Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj trafiłem zupełnym przypadkiem do Tkmaxx Blue City i nabyłem drogą kupna garnitur Rene Lezard w kolorze grafitowym (100% wełna, rozmiar 46) za ...85 zł oraz koszulę w pięknym różu seidensticker (bawełna 100%, rozmiar 38) za ...23 zł :) 

Opublikowano

Renoma Wrocław - ogromny wysyp casualowych marynarek Hilfigera. Ceny 399-549 zł. Bawełna oraz wełna. Bardzo dużo w rozmiarze 48, który z moich wcześniejszych obserwacji w zasadzie nie trafia do TK. Moją uwagę szczególnie zwróciła niezwykle gruba, mięsista i solidna granatowa bawełna. Większość bez podszewki.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
7 godzin temu, MH_fan napisał:

Renoma Wrocław - ogromny wysyp casualowych marynarek Hilfigera. Ceny 399-549 zł. Bawełna oraz wełna. Bardzo dużo w rozmiarze 48, który z moich wcześniejszych obserwacji w zasadzie nie trafia do TK. Moją uwagę szczególnie zwróciła niezwykle gruba, mięsista i solidna granatowa bawełna. Większość bez podszewki.

A byłem w niedzielę to bida jak za komuny w monopolowym... a szukałem jakieś ładnej marynarki w roz. 46 i butów 42. 

Opublikowano

Wczoraj na Marszałkowskiej były bardzo fajne casualowe krawaty Savile Row Co, m.in w rowery, fleur de lis - jakby żywcem "wykradzione" z Republic of Ties. Nie miałem czasu stać w kolejce, to myślałem, że dziś zgarnę, a tu wszystkie zniknęły - ciekawe kto się pochwali w CMDS :-) Poza tym nic specjalnie ciekawego, no może na swetrach pojedyncze Cruciani w rozmiarach M/L.

Opublikowano
Dnia 30.10.2016 o 20:00, bratdominik napisał:

TK w Warszawie na Marszałkowskiej - Carlos Santos chukka 41,5 za 799 zł, chyba były też w rozmiarze wyżej (leżały na półce oznaczonej 42, już nie sprawdzałem dokłądnej numeracji samych butów).

Buty Carlos Santos nadal do kupienia na Marszałkowskiej. Widziałem koniakowe chukka 41.5 i oxfordy 44.

Wczoraj znalazłem też piękny granatowy płaszcz Bugatti 100% kaszmiru w rozmiarze 26 za 279zł. Aż żal było mi go zostawiać w sklepie, ale niestety był o wiele za szeroki.

Opublikowano

Co do krawatów, to zauważyłem, że takie ładnie pakowane (Savile Row m. in. jak kolega wyżej pisał) pojawiają się jedynie przed świętami, w trakcie roku są sporadycznie pojedycze sztuki. A szkoda, bo te rozwieszone w dziale business nie są tak fajne, a poza tym, bardzo często są mocno sfatygowane.

Opublikowano

Te John White były też niedawno na Marszałkowskiej, wyglądają dobrze, ale ktoś kiedyś pisał na forum, że są poważne problemy z jakością.

A dziś na Marszałkowskiej wysyp Sebago Docksides Jobson (jeden z droższych modeli Sebago, cena regularna 139 funtów, taki dress-boat-shoe), zwłaszcza w rozm. 42 duży wybór (skóra czarna/brązowa, brązowy/niebieski zamsz), cena 169 zł, przy przymiarce wydają się super wygodne.

Nietypowym zjawiskiem jest też wysyp poszetek (na ściance z krawatami) - wczoraj upolowałem ładną jedwabną Hemley w paisley za 29,99, dziś było trochę mniej ciekawych włoskich wełnianych (dość małe i obszyte maszynowo, za to tanie).

Opublikowano
Dnia 29.11.2016 o 12:37, Pionier napisał:

Gdyby któremuś z Kolegów rzuciły się w oczy w którymś TK, Sebago Jobson w rozmiarze 43 w skórzanym brązie to serdeczna prośba o informację. ;-)

Możliwe, że na Marszałkowskiej są - wczoraj widziałem z 4 różne pary (brąz i czerń), ale ta podeszwa mnie odrzuciła i nie sprawdzałem rozmiarów.

Opublikowano
7 godzin temu, JD! napisał:

Możliwe, że na Marszałkowskiej są - wczoraj widziałem z 4 różne pary (brąz i czerń), ale ta podeszwa mnie odrzuciła i nie sprawdzałem rozmiarów.

niestety tylko 44 i 40 ;) 

Opublikowano

Wczoraj w TK Maxx na Marszałkowskiej upatrzyłem (co ciekawe, nie przy krawatach w dziale biznes, ale bardziej na tej całej gadżeciarni) dwie fajne, kolorowe poszetki - jedna jedwabna, druga "materiałowa" (urwana metka). Marka mi nie znana, ale za 16,99 zł! Niestety, okazało się, że obie upaćkane w jakimś klejącym syropie w stopniu praktycznie skazującym je na śmietnik. Warto szukać w innych albo czekać na nowe tutaj.

Opublikowano
9 godzin temu, Piotrek00 napisał:

Wczoraj w TK Maxx na Marszałkowskiej upatrzyłem (co ciekawe, nie przy krawatach w dziale biznes, ale bardziej na tej całej gadżeciarni) dwie fajne, kolorowe poszetki - jedna jedwabna, druga "materiałowa" (urwana metka). Marka mi nie znana, ale za 16,99 zł!

Ano właśnie, z tymi poszetkami to ostatnio trafiają się znakomite okazje, o czym już zresztą pisałem. Dzisiaj na Marszałkowskiej taką jedną jedyną upolowałem, właśnie za zupełnie śmieszną kwotę 16,99 zł. Drukowana wełna z jedwabiem, rolowane brzegi, made in Italy - generalnie z takich, które w sklepach chodzą po 100+ zł.

tkposz.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Dziś zajrzałem na chwilę na Marszałkowską i znowu wysyp (dosłownie) poszetek - trochę na krawatach i cały stosik na portfelach. Wszystkie po 16,99, chociaż - co ciekawe - bardzo różne jakościowo: od właśnie bardzo ładnych drukowanych i rolowanych po zwykłe kawałki żakardu obszyte maszynowo. Upolowałem jedną 100% jedwab i jedną 100% len, dla Was też coś zostało, nawet z tych lepszych :-)

Z Atlas Design są też na części upominkowej muchy, w tym wiązane, również po 16,99 zł.