Skocz do zawartości

Przedstaw się na forum

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

Czy popełniłem coś bespoke? Nic z czego byłbym dumny. Moja przygoda z klasyczną elegancją przypomina nieco sinusoidę. Kilka lat temu spróbowałem MTM w Paryżu -- z dużym entuzjazmem, acz bez większego przemyślenia sprawy i co za tym idzie bez większego sukcesu (firma Pernac zarobiła na mnie trochę, generalnie jednak nie polecam ich usług). Musiało minąć trochę czasu bym znowu zaczął krzątać się przy temacie bespoke. Na razie mam parę projektów "w realizacji"; jak tylko będę coś miał, to się od razu pochwalę.

A jeśli zajdzie potrzeba, to z chęcią podzielę się moją skromną wiedzą na temat paryskich sklepów, krawców, szewców no i (rzecz jasna!) restauracji :)

Dobry wieczór wszystkim.

Jestem Michał z Warszawy i mam 18 lat. Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o męską elegancje i właśnie z tego powodu dołączyłem do waszego forum z nadzieją iż wy, ludzie bogaci w wiedzę, pomożecie mi wyjść na prostą w tym temacie. Interesuje mnie głównie historia i sztuka Baroku. Uwielbiam też poznawać nowych ciekawych ludzi, zwłaszcza takich od których się mogę wiele nauczyć, mam nadzieję że nadejdzie taki dzień w którym uda mi się tutaj kogoś poznać osobiście :)

Pozdrawiam wszystkich :)

Witam,

postanowiłem oficjalnie się przywitać. Forum czytam od dłuższego czasu (około 1,5 roku). Nie pamiętam już jak na nie trafiłem. Zapewne czytając bloga macaroniego znalazłem link do forum bespoke, które było dla mnie miłym zaskoczeniem. Nie ukrywam, że było miło poczytać o męskiej elegancji w szerokim tego zwrotu rozumieniu w Polsce, na naszym poletku, nie musząc ograniczać się do zagranicznych portali.

Moją drugą pasją jest motoryzacja a w zasadzie temat pielęgnacji aut kosmetykami samochodowymi z pólki będącej odpowiednikiem usług be spoke. Dla mnie to miła odskocznia od codzienności posiedzieć sam na sam z autem w garażu nakładając na niego ręcznie przez kilka godzin naturalne woski.

Pozdrawiam

Łukasz

Witam wszystkich

Mam na imię Ryszard i jestem z Krakowa, choć bardzo często bywam także w Warszawie z powodów zawodowych. Forum czytam od ok. 1,5 roku ale dopiero dzisiaj postanowiłem się oficjalnie przywitać.

Na codzień interesuję się klasyczną męską elegancją (posiadam wiele projektów bespoke), interesuję się motoryzacją, filozofią społeczną i ekonomią. Lubię dobrą włoską kuchnię i kolekcjonuję różne zegarki.

Dzień dobry.

Ekhm…, hmmm…. nadejszła… nadejszła wiekopomna chwila….

Taka to chwila, że po ponad półrocznym, biernym śledzeniu forum dzięki uprzejmości mojego przyjaciela, który to był raczył permanantnie zalogować się na forum korzystając z mojego komputera i którego z tego miejsca serdecznie pozdrawiam (przyjaciela, nie komputera), postanowiłem aktywnie (i już z własnego konta) włączyć się w działalność forum.

Mam nadzieję, że uda mi się od czasu coś mniej lub bardziej mądrego od siebie dodać. Jakoś tak wyszło w moim życiu, że pomimo zamiłowania do gadżetów, nie stałem się posiadaczem sensownego aparatu fotograficznego . To może ujemnie wpływać na moją ewentualną aktywność w CMDS (a zauważyłem, że bez występu w tym dziale ma się ograniczone moralnie prawo do krytyki :) ). Postaram się mimo wszystko coś publikować, na miarę moich możliwości…

Mam za sobą dwa projekty bespoke u pomorskich krawców (jeden fatalny, drugi lepszy), trochę marynarek, dużo koszul i za mało spodni. Buty też mam, ludzie mówią że ładne. Zgadzam się z ludźmi, którzy tak mówią :)

To może na początek wystarczy. Dziękuję i cieszę się, że jest takie miejsce w sieci jak to forum.

Chciałbym powitać i pozdrowić wszystkich użytkowników forum.

Mam na imię Marcin i klasycznym męskim stylem interesuję się od dawna. Co prawda bardziej w wydaniu "robotniczym" ale jednak nadal klasycznym (inspiracje latami 40 i 50) :)

Głównie siedzę w denimie (stary dobry japoński lub Cone Mills) oraz mam ogólnego świra na punkcie klasycznego obuwia.

Z chęcią będę dzielił się jak i chłonął informacje oraz mam nadzieję, że również prezentował swój "outfit" w stylu którego może tutaj być mniej a jednak jest dość ciekawy :)

Chciałbym powitać i pozdrowić wszystkich użytkowników forum.

Mam na imię Marcin i klasycznym męskim stylem interesuję się od dawna. Co prawda bardziej w wydaniu "robotniczym" ale jednak nadal klasycznym (inspiracje latami 40 i 50) :)

Głównie siedzę w denimie (stary dobry japoński lub Cone Mills) oraz mam ogólnego świra na punkcie klasycznego obuwia.

Z chęcią będę dzielił się jak i chłonął informacje oraz mam nadzieję, że również prezentował swój "outfit" w stylu którego może tutaj być mniej a jednak jest dość ciekawy :)

Brzmi ciekawie, witaj!

To i ja się przywitam - trochę nieelegancko postąpiłem, bo napisałem już kilka postów (nie wiedziałem że jest miejsce do Debiutu :) ).

Jestem studentem z Warszawy, od roku zainteresowanym i chłonącym wiedzę o klasycznej elegancji i bespokoe. Forum obserwowałem od jakiegoś czasu, ale teraz postanowiłem, że warto się zarejestrować. Znajduję tu mnóstwo inspiracji i mam nadzieje że kiedyś sam też zachwycę Was moimi stylizacjami.

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,

Wreszcie po kilku dniach czytania forum postanowiłem się zapisać, żebym wreszcie miał z kim pogadać o męskiej modzie. Niestety i co o zgrozo nikt z moich znajomych facetów nie interesuje się modą :(, a jako, że od jakiegoś roku tak mocno mnie wzięlo na modę, że nie mogę już wytrzymać. Tyle tematów do poznania, tyle garderoby do skompletowania.

Jestem z Wrocławia i jeżeli ktoś z was też jest i chciałby się kiedyś na wspólne zakupy wybrać, to byłbym wniebowzięty. :) (hehe trochę pojawia mi się mały głosik w głowie "a co ty? Baba?")

Mam kilka pytań do wyjadaczy - m. in. Upatrzyłem sobie jedną marynarkę u często pojawiającego się koleisa w magazynie GQ i nie wiem gdzie taką dostać (uszyć?). Gdzie najlepiej wrzucać pytania tego typu? Bo mam kilka rzeczy upatrzonych oraz parę problemów z kompletowaniem garderoby i bardzo potrzebowałbym pomocy w jej rozwinięciu.

Dzięki z góry :)

żebym wreszcie miał z kim pogadać o męskiej modzie. Niestety i co o zgrozo nikt z moich znajomych facetów nie interesuje się modą

Niestety, ale ja nie interesuję się zbytnio modą, większość kolegów z forum, chyba też nie za bardzo ;)

Gdzie najlepiej wrzucać pytania tego typu? Bo mam kilka rzeczy upatrzonych oraz parę problemów z kompletowaniem garderoby i bardzo potrzebowałbym pomocy w jej rozwinięciu.

Najpierw zobacz GQ, czy nie ma tam info o marynarce, którą tam widziałeś. Poźniej zapytaj google. W międzczasie czytaj forum, a znajdziesz odpowiednie watki, gdzie możesz zadać pytania dot. poszczególnych części garderoby.

Witaj na forum!

Eh. Przez modę nie koniecznie chciałem wyrazić, że jestem tylko i wyłącznie jakimś pustym kolesiem goniąxym za nowinkami. Chociaż nie powiem, że w ogóle mnie nie interesują.

Ale widzę też, że na forum jednak moda odrazu się źle kojarzy i prawdopodobnie zostałem naznaczony negatywnie.

No cóż, chyba przyjdzie mi męczyć się samemu z doborem wszystkiego.