te marynarki na Loro Piana to nie Carl Gross tylko Tom Rusborg.
Sam w sobotę przyjąłem zieloną za 199 PLN (Marszałkowska).

Pewnie były i te, i te.
Mierzyłem dziś 2 marynarki Tom Rusborg, ciemnogranatową r. 52 i jaśniejszy granat r. 50. Zwykle noszę rozmiar 50 ale w tym przypadku jasnogranatowa marynarka miała z 10 cm zapasu w talii i rękawy za długie o jakieś 5 cm, a ten model w rozmiarze 52 rękawy miał okej, barki leżały jak w tej w rozmiarze 50 a w talii miałem 20 cm zapasu jak nic. Może trafiłem na jakieś dziwne egzemplarze.
Materiał za to bardzo fajny w dotyku, marynarki prawie bez wypełnień w ramionach i bez podszewki.