Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lektura tego wątku

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3780-buty-shoepassion/

zmotywowała mnie do napisania kilku słów po jedenastu miesiącach użytkowania mojej pierwszej pary butów Shoepassion, model 554, która ze względu na kształt kopyta i fakturę skóry jest jedną z moich ulubionych.

Buty użytkowane były w sposób normalny, czyli bez brodzenia w nich wodzie, ale też bez natrząsania się nad nimi. Ot kolejna para butów do chodzenia, a nie do wzdychania, czy umieszczenia w gablotce.

Jeżeli chodzi o częstotliwość zakładania, niestety nie notowałem, ale mogę powiedzieć, że bywało z tym różnie. Najczęściej dwa razy w tygodniu dając im potrzebny czas na regenerację, czasami raz, zdarzało się również, że dwa-trzy dni pod rząd, a potem miesiąc przerwy. Ważnym czynnikiem mającym wpływ na zużycie podeszew i cholewek są warunki, w których się je użytkuje. W moim przypadku jest to komunikacja miejska (autobus, metro), od czasu do czasu spacer z metra do domu, dla zdrowotności, w pracy przeważnie plastikowe wykładziny. Dodać jednak muszę, że wspomniane wcześniej dwu-trzydniówki, wiązały się z wyjazdami w delegacje podczas, których dużo chodzę. Przez większą część zimy, buty leżały w pracy i służyły jako zamienniki do trzewików. Krótko mówiąc, deszczu posmakowały, soli i śniegu nigdy.

Ze względu na sposób w jaki chodzę, SP, jak każde inne moje buty zostały podbite żabkami.

Co się tyczy pielęgnacji, podeszwy potraktowałem mydłem do skór Avel, a potem kilkoma warstwami collonila

http://www.collonilonline.pl/pl/p/Plyn-do-podeszew-Collonil-Sohlen-Tonic-75-ml/30

cholewkę, standardowym zestawem renowator, pommadier, wosk (w trakcie jedenastu  miesięcy trzy takie sesyjki).

Tak oto przedstawiają się moje SP 554, w tym przedziale cenowym mogę je polecić z czystym sumieniem.

post-1709-0-78246500-1438252372_thumb.jp

post-1709-0-65968800-1438252380_thumb.jp

post-1709-0-17544400-1438252387_thumb.jp

post-1709-0-98542200-1438252395_thumb.jp

post-1709-0-94847500-1438252403_thumb.jp

post-1709-0-08477200-1438252417_thumb.jp

post-1709-0-87167400-1438252423_thumb.jp

post-1709-0-33043600-1438252434_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 8
Opublikowano

Bardzo małe starcie, ale to już w innym wątku też było, że nawet intensywne użytkowanie butów Shoepassion, nie pozwoli po roku na starcie fleków w tych butach. Szkoda, że nie wszyscy producenci tak podchodzą do tematu i nieraz po kilku wyjściach fleków praktycznie nie ma.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

no właśnie, ale już na tyle nie odległa, że może jakieś oficjalne info by się pojawiło (i jeśli faktycznie pierwszy sierpnia to w jakich godzinach) 8-)

Opublikowano

Ja będę dopiero w poniedziałek więc nie będę pierwsza :(

Przy okazji gdy już tak sobie rozmawiamy na temat sklepu to kilka słów wyjaśnień...

Pomimo tego, że sklep nosi nazwę SHOEPASSION.com i będzie można w nim nabyć takie same produkty jak w sklepie internetowym, to nie jest to nasz sklep.

Sprawcą całego "zamieszania" jest Pan Ireneusz (Styleman) i śmiem twierdzić, ze gdyby nie to, że poznaliśmy się z Panem Ireneuszem właśnie dzięki Stowarzyszeniu i temu Forum, to na pierwszy sklep stacjonarny w Polsce musielibyśmy jeszcze trochę poczekać.

Prawie dwa lata temu zaczynając pracę w SHOEPASSION.com marzyłam o sklepie stacjonarnym w Polsce i był to mój największy cel... dla wielu nierealny bo przecież w ówczesnym czasie mieliśmy tylko jeden sklep w Berlinie gdzie znajdowała się nasza siedziba. Dzisiaj jest inaczej - do Berlina dołączył Hamburg, Monachium oraz dwa sklepy, których otwarcie planujemy w sierpniu - Frankfurt i Dusseldorf. No i oczywiście Warszawa - w tym miejscu chciałabym podziękować Panu Ireneuszowi za wiarę w ten projekt i pomimo wielu barier, chęci do otwarcia SHOEPASSION.com Warszawa. 

Chciałabym żebyście zdawali sobie sprawę, że sklep w Warszawie to odrębna jednostka, która może mieć początkowo mniejszy zasób produktów i delikatnie różnić się cenowo. Wszystkie decyzje leżą po stronie właściciela, a my możemy, tylko i aż, wspierać ten projekt. 

Na Wasze pytania dotyczące naszego obuwia zawsze chętnie odpowiem ale proszę nie denerwujcie się gdy zadacie mi konkretne pytanie na temat Warszawy, a ja nie będę mogla na nie odpowiedzieć. Pomimo tego, ze brałam udział w tym projekcie od początku i bardzo go wspieram to moje miejsce jest tutaj w Berlinie :) 

Zatem wszystkie konkretne pytania dotyczące Warszawy kierujcie do kolegi Stylemana, a ja będę nadal robić to co przedtem.

I bardzo się cieszę, że Forum kolejny raz dało początek nowej inicjatywie :)

Udanego weekendu!

Pozdrawiam,
Oliwia 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Jeżeli to Pan Ireneusz firmuje sklep, to jestem w 100 % spokojny o powodzenie przedsięwzięcia i gwarantuje to na pewno najwyższą jakość obsługi klienta. Przy najbliższej wizycie w Warszawie na pewno wstąpię w odwiedziny :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Czyli jednak wróciłeś ze zdobyczami do Szczecina, gratulacje! :D Szkoda, że nie dałem rady, bo teraz mi narobiłeś smaka na wizytę tam. Chyba trzeba będzie wygarnąć jakiś weekend jeszcze w wakacje.

Opublikowano

Czyli jednak wróciłeś ze zdobyczami do Szczecina, gratulacje! :D Szkoda, że nie dałem rady, bo teraz mi narobiłeś smaka na wizytę tam. Chyba trzeba będzie wygarnąć jakiś weekend jeszcze w wakacje.

Pisałem na forum, że pojadę choćby i sam :D ale nie ma problemu, ewentualna wizyta w Berlinie jest do rozpatrzenia.

@wally

Dzięki, fajna relacja. Model z cordovanu zaczął również drążyć dziurę w głowie :)

Cieszę się, że mogłem pomóc w jakiś sposób, zresztą taki był cel tego postu. Poprawiając się co do monków: chodziło mi o model 591 a nie 594, ten ostatni jest z zamszu i nie mieli go na stanie. 

Z jakichś fajniejszych modeli to przymierzałem jeszcze 545, również ciekawy kolor i nie tak wyrazisty jak na zdjęciach w sklepie. 

P.S. Ten kordowan również strasznie mnie męczy po nocach....