bulyt50 Napisano 25 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2017 Ładna marynarka za fajną cenę,niech się dobrze nosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Wspominałem już w wątku TKMaxxowym. Niby po prostu kamizelka, no ale Brunello Cucinelli to się chyba na "nietuznikowość" kwalifikuje. Swoją drogą, jest to naprawdę zaskakujący i dialektycznie sprzeczny wyrób. Z jednej strony mamy bowiem absurdalną cenę wyjściową (rzędu 800 euro, ja dałem 399 zł), z drugiej materiał to bawełna, a całość jest wykonana maszynowo, ale... z trzeciej strony to: Świetny krój i mimo wszystko świetny materiał (rodzaj gabarydyny), podszewka cupro: Znakomite metalowe guziki (wyglądają, jakby były z litego metalu, nie jakaś blaszka), przyszyte maszyną (widać po prostopadłej nitce), za to od strony wewnętrznej podszyte na guziczkach z... szarej masy perłowej, hmmm Tylna regulacja na guzikach co wyjątkowo mi się podoba, wygląda dużo bardziej stylowo niż klamry: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 9 godzin temu, dziko napisał: Znakomite metalowe guziki Jak powiedział do mnie kilkanaście lat temu sprzedawca przy kasie, gdy podczas wyprzedaży likwidacyjnej w outlecie Vistuli kupowałem bawełniany garnitur zapomnianej już linii Artisti Italiani z 85% rabatem: "Same guziki więcej warte niż pan zapłacił"... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 @dzikoKamizelka granatowa?Jak byłem wczoraj po pracy to ostała się tylko brązowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dziko Napisano 3 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 @lubo69 - coś jest na rzeczy, bo wśród bieda-dandysów popularny jest motyw polowania w secondhandach na blazery-"dawców guzików" A ja tymczasem idę za ciosem...Yoox ma beznadziejne zdjęcia i niektóre przedmioty zakamuflowane w wynikach wyszukiwania, ludzie tymczasem kupują oczami i nie czytają opisów, zdarzyć więc się może naprawdę nietuzinkowy przedmiot, którym jakoś tak nikt się nie zainteresuje i ostatecznie można go nabyć za symboliczną ceną na wyprzedaży. Tak oto wszedłem w posiadanie poniższych three eyelet derby ze skóry słonia (rozm. 43) - Fratellia Borgioli, szycie Blake z zamkniętym kanałem + szpilkowany obcas. Cena po obniżkach... 71 (słownie: siedemdziesiąt jeden) euro 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Nietuzinkowe cygaro nr.2. Z pierwszego jestem bardzo zadowolony wiec, tym razem wersja do pisania codziennego. Drewno, ebonit, złota stalówka... aż sie chce trzymać w dłoni. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Jakie to drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 1 minutę temu, waski napisał: Jakie to drewno? To samo z którego wykonane jest pióro forumowe. Spodobało mi się, choć nie wiem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 7 minut temu, waski napisał: Jakie to drewno? Wg opisu pióra forumowego to jest to African blackwood (grenadill) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Godzinę temu, FONos napisał: Wg opisu pióra forumowego to jest to African blackwood (grenadill) Drzewo, z którego robi sie klarnety i oboje. Mnie to przekonuje http://globaltrees.org/threatened-trees/trees/mpingo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waski Napisano 12 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Kolejne dzieło, które wyszło z pracowni mistrza @eye_lip , kajman o "aksamitnym" wykończeniu. Skóra, którą ma się ochotę głaskać nieprzerwanie. Coś niebywałego. Pasek klejony, delikatnie wypełniony w przy teleskopowej części. I na koniec profesjonalne zdjęcie grupowe autorstwa Filipa. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Od dłuższego czasu szukałem fajnego paska plecionego. Udało mi się upolować w internecie. Po otwarciu przesyłki z USA okazało się, że to nie tylko dobra skóra i solid brass, ale również handmade Pana Larrego Knappa http://taosleather.com/collection.php?id=10 specjalisty od plecionych pasków:) Tylko nie wiem, jak go zmniejszyć... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 40 cali ma cały pasek, czy jest zaprojektowany na talię 40 cali? Nosiłbym. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Niestety, zaprojektowany na talię 40. A pleciona część nie przechodzi przez klamrę. Będę musiał uśmiechnąć się do naszych forumowych specjalistów od skóry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 ... tak jak uśmiechają się do Ciebie forumowi koledzy z odpowiednią paskowi talią? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Odpruwasz . Skracasz . Zszywasz . 15 minut roboty . Uśmiechasz się sam do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 @secondhand_man a jak polecasz przeciąć plecionkę... aby się nie rozsypała ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Uśmiechasz się sam do siebie Przez łzy, dmuchając na bolące palce;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Plecionka się tak łatwo nie rozleci sama, ale faktycznie, lepiej to dać komuś wprawionemu w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 7 minut temu, Hargin napisał: @secondhand_man a jak polecasz przeciąć plecionkę... aby się nie rozsypała ? Przeszyć , skleić taśmą , dopiero wtedy ciąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Chyba mi wyobraźni nie starcza... @Wuj nie przysłałeś PW z ofertą odsprzedaży, to choć zaspokój ciekawość i DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 @secondhand_man: uwierz mi, w tym pasku na zakończeniach jest taka piękna robota, że chyba bym sie zapłakał, gdybym to uszkodził. @Hargin: jeśli sie okaże, że nie da rady tego bezbolesnie skrócić, to Ci go sprzedam:) Ku chwale niszowych mistrzów z Nowego Meksyku:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 świetnie, choć ze szlachetnych pobudek trzymam kciuki za powodzenie operacji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 15 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Mysle, ze mozna swobodnie zaliczyc zamszowa kurtke (MTM) do nietuzinkowych, zarowno pod katem modeli do wyboru jak i tkanin. Najbardziej popularny jest zamsz, w tym perforowany, ale takze jedwab czy len. Podczas ostatniego Trunk Showu w Londynie zamowilem u Stoffy tzw "field jacket" w kolorze bottle green/mint green. Ma byc gotowa za 5-6 tygodni na nastepny trunk show. Podziele sie wtedy zdjeciami dopasowania i finalnym efektem. Ponizej przykladowe egzemplarze i probka zamszu w wybranym kolorze. Edit: zaplacilem pelna cene, nie jest to reklama (y) 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 19 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 Pozostając w temacie field jacket...myślę, że ciekawy nabytek, a nietuzinkowy raczej o tyle, że rozmiar trudny do zdobycia (large long) no i stan - mint Kurtka M65 w kolorze OG, w ramach kontraktu dla SoSew Styles z 1987 roku. Nie załączam wielu zdjęć, ponieważ moim aparatem wychodzą beznadziejnie, a zdjęć tych kurtek jest w sieci masa.Gdyby ktoś rozważał zakup - kurtka jest bardzo obszerna, ale to w końcu kurtka polowa i nie mogła krępować ruchów w czasie czołgania się, strzelania etc.etc. - albo się akceptuje takie odejście od współczesnych fasonów albo trzeba szukać uwspółcześnionych replik. Tkanina to tzw. NYCO - bawełna z nylonem w proporcjach 50/50, szorstka i surowa w dotyku. Podpinka to w całości poliester. W moim przypadku nie jest akurat od kompletu ale również kontraktowy mint i rozmiarowo pasuje idealnie. Jeśli się za szybko nie ociepli i wreszcie wyschnie po praniu, to pokażę w CMDCNS Edycja: + zdjęcie na szybko z pierwszej przymiarki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi