Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 30.04.2018 o 17:24, Awopiotr napisał:

Przymierzyłem kilka tych kurtek Baracuta i wydaje mi się, że to jest linia młodzieżowa. Stąd te obcisłe ściągacze w pasie, ale na bardziej muskularnych sylwetkach kurtki leżą bardzo dobrze!

Barakuta G9 to kurtka, która nie zmienia się od 1972 roku. Klasyczny styl preppy. I chociaż Liga Bluszczowa raczej kojarzy się ze studentami, to G9 doskonale sprawdzą się w stylizacjach osób bardziej zaawansowanych wiekowo. Z klasyką się nie dyskutuje. Albo się je lubi, albo omija. W historii kina amerykańskiego Barakuty nosili "wielcy" jak choćby Steve McQueen. Ten, to raczej ani mięśniak, ani student. Kurtkę można nosić równie dobrze z t-shirtem jak i koszulą button down. Mnie taki styl odpowiada, a leciwy już jestem. ? 

Opublikowano

Współczesne G9 są bardziej wyslimowane niż wersje z czasów Ligi Bluszczowej. Nie jestem muskularny, paker to dla mnie raczej przyrząd wykorzystywany w iniekcjach, a mam wrażenie, że to są dobrze dopasowane kurtki. Być może wersje Oryginal to te starsze, bardziej obszerne modele. W sumie kurtka leży na mnie dobrze i noszę ją z zadowoleniem.

20180502_090047.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Bardzo duży wysyp loake lifestyle w Blue City, (poprawione; wola park też, ale nie aż tyle), całkiem ładne. Znalazłem też za 399 1880, ale dla mnie za małe 10,544f146a4e1f2eeb9ba01388bff4e3284.jpg2bef4e3b45e75048264f8128f1228172.jpgd92403ff26172c1f24e0abd1ad496ddc.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• Like 2
Opublikowano

Odwiedziłem dziś TK w Hadze. Byłem ciekaw czy są różnice w asortymencie. Wyszło na to że nie. W sumie wyszedłem z lnianą koszulą, która wreszcie ma pasujący kołnierzyk (popularny rozmiar M ma dla mnie zawsze za duży kołnierzyk). Ceny podobne do cen w PL. Generalnie jestem trochę rozczarowany. Wychodzi na to, że ta sieć faktycznie nie różnicuje dostaw w zależności od kraju. Rozsyła koszmarki i perełki bez rozdziału na starą i nową Europę.

Opublikowano

Dziś na Marszałkowskiej wysyp marynarek. Często bywam w TK, ale takich obfitości jeszcze nie widziałem. Sporo w większych rozmiarach (54 - 56 - 58 - 60), a co miłe - wiele egzemplarzy z naturalnych materiałów (len, wełna, bawełna). Ceny - tych kilku, które oglądałem - 249 zł. Sporo klientów.

Uwaga: dojazd jest aktualnie utrudniony, bo psują Rondo Dmowskiego.

Opublikowano

Ogólnie jakoś tak się poprawiło. Dzisiaj kupiłem koszulę Brooks Brothers Supima cotton za 99,99 zł., co uznaję za sukces. W marynarkach Profuomo można znaleźć te z kolekcji Sky blue (włoskie materiały). Zapewne sięgnęli do nowych magazynów outletowych. 

Opublikowano
W dniu 29.04.2018 o 21:33, Krzysiek_W napisał:

Dzisiaj zajechałem do czeladzi planując znalezienie kurtek Baracuda g9, zachęcony postem @popescu i jakże mogłoby być inaczej żebym z wieszaka nie zdjął ich 6 modeli/wzorów w moim rozmiarze :) biała/kremowa?, kratka brązowa, fioletowa i jeszcze kilka innych. Niestety, wg mnie ten wzór był modny dawno temu a teraz rozmiar np. rękawa bardziej pasuje do kogoś kto ma bardzo wypchany biceps. W rozmiarze S wyglądałem jakbym miał łapy Papaja, mimo że na długość i w ramionach był ok, do tego ściągacze jakoś dziwnie się układały. Zniechęcony odwiesiłem wszystkie. Jedno co zauważyłem, te opisane Baracuda Oryginal jakoś lepiej na mnie leżały, niż te bez Original :)

Żebym jednak nie wyszedł z pustymi rękoma, przygarnąłem fajne, granatowe jeansy Lagerfeld (na otarcie łez ;))

Dzięki za info, ja z figury jestem klasyczny wide. 

Opublikowano

W Jankach ze dwa rozmiary Baracud beżowych bez ocieplenia, jedna z ociepleniem, jedna beżowa wełniana i jedna niebieska krata. Bardzo wysokie osoby raczej nie mają co próbować niezależnie od rozmiaru. 

Opublikowano

Faktycznie w tkmaxx jakiś wysyp, w bdg ph batory   loake 1880 - czarne sztyblety 7uk chyba za 299, monki cannon uk 6 za 399, brązowe sztyblety bodajże 44 albo 45, można coś upolować. 

Opublikowano

Wczoraj zajrzałem do dwóch TK w Wiedniu i mogę skwitować ich ofertę dwoma słowami - TOTALNA BIEDA. Poza kilkoma parami czarnych oficjalnych Loake i Barkerów w nie najlepszej kondycji nie znalazłem kompletnie nic, na czym można by zawiesić oko.

Dla odmiany dzisiaj w warszawskim Wola Parku w numerze UK 10 można sobie wybrać:

Loake Aldwych

Loake Bressler

Loake Plymouth

wszystkie w brązie.

Do kupienia w numerze 9 UK były również monki Cannon w brązowej skórze licowej oraz split toe derby Ealing sand suede, ale już ich nie ma :) 

Dodatkowo polecam dwurzędowe granatowe blezery Van Gils 100% virgin wool w śmiesznej cenie 200 PLN.

W porównaniu z Austrią nasze TK Maxxy wypadają więc więcej niż dobrze :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Gdyby ktoś te z pierwszego zdjęcia sprzedawał na naszym bazarku, moderacja zaraz by pogoniła za handel używkami... no, ale taki urok corrected grain.

Opublikowano
8 minut temu, KIERMAN napisał:

Niestety tu masz rację, pierwszy raz mam okazję zobaczyć na żywo buty tej marki, w zasadzie oczekiwałem więcej nawet od inii 1880, za monki cannon nie dałbym więcej niż 600-700 zł. Wg. mnie nie ma porównania np. do Yanko. 

1880 to jak najbardziej poziom Yanko ... warto zobaczyć pełnowartościowe w salonie a nie „wymemłane” w TK ;) 

Opublikowano

Nie przykładam wagi do 2 czy 3 rysek na cholewce, które znikną wśród kolejnych przy pierwszym wyjściu poza obręb dywanu. ;-)

Nie licząc pierwszych z góry pozostałe to dla mnie pełnowartościowe buty. Monki były OK. 

Opublikowano

Tikej w Bydgoszczy, Batory, udało się ustrzelić Loake Temple, rozmiar 7, loafersy, w cenie 399 zł, 'zagubione' wśród rozmiaru 44 :-)

Nie jestem pewien czy wszystkie, ale większość z Loake w tym sklepie oznaczona była jako seconds, również model Temple, choć na pierwszy rzut oka nie jestem w stanie znaleźć żadnej wady, może za mało jeszcze widziałem ;-)

IMG_20180508_165612 (2).jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 4