Micappo Napisano 29 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2016 Czy posiada ktoś może te aktualnie dostępne u Patine loafersy Yanko z frędzelkami (kolor Softy cognac) i mógłby pokazać jak prezentują się w dziennym świetle no nogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 29 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2016 @poszetka.com prezentuje buty, które Cię interesują, np.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 30 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2016 Dzięki! Piękne buciki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. saphir.pl Napisano 9 Sierpień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Pytania o brązy dość często się powielają, a i odcienie samych skór na przestrzeni kilku dostaw potrafią się nieco zmienić, także świeże zestawienie - od lewej: Boxcalf Niger Cambridge Niger Boxcalf Marron Yes Uranio Yes Testa De Moro Chesnut Niger 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Bardzo przydatne porównanie. Od siebie dodam, że z kolorami bywa różnie w różnych partiach butów. Przykładowo moje w kolorze Cambridge Niger są znacznie ciemniejsze od tych na zdjęciu (np. http://patine.pl/yanko-style-435-goodyear-welted.html) i nawet w pełnym słońcu nie uchwyciłbym takiego koloru na zdjęciu. Edycja: Do tej pory myślałem, że Boxcalf Niger, to bardzo ciemny brąz http://patine.pl/yanko-style-558-niger-york-goodyear-welted.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Zgadza się. Producent zapowiadał różnice, jakie mogą pojawić się w nowych dostawach. Różnica tonu, dwóch bywa niedostrzegalna, ale jeżeli obserwujemy mocniejsze odchylenia od bazy, staramy się o tym informować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 11 godzin temu, saphir.pl napisał: Pytania o brązy dość często się powielają, a i odcienie samych skór na przestrzeni kilku dostaw potrafią się nieco zmienić, także świeże zestawienie - od lewej: Boxcalf Niger Cambridge Niger Boxcalf Marron Yes Uranio Yes Testa De Moro Chesnut Niger Pomocne byłoby dodanie do powyższych kolorów także nr modelu i nr kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Jest jeszcze kolor nazwany "Cambridge Marron". http://patine.pl/yanko-692-marron.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Dnia 9.08.2016 o 11:34, saphir.pl napisał: Boxcalf Niger Cambridge Niger Boxcalf Marron Yes Uranio Yes Testa De Moro Chesnut Niger + Cambridge Marron + Yes Midle Brown (C/609)+ Cambridge Cuero + Boxcalf Cuero A można by tak od najciemniejszego do najjaśniejszego ponumerować? Zdjęć nie potrzebuję, jedynie gradację odcieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Ostatnie pytanie Czy model nr 3, to ten? http://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted-374.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Dnia 9.08.2016 o 11:34, saphir.pl napisał: Pytania o brązy dość często się powielają, a i odcienie samych skór na przestrzeni kilku dostaw potrafią się nieco zmienić, także świeże zestawienie - od lewej: Boxcalf Niger Cambridge Niger Boxcalf Marron Yes Uranio Yes Testa De Moro Chesnut Niger Cytuj Pomocne byłoby dodanie do powyższych kolorów także nr modelu i nr kopyta. No dobra, uzupełniamy Yanko 201 Boxcalf Niger - kopyto 915 Yanko 272 Cambridge Niger - kopyto 915 Yanko 558Y Boxcalf Marron (MTO) - kopyto 962 Yanko 741 Yes Uranio (MTO) - kopyto 960 Yanko 743 Testa de Moro - kopyto 915 Yanko Chesnut Niger 107 - kopyto 960 Cytuj A można by tak od najciemniejszego do najjaśniejszego ponumerować? Zdjęć nie potrzebuję, jedynie gradację odcieni. Magazyn obiecał jakieś zdjęcie, więc może się wstrzymam i wrzucę jak będzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Saphire, IMO najlepszym rozwiązaniem byłoby pyknięcie dużej fotki ze wszystkimi (no, prawie wszystkimi) butami, z zaznaczeniem koloru i modelu. I jeszcze pytanie: czy jest możliwość zamówienia modelu Yanko 545 i monków na Kopycie 915, w kolorze Testa de Moro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 17 godzin temu, Wuj napisał: Saphire, IMO najlepszym rozwiązaniem byłoby pyknięcie dużej fotki ze wszystkimi (no, prawie wszystkimi) butami, z zaznaczeniem koloru i modelu. To musiałby być dość duży projekt i konkretna rozdzielczość, ale może kiedyś 17 godzin temu, Wuj napisał: I jeszcze pytanie: czy jest możliwość zamówienia modelu Yanko 545 i monków na Kopycie 915, w kolorze Testa de Moro? Yanko 545 w Testa de Moro można zamówić w ramach MTO: http://patine.pl/mto-stworz-unikalne-yanko.html Monki na 915 Testa de Moro są dostępne od ręki: http://patine.pl/yanko-style-306-testa-de-moro.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Ha, faktycznie, więc już jadą do mnie, razem z lotnikami burdeos. Zobaczymy, które ładniejsze:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Dnia 10.08.2016 o 13:05, Luc napisał: + Cambridge Marron + Yes Midle Brown (C/609)+ Cambridge Cuero + Boxcalf Cuero A można by tak od najciemniejszego do najjaśniejszego ponumerować? Zdjęć nie potrzebuję, jedynie gradację odcieni. Proszę bardzo: Od lewej - górnej: Yanko 561 Boxcalf Marron - kopyto 962 Yanko 306 Testa de Moro - kopyto 915 Yanko 664Y Chesnut Niger - kopyto 960 Yanko 201 Boxcalf Niger - kopyto 915 Yanko 742 Cambridge Niger - kopyto 915 Yanko 692 Cambridge Marron - kopyto 970 Yanko 345 Yes Uranio - kopyto 924 Yanko 664Y Yes Cuero - kopyto 960 Yanko 545 Cambridge Cuero - kopyto 961 Yanko 549 Yes Midle Brown C/609 - kopyto 961 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 ale petarda powyżej @saphir.pl czy kopyto 961 to jakaś wariacja 915, bo tez prezentuje się zacnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Kopyto 961 jest szersze i nieco bardziej wydłużone niż 915. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Oj tym zdjęciem zrobiłeś świetną reklamę. Edit: Czy but nr 6 na zdjęciu jest w większym rozmiarze niż reszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSlave Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Okazała paleta brązów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 40 minut temu, Jamjest napisał: Czy but nr 6 na zdjęciu jest w większym rozmiarze niż reszta? Tak, niektóre buty są w większym rozmiarze, dlatego przy tych mniejszych prezentują się nieco "kobylasto" Tym razem nie chodziło o porównanie kopyt, lecz kolorów skór, dlatego fotograf nie przyłożył się do rozmiarówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 12 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2016 Przyszły właśnie do mnie piękne tassel loafersy na kopycie 955 w rozmiarze 7.5 i niestety trochę podczas chodzenia wychodzi pięta. Czy pomoże np. wkładka albo inne cudo czy lepiej spróbować 7? Zgodnie z tabelą 7 jest 4,2mm krótszy - to nie będzie trochę za dużo? A może w ogóle buty z czasem się dopasują i nie będzie latało? Oxfordy na 915 pasują w 8UK (chociaż możliwe ze w 7.5 też bym wszedł, ale nie mam najwęższej stopy wiec wziąłem 8). Dodam, że to moje pierwsze loafersy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Czy ktoś ma porównane kopyta Yanko 915 do kopyta rain Carminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Dnia 12.08.2016 o 20:24, Micappo napisał: Przyszły właśnie do mnie piękne tassel loafersy na kopycie 955 w rozmiarze 7.5 i niestety trochę podczas chodzenia wychodzi pięta. Czy pomoże np. wkładka albo inne cudo czy lepiej spróbować 7? Zgodnie z tabelą 7 jest 4,2mm krótszy - to nie będzie trochę za dużo? A może w ogóle buty z czasem się dopasują i nie będzie latało? Oxfordy na 915 pasują w 8UK (chociaż możliwe ze w 7.5 też bym wszedł, ale nie mam najwęższej stopy wiec wziąłem 8). Dodam, że to moje pierwsze loafersy. W butach wsuwanych z reguły lepiej wybrać 0,5 rozmiaru mniejsze od butów sznurowanych. Skóra po pewnym czasie się rozciąga, a przy mokasynach nie ma możliwości ciaśniejszego zawiązania. Jeśli już w nowych butach odczuwasz wysuwanie się pięty, to spróbuj mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 3 godziny temu, Wodzu napisał: W butach wsuwanych z reguły lepiej wybrać 0,5 rozmiaru mniejsze od butów sznurowanych. Skóra po pewnym czasie się rozciąga, a przy mokasynach nie ma możliwości ciaśniejszego zawiązania. Jeśli już w nowych butach odczuwasz wysuwanie się pięty, to spróbuj mniejsze. Dlatego tak właśnie wziąłem za pierwszym razem - 7.5 (oxfordy na 915 mam w 8) i jak się okazało nadal jest za luźno Na pewno szersze kopyto 955 zrobiło swoje. Zamówiłem właśnie 7, zobaczymy jak będzie tu. Dzięki! @Jamjest, http://www.styleforum.net/t/354577/yanko-made-in-spain-shoes/450#post_8315402 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Orientuje się ktoś czy na Majorce mogę gdzieś kupić Yanko? Z mojego wstępnego rekonesansu wynika, że nie ma firmowego sklepu Yanko na Majorce, ale czy w Ince, bądź w Palmie mogę je dostać np. w jakiś multibrandowych sklepach? Wiem tyle, że w Palmie jest salon Carminy, a w Ince Goerge Outlet, lecz Carmina to jeszcze nie moja półka cenowa, a George to nie mój styl. Chciałbym przywieźć z Majorki jakąś pamiątkę - najlepiej jakieś Yanko, bądź Meerminy, dam radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi