Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Święta się zbliżają :) Prezenty trzeba kupić, a znalezienie pod choinką niezrolowanej poszetki w stosunku do jej dotychczasowego braku, stanowi iście milowy krok we właściwym kierunku. Kolory są dość uniwersalne i wydają się sensowne jako zestaw startowy (w tej cenie rzecz jasna). 

Opublikowano (edytowane)

Podejrzewam, że każdy kto się tu pojawia wolałby dostać poszetkę z rulonikiem etc. Nie wszyscy jednak są i będą na tym etapie. Przypomnę tylko, że to nie dla mnie :)

Pojadę, zobaczę, wyrobię sobie zdanie. Mam 5 min od TKMaxxa w Domach Centrum, więc nie ma co dramatyzować.

EDIT - byłem, zobaczyłem i nie kupiłem. Wybór już był żaden, a to co pozostało faktycznie mało interesujące.

Edytowane przez Hargin
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

TK Max Gdańsk Matarnia

Piękna kurtka kremowa kurtka Husky Corneliani - na ok 170-180wzrostu i szczupła osobę!! na mnie za mała - 400zł

niech ktoś ja przytuli bo jest genialna

Crewneck Ballantyne 100% kaszmiru 50/52 (brąz niebieski) - 190-270zł

kilka niezłych marynarek  Corneliani 48-52 - 400-700zł

bosmanki/płaszcze Ballantyne - 500-900zł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W TK Maxxie Wrocław Renoma widziałem dzisiaj marynarki z kory (seersucker) Ralpha Laurena Polo!: niebieską 38R (niestety o rozmiar za mała :(, i dwie zielone 38 i 44. 530 zł

Widział może ktoś niebieską w rozmiarze 40 w innych TK-ejach? Byłbym wdzięczny, bo bardzo mi zależy na zdobyciu takiej!

Opublikowano

W TK Maxxie Wrocław Renoma widziałem dzisiaj marynarki z kory (seersucker) Ralpha Laurena Polo!: niebieską 38R (niestety o rozmiar za mała :(, i dwie zielone 38 i 44. 530 zł

Widział może ktoś niebieską w rozmiarze 40 w innych TK-ejach? Byłbym wdzięczny, bo bardzo mi zależy na zdobyciu takiej!

W Czeladzkim były te same marynarki, ale nie sprawdzałem rozmiarów - więc jazda na chybił trafił :)

Opublikowano

Podziwiam Was że potraficie tam coś znaleźć. Mnie ta ilość ciuchów przeraża:) jak w ciucholandzie. Miałam dwa podejścia i szybko uciekłam. Może jakiś system przeglądania jest potrzebny ? :)

Faktycznie trzeba sporo samozaparcia żeby się przez to przebić, a i tak zwykle wychodzę zupełnie nie z tym czego pierwotnie szukałem ;) Najlepiej traktować to jak swego rodzaju łowy - a nuż coś wpadnie :P

Opublikowano

Faktycznie trzeba sporo samozaparcia żeby się przez to przebić, a i tak zwykle wychodzę zupełnie nie z tym czego pierwotnie szukałem ;) Najlepiej traktować to jak swego rodzaju łowy - a nuż coś wpadnie :P

Hhaha. Dokładnie słowa Łowy używam po określeniu mojej żony na moje wyprawy do Tk :)

Z mojej strony pomagają takie rzeczy jak:

- lista rzeczy które "potrzebuję" i ograniczony budżet - jak mi się coś spodoba to odrazu przypominam sobie, że na wszystko nie starczy i odechciewa mi się stracić możliwość zakupu czegoś ważniejszego z listy

- znajomość marek (wtedy na niektóre nie zwracam uwagi głównie z powodu jakości) i moje własne słabości (np mając słabość do jakiegoś koloru, gdy wiem, że zwracam na niego zawsze uwagę, to wtedy przestaję specjalnie żeby nie skończyć w jednokolorowej szafie.

Opublikowano

Lista zakupowa, to jest chyba to brakujące ogniwo :) ja niesty nie lubię chodzić po sklepach z ciuchami ot tak sobie. Mam swoje dwie firmy które lubię i na tym się kończy. Ale nawet jak tam wpadam na wyprzedaż to zazwyczaj wychodzę z czymś z nowej kolekcji. Nie lubię "grzebać " w tych stosach ubrań . Mam wrażenie że wyciągają wtedy wszystkie starocie z magazynów

Opublikowano

Lista zakupowa, to jest chyba to brakujące ogniwo :) ja niesty nie lubię chodzić po sklepach z ciuchami ot tak sobie. Mam swoje dwie firmy które lubię i na tym się kończy. Ale nawet jak tam wpadam na wyprzedaż to zazwyczaj wychodzę z czymś z nowej kolekcji. Nie lubię "grzebać " w tych stosach ubrań . Mam wrażenie że wyciągają wtedy wszystkie starocie z magazynów

Też mama/miewam takie uczucie. Dlatego najczęściej szybko przebiegam wzrokiem po rzeczach - może wpadnie mi taka perełka jak marynarka, którą widziałem. Przeglądam dokładniej tylko jeżeli mam coś na liście i tylko z odpowiedniej sekcji. Szukam swetra? Przeglądam dokładnie swetry. Działy które zawsze przeglądam to kapelusze i krawaty, bo to 5 min roboty.

Żona się smiała, że powinienem założyć bloga w którym będę opisywał takie polowania dla innych skoro mi się z rozmiarem nie trafiło.

A do marynarek ponawiam i podbijam pytanie. Jakby ktoś z szanownych forumowiczów widział w rozmiarze 40R Ralpha Laurena marynarkę seersucker to proszę o info na komórkę! 517 206 888 :) - Tak bardzo mi zależy! :D

Opublikowano

Faktycznie ostatnio pojawiają sie pojedyncze sztuki RL. W sobotę upolowałem szelki RL z serii Rugby - zielono/bordowe na guziki - miejsce TKMaxx Marki (Park Handlowy Targówek). Być może mają je innych sklepach w Wawie.

Opublikowano

Faktycznie ostatnio pojawiają sie pojedyncze sztuki RL. W sobotę upolowałem szelki RL z serii Rugby - zielono/bordowe na guziki - miejsce TKMaxx Marki (Park Handlowy Targówek). Być może mają je innych sklepach w Wawie.

Ile liczyli za nie?:)