Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo przydatne porównanie. :) Od siebie dodam, że z kolorami bywa różnie w różnych partiach butów. Przykładowo moje w kolorze Cambridge Niger są znacznie ciemniejsze od tych na zdjęciu (np. http://patine.pl/yanko-style-435-goodyear-welted.html) i nawet w pełnym słońcu nie uchwyciłbym takiego koloru na zdjęciu.

Edycja:

Do tej pory myślałem, że Boxcalf Niger, to bardzo ciemny brąz

http://patine.pl/yanko-style-558-niger-york-goodyear-welted.html

Opublikowano
11 godzin temu, saphir.pl napisał:

Pytania o brązy dość często się powielają, a i odcienie samych skór na przestrzeni kilku dostaw potrafią się nieco zmienić, także świeże zestawienie - od lewej:

1. Boxcalf Niger
  2. Cambridge Niger
  3. Boxcalf Marron
  4. Yes Uranio
  5. Yes Testa De Moro
  6. Chesnut Niger

Pomocne byłoby  dodanie  do powyższych kolorów także nr modelu i nr kopyta.

Opublikowano
Dnia 9.08.2016 o 11:34, saphir.pl napisał:
  • Boxcalf Niger
  • Cambridge Niger
  • Boxcalf Marron
  • Yes Uranio
  • Yes Testa De Moro
  • Chesnut Niger

+ Cambridge Marron
+ Yes Midle Brown (C/609)
Cambridge Cuero
+ Boxcalf Cuero

A można by tak od najciemniejszego do najjaśniejszego ponumerować? Zdjęć nie potrzebuję, jedynie gradację odcieni.

Opublikowano
Dnia 9.08.2016 o 11:34, saphir.pl napisał:

Pytania o brązy dość często się powielają, a i odcienie samych skór na przestrzeni kilku dostaw potrafią się nieco zmienić, także świeże zestawienie - od lewej:

1. Boxcalf Niger
  2. Cambridge Niger
  3. Boxcalf Marron
  4. Yes Uranio
  5. Yes Testa De Moro
  6. Chesnut Niger

yanko-brazy_001.jpg

Pomocne byłoby  dodanie  do powyższych kolorów także nr modelu i nr kopyta.

No dobra, uzupełniamy :) 

1. Yanko 201 Boxcalf Niger - kopyto 915
  2. Yanko 272 Cambridge Niger - kopyto 915
  3. Yanko 558Y Boxcalf Marron (MTO) - kopyto 962
  4. Yanko 741 Yes Uranio (MTO) - kopyto 960
  5. Yanko 743 Testa de Moro - kopyto 915
  6. Yanko Chesnut Niger 107 - kopyto 960

A można by tak od najciemniejszego do najjaśniejszego ponumerować? Zdjęć nie potrzebuję, jedynie gradację odcieni.

Magazyn obiecał jakieś zdjęcie, więc może się wstrzymam i wrzucę jak będzie gotowe :)

Opublikowano

Saphire, IMO najlepszym rozwiązaniem byłoby pyknięcie dużej fotki ze wszystkimi (no, prawie wszystkimi) butami, z zaznaczeniem koloru i modelu. 

I jeszcze pytanie: czy jest możliwość zamówienia modelu Yanko 545 i monków  na Kopycie 915, w kolorze Testa de Moro?

Opublikowano
17 godzin temu, Wuj napisał:

Saphire, IMO najlepszym rozwiązaniem byłoby pyknięcie dużej fotki ze wszystkimi (no, prawie wszystkimi) butami, z zaznaczeniem koloru i modelu. 

To musiałby być dość duży projekt i konkretna rozdzielczość, ale może kiedyś :)

17 godzin temu, Wuj napisał:

I jeszcze pytanie: czy jest możliwość zamówienia modelu Yanko 545 i monków  na Kopycie 915, w kolorze Testa de Moro?

Yanko 545 w Testa de Moro można zamówić w ramach MTO:

http://patine.pl/mto-stworz-unikalne-yanko.html

Monki na 915 Testa de Moro są dostępne od ręki:

http://patine.pl/yanko-style-306-testa-de-moro.html

Opublikowano
Dnia 10.08.2016 o 13:05, Luc napisał:

+ Cambridge Marron
+ Yes Midle Brown (C/609)
Cambridge Cuero
+ Boxcalf Cuero

Proszę bardzo:

yanko_brazy_004.jpg

Od lewej - górnej:

1. Yanko 561 Boxcalf Marron - kopyto 962
  2. Yanko 306 Testa de Moro - kopyto 915
  3. Yanko 664Y Chesnut Niger - kopyto 960
  4. Yanko 201 Boxcalf Niger  - kopyto 915
  5. Yanko 742 Cambridge Niger - kopyto 915
  6. Yanko 692 Cambridge Marron - kopyto 970

7. Yanko 345 Yes Uranio - kopyto 924
  8. Yanko 664Y Yes Cuero - kopyto 960
  9. Yanko 545 Cambridge Cuero - kopyto 961
  10. Yanko 549 Yes Midle Brown C/609 - kopyto 961

• Oceniam pozytywnie 8
Opublikowano
40 minut temu, Jamjest napisał:

Czy but nr 6 na zdjęciu jest w większym rozmiarze niż reszta?

Tak, niektóre buty są w większym rozmiarze, dlatego przy tych mniejszych prezentują się nieco "kobylasto" :) Tym razem nie chodziło o porównanie kopyt, lecz kolorów skór, dlatego fotograf nie przyłożył się do rozmiarówek :)

Opublikowano

Przyszły właśnie do mnie piękne tassel loafersy na kopycie 955 w rozmiarze 7.5 i niestety trochę podczas chodzenia wychodzi pięta. Czy pomoże np. wkładka albo inne cudo czy lepiej spróbować 7? Zgodnie z tabelą 7 jest 4,2mm krótszy - to nie będzie trochę za dużo? A może w ogóle buty z czasem się dopasują i nie będzie latało? Oxfordy na 915 pasują w 8UK (chociaż możliwe ze w 7.5 też bym wszedł, ale nie mam najwęższej stopy wiec wziąłem 8). Dodam, że to moje pierwsze loafersy.

Opublikowano
Dnia 12.08.2016 o 20:24, Micappo napisał:

Przyszły właśnie do mnie piękne tassel loafersy na kopycie 955 w rozmiarze 7.5 i niestety trochę podczas chodzenia wychodzi pięta. Czy pomoże np. wkładka albo inne cudo czy lepiej spróbować 7? Zgodnie z tabelą 7 jest 4,2mm krótszy - to nie będzie trochę za dużo? A może w ogóle buty z czasem się dopasują i nie będzie latało? Oxfordy na 915 pasują w 8UK (chociaż możliwe ze w 7.5 też bym wszedł, ale nie mam najwęższej stopy wiec wziąłem 8). Dodam, że to moje pierwsze loafersy.

W butach wsuwanych z reguły lepiej wybrać 0,5 rozmiaru mniejsze od butów sznurowanych. Skóra po pewnym czasie się rozciąga, a przy mokasynach nie ma możliwości ciaśniejszego zawiązania. Jeśli już w nowych butach odczuwasz wysuwanie się pięty, to spróbuj mniejsze.

Opublikowano
3 godziny temu, Wodzu napisał:

W butach wsuwanych z reguły lepiej wybrać 0,5 rozmiaru mniejsze od butów sznurowanych. Skóra po pewnym czasie się rozciąga, a przy mokasynach nie ma możliwości ciaśniejszego zawiązania. Jeśli już w nowych butach odczuwasz wysuwanie się pięty, to spróbuj mniejsze.

Dlatego tak właśnie wziąłem za pierwszym razem - 7.5 (oxfordy na 915 mam w 8) i jak się okazało nadal jest za luźno :) Na pewno szersze kopyto 955 zrobiło swoje. Zamówiłem właśnie 7, zobaczymy jak będzie tu. Dzięki!

@Jamjesthttp://www.styleforum.net/t/354577/yanko-made-in-spain-shoes/450#post_8315402

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Orientuje się ktoś czy na Majorce mogę gdzieś kupić Yanko? Z mojego wstępnego rekonesansu wynika, że nie ma firmowego sklepu Yanko na Majorce, ale czy w Ince, bądź w Palmie mogę je dostać np. w jakiś multibrandowych sklepach? Wiem tyle, że w Palmie jest salon Carminy, a w Ince Goerge Outlet, lecz Carmina to jeszcze nie moja półka cenowa, a George to nie mój styl. Chciałbym przywieźć z Majorki jakąś pamiątkę - najlepiej jakieś Yanko, bądź Meerminy, dam radę?