Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

wita reprezentant północnej części Polski. Postanowiłem się zarejestrować mimo, iż nie jestem ortodoksyjnym zwolennikiem klasycznej elegancji. Za to cenię sobie ubrania/dodatki dobrej jakości a jak zauważyłem na forum można się sporo o takowych dowiedzieć.

Opublikowano

Witam,

długo mnie nie było aktywnie na forum i jestem ponownie. Sporo się zmieniło, ja się zmieniłem, mój styl wyewoluował w inną stronę, niż ortodoksyjnie pojmowana klasyczna męska elegancja.

Interesują mnie wszelkie przejawy stylu oparte o szeroko rozumianą klasykę. Na temat ortodoksji chętnie podyskutuję - tutaj, jako bierny czytelnik forum też zauważam różne zmiany.

Rzeczowa i czasami bolesna krytyka mi nie przeszkadza. Natomiast wyraźnie przeszkadzają mi niemerytoryczne, czasami złośliwe, czasami głupie odzywki i dowcipy.

Interesuje mnie również pragmatyczna strona stroju i ubierania się. Bespoke, chociaż ostatnimi czasy nie stosuję, zaliczam do tej pozytywnej i to bardzo kategorii. Jednak są też inne aspekty, a świat nie jest czarno-biały.

pozdrowienia Vislav

Opublikowano

Ciesze sie ze wrociles, tylko nie wiem czy to oznacza ze forum zmienilo sie na lepsze, czy Ty na gorsze :P

Normalka, zazwyczaj z wiekiem nasz charakter staje się coraz bardziej paskudny, czyli w rozumieniu otoczenia na gorsze - niestety :mrgreen:

Samo forum stało się bardziej otwarte na odmienność poglądów, chociaż niektóre mechanizmy, jak w dobrym starym szwajcarskim zegarku, pozostały :roll:

dziękuję hurtem za wszystkie dotychczasowe pozdrowienia

i również pozdrawiam

Vislav

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu szukałem takiego miejsca jak to, gdyż dopiero wdrażam się w ten temat i tak oto trafiłem tutaj :) Mam nadzieję, że się sporo tutaj nauczę, pozdrawiam.

Opublikowano

Pozdrowienia dla Forumowiczów z zaśnieżonego Krakowa ;)

Czytuje forum od jakiegoś czasu - dzisiaj zdecydowałem się na 'ujawnienie'. Ciesze się, że jest miejsce w którym my, dopiero uczący się elegancji, możemy poznać odpowiedzi na wiele nietypowych dla większości osób pytań.

Opublikowano

Witam wszystkich,

Moda meska w formie klasycznej zainteresowalem stosunkowo niedawno, ale przyznam szczerze temat pochlonął mnie kompletnie. Ciekawi mnie klasyka, ale sklaniam sie ku bardziej casualowemu biegunowi stylu. Mam nadzieje, ze jest tu miejsce i dla takich forumowiczow. Forum czytam od jakiegos czasu i jest to miejsce, gdzie mozna znalezc wiele ciekawych tematow. Mam nadzieje, ze duzo sie tu jeszcze naucze. Pozdrawiam, Krzysiek.