Adam Granville Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witam, ale błagam, bez tego "witam" z Pana strony. To niewłaściwe. Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Wiem, że to nie ten temat, ale jaki będzie poprawny odpowiednik "Witam" o takim samym wydźwięku? Ostatnim razem chciałem użyć jakiegoś poprawnego powitania w e-mailu, ale nic mi nie pasowało i w końcu użyłem tej niewłaściwej formy. Pozdrawiam, Dr Cytuj
Adam Granville Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wiem, że to nie ten temat, ale jaki będzie poprawny odpowiednik "Witam" o takim samym wydźwięku? Ostatnim razem chciałem użyć jakiegoś poprawnego powitania w e-mailu, ale nic mi nie pasowało i w końcu użyłem tej niewłaściwej formy. Pozdrawiam, Dr Witać może tylko gospodarz, stąd moje zastrzeżenia. Inne formy są ok. Trudno podać szczegółowe recepty, język polski jest bogaty. Cytuj
eye_lip Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Jak Panowie się zapatrują na powitanie zbliżone do bezpośredniego, w zależności od pory np. Dzień dobry, Dobry wieczór itp? Cytuj
Misza Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wiem, że to nie ten temat, ale jaki będzie poprawny odpowiednik "Witam" o takim samym wydźwięku? Ostatnim razem chciałem użyć jakiegoś poprawnego powitania w e-mailu, ale nic mi nie pasowało i w końcu użyłem tej niewłaściwej formy. Pozdrawiam, Dr Witać może tylko gospodarz, stąd moje zastrzeżenia. Inne formy są ok. Trudno podać szczegółowe recepty, język polski jest bogaty. Czyli (patrzę na kolor oznaczenia dr.), jak ktoś jest masters lub członkiem stow., to witam jest ok? Cytuj
misiek4 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Dobry wieczór. Kolejny, nowy użytkownik - pozdrawiam Wszystkich. Misiek Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Jak Panowie się zapatrują na powitanie zbliżone do bezpośredniego, w zależności od pory np. Dzień dobry, Dobry wieczór itp? W korespondencji, która nie odbywa się w czasie rzeczywistym, może to być kłopotliwe, ponieważ interlokutor może odebrać wiadomość o innej porze dnia. Polecam: http://czytelnia.pwn.pl/polszczyzna_na_ ... itania.php Moje ulubione to: Wszelki duch Pana Boga chwali! Cytuj
maciato Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Dzień doby Saint Benji Cytuj
Ernestson Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 SB literki w nicku Ci się poprzestawiały coś. Cytuj
chinaski Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Po wielu miesiącach czytania czas na pierwszy post. Dobry wieczór wszystkim. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witamy w naszych skromnych pieleszach Cytuj
taniarmani Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie z Olsztyna. Cytuj
Misza Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witamy. Masz dostęp do produktów na A. w dobrej cenie? Cytuj
taniarmani Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Pierwsza odpowiedź i już mnie wprawiła w zakłopotanie. Nie za bardzo niestety wiem o czym mowa. Cytuj
Misza Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Taniarmani, jestem przekonany, że się domyślisz . Cytuj
taniarmani Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Heh, jeśli nawiązujesz do nicka, to niestety nie pomogę. Jest to nazwa starego secondhandu w Mikołajkach, ot tak po prostu wpadła mi go głowy przy rejestracji. Cytuj
blue Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dobry wieczor, na forum trafilem pod koniec 2010r. w 2011r. zostalem zarejestrowanym uzytownikiem tego forum, choc z jednostkowymi wyjatkami, biernym. jako, ze mamy juz druga polowe roku 2012, dojrzalem do kolejnego kroku i postanowilem oficjalnie przywitac sie ze wszystkimi uzytkownikami, co niniejszym czynie. Cytuj
Ernestson Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Długo się czaiłeś Witamy Cytuj
Andrew Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zapewne taki zwy-czaj się Cytuj
Verbov Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dzień dobry, po około trzech miesiącach regularnego czytania tego forum postanowiłem zarejestrować własne konto. Chyba najwyższy czas zacząć się udzielać Przy okazji tego pierwszego wpisu chciałem się przywitać serdecznie ze wszystkimi użytkownikami. Forum uważam za ciekawe i pomocne. Mam nadzieję, że z czasem będę coraz aktywniejszym forumowiczem; z początku pewnie dominować będą z mojej strony pytania, ale wraz z nabytym doświadczeniem liczę, że również w kwestiach merytorycznych będę miał coś ciekawego do powiedzenia. Życzę wszystkim udanego dnia! Cytuj
Misza Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Świetnie, miło, że się przedstawiłeś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi