Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie butów w tikeju nie ma, czasami trafiają się wysypy boat shoes i driving mocs, ew. ich hybryd itp. Wg mnie pełna losowość.

Nie wiem skąd ta opinia.

Fajne buty w TK bywają tylko trzeba odwiedzać regularnie. Ja osobiście widziałem wielokrotnie: Loake, Florsheim, Sebago, Sperry, Timberland i sporo innnych klasycznych butów np. mało znanych włoskich marek.

Opublikowano

Sebago, Sperry czy Timberland ciężko zakwalifikować do głównego nurtu eleganckiego obuwia, a pewnie takie miał na myśli mosze. Florsheim to hmmm... pomińmy, najtańsze Loaki to też nie są specjalne okazje. Byłem wielokrotnie w tkmaxxach i podzielam opinię mosze w tym temacie.

Opublikowano

Łódzki TK. Sporo ciekawych rzeczy.

Alt Wien z czarnego cordovanu, rozmiar 7,5 (zdjęcie na 7 stronie wątku).

Prime Shoes ze zdjęcia poniżej, 8.

Ponadto outdoorowe rzeczy Filson (kurtki, spodnie - polecam szukać rzeczy wyprodukowanych w USA i Kanadzie), marynarki RL Polo (m.in. zielona seersucker, 38R), koszule Van Laack, Eton, krawaty Brooks Brothers.

post-251-0-60175000-1397246483_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W TK trzeba uważać ponieważ często są skarpetki wykonane prawie w całości lub np 70% z poliestru czy innego sztucznego materiału, przynajmniej podczas mich ostatnich dwóch wizyt (WWA Centrum i M1) było pełno takich, w dodatku na niektórych, skłąd jest perfidnie przykryty tą nalepką TK MAXX i można się naciąć....

Opublikowano

W Tk na Marszałkowskiej widziałem dzisiaj kilka par brązowych zamszowych Loake, rozmiary 42-43 nawet ładne, do tego trochę brązowych derby Prime Shoes. Poza tym jakaś partia towaru od Pierre Cardin wyraźne przyszła, bo było kilkanaście krawatów, kamizelki i marynarki. Z krawatów kogoś może zainteresują knity z "normalnym" zakończeniem, dla mnie zbyt kolorowe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla posiadaczy sporej stopy w Łodzi bardzo fajne boat shoes Allen Edmonds w rozmiarze 46, cena 400 zł; uwaga, but dość ciężki i solidny jak na boat shoe. Poza tym fajne lniane marynarki Baldessarini za 600 zł i kilka knitów Profuomo (czarny, szary w poprzeczne paski, jeszcze jakieś dwa bodaj). Beżowa polówka Aquascutum w rozmiarze L za 200 zł (białą M-kę już wziąłem 8-) ).

Opublikowano

W Gdyńskim ładna marynarka z lnu bez konstrukcji, wełna ormezzano, szara w kratę księcia walii - rozm.50 i cena 200-300zł.

Poza tym marynarka DAKS beżowa w pepitkę i kratę za 369zł rozm 54. Marynarka W.Hunt rozm 54 lniana błękitna w białe paski (299zł?).

Jest jeszcze ciekawa biała marynarka z kory w szary prążek, rozmiar bodajże 52-54. Cena 215zł.

Skarpety - Happy Socks po 12zł rozm ~40. Dużo skarpet od Hardy Amies, W. Hunt i kilku innych znanych marek.

Mokasyny tassel loafers burgundowe z bookbindera Bass Weejuns, oprócz tego driving mocs i boat shoes, sporo. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Raport z Łodzi: portfele Timberland z dobrej skóry z bilonówką (80 zł); sporo koszul Brooks Brothers (zapewne non-slim fit); ciemne garnitury Ted Baker Endurance (half-canvassed, o ile dobrze wymacałem); sportowy garnitur Benvenuto - 100% len, podszewka 100% wiskoza, kolor taupe, cena 499, rozmiar 48 (według mnie jakieś 49,5:-)). Niech ktoś weźmie ten garnitur i pochwali się w CMDNS, bo z żalem odłożyłem...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy posiadający spore stopy proszeni są o pilne udanie się do TKMaxx w Łodzi celem nabycia drogą kupna loafersów Allen Edmonds w cenie ok. 170 zł (sto siedemdziesiąt złotych). Brązowa skóra licowa, skórzana podeszwa, dwie pary, rozmiary chyba 10,5 i 11,5 (US jak rozumiem), na dziale wyprzedaży butów.

Nie ma za co :)

• 2 tygodnie później...